Søndag skal damene følge opp den fantastiske starten, men uten den norske målmaskina

Sophie Román Haug må fortsatt vente på å sette baller i nettet i Liverpool-trøya.

Søndag kveld, ikke så lenge etter at Jürgen Klopp & Co (forhåpentligvis) har tatt tre poeng nede i Brighton, spiller Liverpool FC Women sin første hjemmekamp for sesongen.

Jentene skal forsøke å følge opp en fantastisk start etter å ha slått selveste Arsenal Women på Emirates forrige helg og det foran et rekordantall med tilskuere (54 115).

Dette er også noe Matt Beard adresserer i kampprogrammet. Treneren skriver: 

«Sist søndag viste hvilket sammensveiset gruppe vi er og for oss var det fantastisk å kunne feire foran fansen etter kampen.»

Ingen lette kamper

Aston Villa Women åpnet med 1-2 mot Manchester United Women. Storscorer Rachel Daly sendte Birmingham-laget i føringen, men like før hadde sommersigneringen Kirsty Hanson sett det røde. Med 10 mot 11 avgjorde United på overtid.

«Aston Villa hadde en god sesong forrige år og jeg synes de har rekruttert godt igjen. De kjempet helt inn mot Man United sist helg og vi vet det vil bli enda en tøff kamp for oss», kommenterer Beard.

«Kirsty Hansons suspensjon vil være en smell for dem og et pluss for oss men vi er fullt klar over at det ikke er noen enkle kamper i denne divisjonen.»

For tidlig for den norske målmaskina

I serieåpningen ble nykommeren Miri Taylor matchvinner etter 48 minutter. Midtbanespilleren steppet inn helt foran. Som vi vet er ikke en viss norsk profil spilleklar.

«Vi har jobbet med å få henne (Taylor) til å være rolig og sørge for at hun er i de riktige posisjonene og så videre, og hun viste god ro med avslutningen sin. Hun spilte på topp i Amerika med Angel City, så det var en enkel avgjørelse for oss å spille henne i angrep.

«Det var en fin slutt på en tøff uke for oss med tanke på personell, med Sophie (Román Haug) som ble skadet på landslagsoppdrag på tirsdagen også et COVID-utbrudd senere i uka, men jentene responderte veldig bra.»

– Forhåpentligvis er jeg tilbake i neste uke med maske

– Forhåpentligvis er jeg tilbake i neste uke med maske

Liverpool-spiller Sophie Roman Haug er optimistisk etter skaden hun fikk på landslagsoppdrag med Norge.

LFC Women tok en knallsterk seier på Emirates – foran 54 000 (!) tilskuere på tribunen

LFC Women tok en knallsterk seier på Emirates – foran 54 000 (!) tilskuere på tribunen

Liverpools norske landslagsspiss har på grunn av nesebrudd, og noen småbrudd i ansiktet, ikke kunnet trene eller spille som vanlig. Håpet er at 24-åringen skal slippe operasjon.

Kan måtte spille med maske

Da Liverpool.nos Arve Vassbotten traff henne på Melwood tidligere i uka hadde angriperen fra Kløfta dette å si: 

– Jeg har en rolig uke nå, og kan ikke trene så mye nå på grunn av skaden. Forhåpentligvis er jeg tilbake i trening neste uke, da med maske. Det er håpet nå, men jeg skal til ny sjekk på lørdag og får vite mer da.

Spissen måtte utredes hos en spesialist i Portugal etter at skaden var mer alvorlig enn først antatt.

– Det tar nok noen uker til jeg er helt frisk fra skaden. Det er ikke så gøy å måtte spille med maske, men så lenge jeg kan spille er det det viktigste. For dette var ikke helt den starten og inngangen jeg hadde sett for meg i en ny klubb.

Avspark mellom Liverpool FC Women og Aston Villa Women er 19:45 søndag kveld.