Et purungt U21-lag holdt på å sjokkere gamletreneren, men alt raknet i sluttminuttene

Paul Glatzel og Mateusz Musialowski scoret, men det holdt ikke for Liverpool i kveld.

Blackpool - Liverpool U21 5-2 (1-1)

Barry Lewtas hadde en svært vanskelig oppgave i kveldens kamp mot League One-laget Blackpool. Flere av hans viktigste spillere hadde allerede reist landslagsoppdrag, mens andre var skadet.

Etter en sterk 3-0 seier mot Morecambe i den første runden av EFL Trophy, var det en mye vanskeligere oppgave som mot tidligere U21-trener Neil Critchley i kveld. Det ble, som forventet, en tøff kamp for ungguttene.

Gjennomsnittsalderen på Liverpools ellever i kveld var 18,2 år, sammenlignet med Blackpools 24,1 år.

Tok ledelsen

Liverpool ble liggende svært lavt i store deler av den første halvtimen på Bloomfield Road, men endte likevel opp med å ta ledelsen da Mateusz Musialowski snappet opp et svakt touch av midtstopper Owen Dale. De rødes mest rutinerte spillere i kveld, Paul Glatzel, stod klar for å sette ballen i målet.

Etter scoringen fortsatte bruntrøyene å presse på, og målvakt Fabian Mrozek vartet opp med flere flotte redninger.

På overtiden av den første omgangen gikk det imidlertid galt, og reduseringen var et faktum. Lagene gikk til hvilen på stillingen 1-1, et meget bra resultat for U21-gutta.

LEVERTE: Fabian Mrozek vartet opp med flere flotte redninger i kveldens kamp. Bildet er tatt fra en annen kamp.

Den andre omgangen begynte på lignende vis som den første. Blackpool fortsatte å styre spillet på hjemmebane, og kampen var allerede snudd i det 46. minutt.

De røde trengte mål og skapte flere sjanser før utligningen endelig satt like etter timen spilt. Kieran Morrison leverte et flott skudd, men forsøket ble reddet av keeper Rich O'Donnell. Musialowski stod klar for å sette returen i mål, og plutselig var lagene like langt igjen på Bloomfield Road.

Lewtas gutter så et sterkt poeng nærme seg, men til slutt måtte de bukke under for presset. Kouassi, som scoret bruntrøyenes første mål, fullførte hattricket sitt i det 89. minutt, før det også ble 5-2 helt på tampen av oppgjøret.

Kveldens resultat sender de røde ned på en andreplass før den siste gruppespillskampen i EFL Trophy. Den spilles mot tabelljumbo Barrow den 7. november.