April

Sepp van den Berg med målgivende da Preston vant
30.apr 22:07 kopier linkSepp van den Berg med målgivende da Preston vant

Det var høy aktivitet i Championship i dag også.

Utlånte Sepp van den Berg spilte hele kampen da Preston snudde 0-1 til 3-1 borte mot Barnsley. Med det tok de sin første seier etter 0-1-2 på de tre siste. 20-åringen noterte også en målgivende.

Etter 74 minutter fant leiesoldaten Emil Riis Jakobsen. Dansken rundet keeper og økte til 3-1.

Steve Coopers menn vant hele 5-1 hjemme mot Swansea, med hat-trick fra Sam Surridge.

Storseieren gjør at Nottingham Forest presser Bournemouth i toppen. Bournemouth innehar den viktige 2.-plass med 82 poeng. Både Forest og Huddersfield jager med 79.

Tirsdag 3. mai er det duket for nøkkelkamp mellom Nathaniel Phillips’ Bounemouth og Nottingham Forest.

Dean Smith snakker ut om nedrykket som ble klart i dag
30.apr 21:25 kopier linkDean Smith snakker ut om nedrykket som ble klart i dag

Lenge har man visst at Norwich ville ta turen ned i Championship, og i dag ble det klart offisielt.

– Jeg er skuffet på vegne av mange mennesker, eierne, supporterne og alle som er involvert i fotballklubben, sier trener Dean Smith.

– Jeg tar en del av ansvaret fordi jeg har kommet hit for prøve å holde oss oppe. Dessverre har vi ikke gjort nok, men det handler ikke om dagens prestasjon.

Kanarifuglene åpnet sesongen med å tape 0-3 hjemme for Liverpool 14. august 2021. De skulle vente til 6. november med å få sin første seier.

– Dessverre i en rekke større kamper denne sesongen, har vi ikke helt nådd det nivået som vi trenger. 

– Vi har hatt muligheter men vi har ikke tatt de vi trengte.

Daniel Farke fikk sparken 6. november. Fra 15. november ble det Dean Smith som ledet laget. 51-åringen roser miljøet rundt klubben.

– Fansen har vært enestående. Folk har nevnt ordet apati sammen med vår fotballklubb og det kunne ikke vært lenger unna sannheten. Jeg så supporterne her i dag som støtten fotballklubben, jeg så spillerne som kjempet til siste slutt.

Alt tyder på at Smith blir med Norwich ned. Snart starter jakten på et sjette opprykk til Premier League.

– I det store og hele, vi har ikke vært gode nok og stallens kvalitet for å bli i Premier League har ikke vært bra nok, så vi lærer fra dette. Vi må komme sterkere tilbake for de siste fire kampene og neste sesong.

Kevin De Bruyne på benken for City
30.apr 17:34 kopier linkKevin De Bruyne på benken for City

Pep Guardiola har valgt disse 11 til kveldens bortekamp mot Leeds:

Ederson - João Cancelo, Rúben Dias, Aymeric Laporte, Nathan Aké - Rodri, Ilkay Gündoğan, Jack Grealish - Gabriel Jesus, Phil Foden, Raheem Sterling.

Innbyttere: Zack Steffen, Oleksandr Zinchenko, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Fernandinho, Riyad Mahrez, Conrad Egan-Riley, Luke Mbete-Tatu, James John McAtee.

Jesse Marsch gjør tre endringer på hjemmelaget og stiller sånn:

Ilian Meslier - Luke Ayling, Junior Firpo, Pascal Struijk, Liam Cooper, Robin Koch, Stuart Dallas, Kalvin Phillips, Raphinha, Jack Harrison, Rodrigo.

Benk: Kristoffer Klaesson, Diego Llorente, Charlie Cresswell, Jamie Shackleton, Mateusz Klich, Lewis Bate, Daniel James, Joe Gelhardt, Sam Greenwood.

Avspark på Elland Road er 18:30.

Leeds har fått mye å spille for etter at Burnley snudde sin kamp mot Watford.

Fem kamper til i dag
30.apr 15:13 kopier linkFem kamper til i dag

Ingen av de første kampene har egentlig særlig betydning, bortsett fra Watford - Burnley i bunnen. Everton vil nok følge nervøst med på den.

16:00: 

Aston Villa - Norwich City

Southampton - Crystal Palace

Watford - Burnley

Wolverhampton - Brighton

Liverpool har nå 82 poeng. City har 80, før de spiller sin kamp.

