1700 km på sykkelsetet:Sykler til Kiev for finalen - har ikke billetter

– Vi satser på å være framme dagen før kamp, og håper ikke vi sitter fast i noen fjell vi treffer på de siste etappene.

15. mai 2018 kl 13.34 Arve Vassbotten

Det er mange som har hatt problemer med både å finne flybilletter og hotellrom i Kiev til den store Champions League-finalen 26. mai.

Selv om avstanden er den samme, valgte Tormod Valle og Knut Petter Ryan fra Alta en langt mer utfordrende reise enn de fleste andre som følger de røde til NSC Olimpiyskiy Stadium.

De to har nemlig valgt å sykle rundt 1700 km for å nå finalen.

– Det å være i byen under finalen etter en sånn sykkeltur vil være en fantastisk opplevelse i seg selv, sa Ryan til NRK, som først omtalte saken.

«Galskapen» i gang

Selve sykkelturen kom i stand etter en nølende start.

– Valle spurte Knut Petter om han ville være med å sykle til Kiev hvis Liverpool gikk til CL finale. Han sa nei på grunn av for dårlig form til å klare det. Men han fikk ikke sove siden han sliter med å si nei til ting som kan bli prosjekt. Valle hater prosjekt, men digger å dra på tur så da var galskapen i gang, skriver de to på epost fra sykkelreisen til Liverpool.no.

GODT KLEDD:
GODT KLEDD:  Sykkelduoen har på seg de riktige effektene.

– Hovedmålet er å klare å komme frem gjennom Tysland, Polen og Ukraina. Men vanskelige forhold for sykling i Ukraina kan forandre ruta. Vi satser på å være framme dagen før kamp, og håper ikke vi sitter fast i noen fjell vi treffer på de siste etappene, sier de to.

Hvor langt har dere kommet nå, og hvor mange kilometer gjenstår?

– Til nå har vi syklet i overkant av 700 km, og vi har nok over 1000 km igjen. Forholdene på vei er mye viktigere enn antall kilometer. På de verste veiene må vi trille eller bære syklene og da holder vi snitt fart under 5 km/t. Andre strekk er asfalten fin og vi holder snitt opp mot 30km/t. Vi prøver også å holde oss unna motorveier og holde oss innenfor hva som er sikkert og lovlig, men det byr iblant på utfordringer.

På de verste veiene må vi trille eller bære syklene.

Reisen kan du følge med på via deres Instagram-konto walkonbikeon. Og for enda fyldigere rapporter på deres Facebook-side, som du finner her.

Uten finalebilletter

Det er plass til rundt 63.000 tilskuere på finalestadion. Men den syklende duoen fra Alta er ikke blant de som har billetter.

– Klarer man å snappe opp en billett så vil det være en vanvittig bonus, sier Knut Petter til NRK.

Og selv noen dager etter NRKs reportasje er de to ikke i tvil om at det er verdt turen, selv om de ikke skulle få tak i finalebilletter?

– Ja, er det unisone svaret når vi spør.

Interessen startet med en bag

Når startet Liverpool-interessen for dere begge?

– Knut Petter fikk en Liverpool-bag tidlig på åttitallet, men var elendig i fotball gjennom 12 års skolegang og NRK gav ikke mulighet til å bli ordentlig fan i ung alder. Valle derimot hadde en eldre tøff gutt i gata som var fan, så for han var det naturlig å digge Liverpool fra barneskolen. Da han flyttet til Oslo tvang han Knut Petter til å se alle kamper, så da ble han også ordentlig fan, skriver de to.

Knut Petter Ryan tipper finalen ender 4-3 til Liverpool, med hattrick av Lovren. Valle satser på 3-1-seier.

Vi kan bare ønske de lykke til videre på reisen. Dere andre vil kanskje melde dere på supporterklubbens finalefest i Oslo? Les mer her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]