Den tafatte innsatsen i Europa kan bli helt avgjørende i tittelkampen

Premier League kan se langt etter den femte Champions League-plassen etter at fire engelske lag røk ut av Champions League og Europa League denne uken.

Denne uken har fire engelske lag blitt sendt ut av Europa League og Champions League. Det betyr at femteplassen i Premier League, som lenge så ut til å gi Champions League-plass, nå får en helt annen betydning de siste ukene.

Det vil påvirke både Aston Villa og Tottenham, som er de to lagene som kjemper om en topp 4-plassering. De to lagene møter også flere av tittelkandidatene (Arsenal, Manchester City og Liverpool) i løpet av de siste seks serierundene av Premier League.

Aston Villa, som før helgens runde ligger tre poeng foran Tottenham (som har én kamp mindre spilt), er Liverpools motstander i den nest-siste kampen. Heldigvis gikk Birmimgham-klubben videre i Europa League Conference i går, noe som kan gi et mer utslitt hjemmelag når de røde gjester Villa Park.

På en annen side skal Ange Postecoglou og Tottenham få besøk av både Manchester City og Arsenal i mai, i to kamper hvittrøyene kanskje må vinne for å sikre seg topp 4 og Champions League. Liverpool møter også Tottenham, men den kampen skal spilles på Anfield. Det betyr, om ikke annet, at hvittrøyene virkelig vil ha noe å spille for i disse kampene.

Det er utvilsomt en fordel for Liverpool, som er helt avhengig av at de to andre tittelkandidatene taper poeng i de siste seks serierundene.

Tabellen før sesonginnspurten i Premier League:

Grusom uke for engelsk fotball

Ukens resultater i Europa, med tap for Liverpool, Manchester City, Arsenal og West Ham, gjør det nærmest umulig at femteplassen i Premier League gir Champions League-plass til høsten, ifølge ESPN-journalist Dale Johnson.

Etter gårsdagens kamper ble det klart at Italia har bekreftet en ekstra plass, mens Tyskland bare trenger to seiere eller én seier og to uavgjorte for å sikre seg den andre. Det virker per nå sannsynlig at det blir en realitet, med minimum seks kamper for Bayern München, Dortmund og Leverkusen.

Problemene for Premier League startet allerede på høsten da både Newcastle og Manchester United endte på fjerdeplass i sine Champions League-grupper. Siden har ingen engelske lag forsvunnet ut før denne uken.

Aston Villa klarte å redde seg inn med et nødskrik mot franske Lille i Europa League Conference, og er dermed engelsk fotballs eneste håp igjen i europeiske turneringer.

– Vi vil trenge supporterne mer enn noen gang i de siste seks kampene

– Vi vil trenge supporterne mer enn noen gang i de siste seks kampene

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk forventer en kraftig reaksjon på Europa League-exiten, og det starter på søndag.

Nyheter 19.apr 09:02
– Nå kan vi fokusere 100 prosent på Premier League

– Nå kan vi fokusere 100 prosent på Premier League

Jürgen Klopp prøvde å finne det positive etter exiten av Europa League.

Nyheter 18.apr 23:37