18:30:

Leeds - Manchester City

30.apr 13:12 kopier link30. april sikret man tittelen i 66

Liverpool slo Chelsea 2-1 på Anfield 30. april 1966.

Det medførte at de røde tok sin syvende tittel.

Roger Hunt, hvem ellers, scoret begge for hjemmelaget.

Bert Murray nettet for gjestene.

I dag lever fortsatt en titteldrøm, på flere nivå.

29.apr 17:10 kopier linkUnggutt har skrevet under på ny avtale

Liverpool U23-spiss Fidel O'Rourke signerte i dag en ny avtale med Liverpool. Han skrev under på en avtale med de røde for et drøyt år siden, men har nå utvidet kontraktslengden.

Spissen har spilt åtte kamper for U23-laget denne sesongen og står med et mål. 20-åringen har tidligere vært kaptein for U18-laget og var en del av laget som vant FA Youth Cup i 2019.

Divock ble helten i 2019
29.apr 14:55 kopier linkDivock ble helten i 2019

Liverpool gjestet Newcastle mellom to Champions League-finaler også i 2019. Da måtte Divock Origi trå til mot slutten av kampen for å sikre seieren..

Rangnick blir landslagstrener - fortsetter samtidig i Manchester United
29.apr 13:50 kopier linkRangnick blir landslagstrener - fortsetter samtidig i Manchester United

Manchester United bekrefter fredag at deres midlertidige manager Ralf Rangnick kommer til å bli landslagstrener for Østerrike etter sesongen. Samtidig kommer han til å gå inn i sin tiltenkte rolle som konsulent i Manchester United. 

Erik ten Hag er bekreftet som klubbens nye manager fra neste sesong.

Se «Inside Anfield» fra onsdagens semifinale
29.apr 08:14 kopier linkSe «Inside Anfield» fra onsdagens semifinale

Liverpool FC har kommet med en fersk episode av «Inside Anfield» fra onsdagens møte med Villarreal i Champions League.

Møter pressen i dag
29.apr 08:09 kopier linkMøter pressen i dag

Jürgen Klopp var i rampelyset i går etter å ha forlenget kontrakten med Liverpool, men han tenkte nok aller mest på det som skal skje på St. James' Park på lørdag når laget hans skal møte Newcastle. 

Fredag lader vi opp til kampen med managerens pressekonferanse. Den starter klokken 12 og du kan følge den på liverpool.no.

West Ham gikk på tap i Europa League - det kan være godt nytt for Liverpool
28.apr 22:55 kopier linkWest Ham gikk på tap i Europa League - det kan være godt nytt for Liverpool

West Ham måtte se seg slått i første semifinaleoppgjør mot Eintracht Frankfurt hjemme på London Stadium i Europa League torsdag kveld. Tyskerne vant 2-1 og tar med seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

I Conference League ble det uavgjort 1-1 mellom Leicester og Roma.

Her kan du lese hvorfor det kan være bra for Liverpool om West Ham ryker ut av semifinalen:  

West Ham er nummer sju i Premier League, og henger fortsatt med i kampen om å kvalifisere seg til Europa gjennom ligaen denne sesongen. Skulle de nå en finale, vil nok prioriteringene blir helt annerledes – med god grunn.

Problemet for oss som holder med Liverpool, er at West Ham - Manchester City kanskje er den tøffeste gjenstående kampen for Pep Guardiolas lag i Premier League denne sesongen, i alle fall på papiret, og det skjer i den 37. serierunden.

Skulle West Ham gå til finalen i Sevilla, skal den spilles onsdag 18. mai. Hjemmekampen deres mot City spilles søndag 15. mai kl. 17.30 – og David Moyes vil da med all sannsynlighet spare hele laget inn mot den langt viktigere kampen på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán tre dager senere.

28.apr 22:36 kopier linkPoengdeling på Old Trafford

Chelsea klarte ikke gjøre som Liverpool og Arsenal da de spilte uavgjort 1-1 borte mot Manchester United torsdag kveld. De blåkledde er nå 13 poeng bak Liverpool på tabellen, mens Uniteds topp fire-håp forsvinner mer og mer for hver serierunde.

Vi kan takke Ulla for dagens gode nyheter!
28.apr 19:01 kopier linkVi kan takke Ulla for dagens gode nyheter!

Jürgen Klopp avslører i en video at en av de viktigste grunnene til at han blir i Liverpool til minst 2026 er at hans kone Ulla Sandrock ga uttrykk for at hun ønsket det!

