En reprise av dette, takk!

Liverpool har et berg å bestige i Bergamo, men har klart det før.

Ai, ai, ai, sa fotballverden, etter at Atalanta løp gjennom Liverpool på Anfield forrige torsdag. Italienerne jobbet iherdig, ustanselig, og viste sin sterke fysikk der de var det soleklart beste laget i den første kvartfinalen. 3-0 sto det til slutt, og Liverpools drøm om å avslutte Jürgen Klopp-æraen på en stadion i Dublin, virket å svinne hen.

Tapet mot Crystal Palace søndag var heller ikke spesielt oppmuntrende før returkampen i kveld, men Liverpool har klart å score flere enn nok mål i Bergamo før.

Toppscore til Jota

Det var i november 2020 at Liverpool og Atalanta møttes forrige gang på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Diogo Jota hadde nylig kommet til Liverpool fra Wolverhampton, og noen uker tidligere hadde Jordan Pickford feid inn i Virgil van Dijk og satt midtstopperen på sidelinjen resten av sesongen.

Klopp startet med en angrepstrio av Jota, Mohamed Salah og Sadio Mane. Det fikk full uttelling – samtlige tre spillere fant nettmaskene, men ingen flere enn Jota. Da portugiseren haltet av banen etter 65 minutter så hadde han en hattrick i lomma.

Han fikk en tier på spillerbørsen på liverpool.no: «Gir inntrykk av at han koser seg hvert sekund han er Liverpoolspiller. Dette er scenen han har søkt etter. Nå viste han at han kan spille spiss også, hvor han var en konstant trussel med sin fart, oppfinnsomhet og målteft. Hattrick når han skulle vise at han fortjente å ta plassen til Firmino. Tenkte at blir det en scoring til blir det tier, men så ble han byttet ut, og shit au, han fortjener topp score etter tre mål på en drøy halvtime.»

Liverpool vant 5-0 i Italia i 2020. Samme resultat vil være mer enn godt nok torsdag kveld. Så må det legges til at dette var korona-ball, med tomme tribuner og rare resultater over hele linja.

Selv om Atalanta var knallsterke på Anfield, så er de ikke feilfrie. Mandag kveld tok de imot nedrykkstruede Verona, og et relativt toppet hjemmelag ledet 2-0 ved pause. Men det raknet etter hvilen, og kampen endte 2-2.

– Kanskje den største kampen i klubbens historie

– Kanskje den største kampen i klubbens historie

Gian Piero Gasperini øyner et første trofé på over 60 år for Atalanta.

Nyheter 18.apr 10:37
Nå må det et mirakel til for å få fem lag til Champions League

Nå må det et mirakel til for å få fem lag til Champions League

Tottenham og Aston Villa vil nå få en voldsom duell om fjerdeplassen - og det kan ha betydning for Liverpool.

Nyheter 18.apr 09:06