Svekket juniorlag ble slått i kvartfinalen

FA Youth Cup-drømmen ble knust for et U18-lag som manglet heltene som har vist seg frem for førstelaget.

Leeds U18 - Liverpool U18 3-1 (1-0), FA Youth Cup: Liverpools U18-lag har herjet i FA Youth Cup denne sesongen, men det sa stopp i kvartfinalen mot Leeds på Elland Road torsdag kveld. Og det var kanskje ikke så rart.

Liverpool manglet de to som har stått bak flesteparten av scoringene så langt i turneringen, Lewis Koumas og Jayden Danns. De to var som kjent opptatt med å vise seg frem for et langt større publikum i seniorversjonen av FA-cupen onsdag kveld. Trey Nyoni, som fikk sin debut for førstelaget samme kveld, var heller ikke med.

Likevel ga de røde guttene til Marc Bridge-Wilkinson det et forsøk, og de var godt med i kampen frem til en feil i forsvaret førte til at vertene gikk opp i 1-0. Josh Davidson rotet bort ballen og Rhys Chadwick satte inn 1-0 for vertene. Det hører med til historien at Liverpool ble snytt for et soleklart straffespark for hands på stillingen 0-0.

Liverpool skulle forsøke å komme tilbake i kampen etter hvilen, men det ble vanskeligere da Freddie Lane stanget inn 2-0 bare åtte minutter ut i omgangen. 3-0 og spikeren i kista kom ved Chadwick 20 minutter før full tid.

Trent Kone-Doherty, som var den mest profilerte spilleren på dagens Liverpool-lag, satte inn et pent trøstemål like før kampen gikk inn i overtiden, men da var det for sent, og Leeds går til semifinalen etter å ha vunnet 3-1.

For akademiet må det likevel sies å ha vært en fantastisk uke, og trenerapparatet vil nok se på det som skjedde på Wembley og Anfield mot Chelsea og Southampton som en større seier enn det ville vært å slå Leeds-juniorene i kveld.