– Feilaktige påstander om Raiola-dødsfall
28.apr 13:44 kopier link– Feilaktige påstander om Raiola-dødsfall

«Superagent» Mino Raiola har gått bort død, rapporteres det fra Italia. Journalisten Tariq Panja i New York Times har undersøkt, og rapporterer at det er unøyaktig, men at han er veldig, veldig syk.

Raiola er agenten til Erling Braut Haaland, Paul Pogba, Marco Verratti, Matthjis de Ligt, Ryan Gravenberch og flere andre store navn.

Han er også agenten til Mario Balotelli, som var Liverpool-spiller mellom 2014 og 2016.

Gode grunner til å heie på Eintracht Frankfurt i kveld
28.apr 12:32 kopier linkGode grunner til å heie på Eintracht Frankfurt i kveld

I kveld skal West Ham for første gang i sin historie spille semifinale i Europa League. Klubben som vant cupvinnercupen i 1965 og Intertoto-cupen i 1999 har gjort det strålende i Europa denne sesongen, og med lagene som er igjen virker det ikke utenkelig at de kan gå hele veien.

I den ene semifinalen er det RB Leipzig mot Rangers, og i den andre er det altså West Ham mot Eintracht Frankfurt. Vinneren av Europa League går som kjent direkte til Champions League.

Som Liverpool-supporter, kan det være en grunn til å håpe at Frankfurt slår ut West Ham allerede nå. Frankfurt slo ut Barcelona i kvartfinalen, og er nummer ni i hjemlig serie.

West Ham er nummer sju i Premier League, og henger fortsatt med i kampen om å kvalifisere seg til Europa gjennom ligaen denne sesongen. Skulle de nå en finale, vil nok prioriteringene blir helt annerledes – med god grunn.

Problemet for oss som holder med Liverpool, er at West Ham - Manchester City kanskje er den tøffeste gjenstående kampen for Pep Guardiolas lag i Premier League denne sesongen, i alle fall på papiret, og det skjer i den 37. serierunden.

Skulle West Ham gå til finalen i Sevilla, skal den spilles onsdag 18. mai. Hjemmekampen deres mot City spilles søndag 15. mai kl. 17.30 – og David Moyes vil da med all sannsynlighet spare hele laget inn mot den langt viktigere kampen på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán tre dager senere.

West Ham - Eintracht Frankfurt har avspark kl. 20.15 i kveld, og vises på V 4 og Viaplay.

Cox var tilbake på Anfield
28.apr 11:42 kopier linkCox var tilbake på Anfield

Sean Cox var tilbake på Anfield for en semifinale onsdag kveld.

Han ble skadet for livet før Liverpool spilte semifinale mot Roma på Liverpools hjemmebane i 2018. Ian Rush har lagt ut et bilde sammen med Cox fra Anfield i går.

28.apr 10:18 kopier linkVillarreal takker for mottakelsen

Villarreal takker for den fantastiske mottakelsen supporterne fikk på Anfield i går, og lover at det skal koke bra på stadion i Spania neste tirsdag.

Bortefansen sang med på «You'll Never Walk Alone»
27.apr 21:00 kopier linkBortefansen sang med på «You'll Never Walk Alone»

Det var en mektig versjon av «You'll Never Walk Alone» vi fikk servert før avspark i kveldens semifinale mellom Liverpool og Villarreal på Anfield, og det syntes tydeligvis bortefansen også. Mirror-journalist David Maddock rapporterer på Twitter at de gule supporterne sang med Liverpool-fansen! 

Gul fest i Liverpool sentrum
27.apr 19:39 kopier linkGul fest i Liverpool sentrum

Villarreal-fansen lager skikkelig stemning i Liverpool sentrum før kveldens semifinale.

Se hva Klopp sa etter tapet mot Emerys lag i Europa League-finalen 2016
27.apr 15:06 kopier linkSe hva Klopp sa etter tapet mot Emerys lag i Europa League-finalen 2016

Unai Emery var Sevillas manager da Liverpool tapte Europa League-finalen i Jürgen Klopps første sesong.

Da hadde Klopp tapt fem strake cupfinaler – men han var ingen slagen mann. Se hva han sa på pressekonferansen like etter kampen var over.

I kveld blir det nytt møte mellom Emery og Klopp.

Ett minutt for å sette stemningen...
27.apr 12:01 kopier linkEtt minutt for å sette stemningen...

Det er tre år siden forrige Champions League-semifinale på Anfield, da Barcelona kom og det var en kamp for historiebøkene.

Liverpool FC har lagt ut en videosnutt på ett minutt som setter stemningen før kveldens kamp. Det er bare å glede seg – kom igjen Liverpool!

