Svarte på spørsmål om hvorfor han stormet ut av pressesonen etter forrige Old Trafford-tap

Jürgen Klopps intervju med Viaplay-reporter Niels Christian Frederiksen fikk mye oppmerksomhet etter FA-cupexiten.

Etter 3-4-tapet mot Manchester United i FA-cupen for noen uker siden, stormet Jürgen Klopp ut av intervjuet med Viaplay-reporter Niels Christian Frederiksen. Tyskeren sa blant annet «kom igjen, du er åpenbart ikke i god forfatning og jeg har ikke tålmodighet med deg. Hva feiler det deg?», før han forsvant ut av TV-bildene.

Dansken kom med sitt svar få dager senere, og tok Liverpool-manageren i forsvar:

– Nei, nei, nei, det var overhodet ikke det han mente. For det første så er jeg ikke overvektig, og hvis jeg var det så ville han aldri ha sagt det. Sånn er ikke Klopp. Det var slett ikke ment sånn. Han er ikke motbydelig. Han mente at jeg var ute av stand og form til å stille spørsmål. Det var intet annet, sa Frederiksen tilTipsbladet.

Klopps svar

Nå har også Klopp fått muligheten til å snakke ut som situasjonen.

– Jeg vil helst si at jeg var ute av landet (da etterspillet kom), men det var jeg ikke, og jeg visste hva som ville skje. Jeg virket rolig etter kampen, jeg var ikke sint, men jeg visste at vi måtte vinne før ekstraomgangene. Derfor sa jeg at det var første gangen jeg så oss slite.

– Det ble for mye for denne gruppen, med måten alt andret seg på, med spillerne som kom tilbake akkurat i tide og slike ting. Og så spurte fyren (Frederiksen) meg om intensiteten, og da rant det over, startet tyskeren.

Du kan se intervjuet etter kampen under.

– Som om noen ville være interessert i intensiteten eller hvorfor vi slet med å holde følge? United hadde på det tidspunktet spilt færre kamper enn oss. Vi hadde våre fantastiske perioder i den kampen, men vi hadde ikke beina med oss. Alle angrepene våre, og disse fire-mot-tre-situasjonene. Det er uvanlig at vi aldri klarte å finne hverandre. Vi spilte konsekvent på feil spiller.

– Men det er lite å gjøre med det nå. Slike situasjoner fungerer bare når hjernen er 100 prosent klar, for da vet jeg at guttene finner riktig løsning. Slik er det, og det aksepterte jeg da. Vi tapte fordi de holdt seg i kampen, scoret målene sine og så gjorde vi også to store feil, sa Klopp.

Liverpool-treneren og resten av laget kan få sin revansje søndag ettermiddag. Manchester United - Liverpool sparkes i gang søndag kl. 16.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
– Det har vært tøft, men jeg kommer tilbake med et smil om munnen

– Det har vært tøft, men jeg kommer tilbake med et smil om munnen

Et svært verdifullt medlem av Liverpool-stallen var endelig tilbake mot Sheffield United.