Liverpool - Villarreal har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.

27.apr 09:11 kopier linkKveldens kampprogram

Ubåter er tema for kveldens kampprogram før semifinalen mot Villarreal.

Semifinaledag!
27.apr 08:09 kopier linkSemifinaledag!

I kveld er det klart for en ny semifinale på Anfield. Det er tre år siden semifinalen mot Barcelona, som for alltid har skrevet seg inn i historiebøkene.

Spion Kop 1906, som er gruppen som står bak flaggene og at The Kop ser så fantastisk ut på store anledninger, ber alle supportere om å ta med seg flagg, bannere og skjerf på kamp i kveld.

– Anfield er alltid spesielt, og utrolig. Forhåpentligvis er det slik igjen i morgen kveld. Det er jeg sikker på at det vil være. Vi må også prestere på det nivået vi kan for å få supporterne på det samme nivået, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen tirsdag.

Forhåpentligvis blir det skikkelig trykk, både på banen og tribunen!

Liverpool - Villarreal har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.

Spenningen lever etter målfest på Etihad
26.apr 22:55 kopier linkSpenningen lever etter målfest på Etihad

Det ble et heseblesende oppgjør i den første Champions League-semifinalen mellom Manchester City og Real Madrid på Etihad tirsdag kveld. Til slutt vant de lyseblå 4-3, men ut fra hvordan kampen utviklet seg er nok spanjolene mest fornøyd med det resultatet. 

Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden og Bernardo Silva scoret for hjemmelaget mens Karim Benzema var på pletten med to scoringer og Vinicius Junior scoret én gang for Real Madrid. Begge lag hadde muligheter til å gjøre enda flere mål. 

Med 4-3 lever spenningen i beste velgående til returoppgjøret på Santiago Bernabeu, som spilles onsdag i neste uke. 

City måtte også tåle å få en ny skade i kveldens kamp. John Stones var usikker før oppgjøret, og han måtte ut etter å ha vikariert som høyreback fra start. Ettersom Kyle Walker er skadet og Joao Cancelo sonet karantene tirsdag var det veteran Fernandinho som måtte spille høyreback etter at Stones måtte ut. 

Sikret viktig poeng etter superopphenting
26.apr 22:48 kopier linkSikret viktig poeng etter superopphenting

Nat Phillips og Bournemouth har vært i vaklende form lenge, og opprykket som lenge har virket trygt er nå i fare. Det så enda mørkere underveis i tirsdagens bortekamp mot Swansea, da de havnet under 3-0 i andre omgang. 

Men en superopphenting, der tidligere Liverpool-spiss Dominic Solanke som vanlig var på scoringslisten, sørget for et at et viktig poeng ble med hjem til sørkysten. 

Bournemouth står nå med 79 poeng. Nottingham Forest, som slo Neco Williams sitt opprykksklare Fulham 1-0 på bortebane tirsdag, er nå bare tre poeng bak. Tre kamper gjenstår for begge lag - og de skal møtes i nest siste serierunde.

Williams tilbake for Fulham
26.apr 20:37 kopier linkWilliams tilbake for Fulham

Neco Williams er tilbake i startoppstillingen for Premier League-klare Fulham etter å ha stått over helgens kamp mot Bournemouth. I kveld er Nottingham Forest motstander, et annet lag som kjemper om opprykk fra Championship. 

Nat Phillips starter som vanlig for Bournemouth. De møter Swansea på bortebane og vil med seier ta et langt steg mot automatisk opprykk. 

Begge kampene har avspark klokken 20.45. 

Følg treningen live
26.apr 17:50 kopier linkFølg treningen live

Liverpool trener i ettermiddag på AXA Training Centre i Kirkby, og du kan følge deler av treningen live via klubbens Twitter-konto

U18 møter Nottingham Forest i ettermiddag
26.apr 13:31 kopier linkU18 møter Nottingham Forest i ettermiddag

Kl. 14.00 tar Liverpool FC imot Nottingham Forest på akademiet, i en kamp som vises på LFCTV Go.

Nå er lagoppstillingen klar.

Marriner dømmer på lørdag
26.apr 13:17 kopier linkMarriner dømmer på lørdag

Andre Marriner er satt opp som dommer i lørdagens tidligkamp borte mot Newcastle, melder PGMOL. Mike Dean er satt opp med ansvar for VAR.

I onsdagens semifinale mot Villarreal på Anfield er det polske Szymon Marciniak som er satt opp som dommer.

Som trio har Liverpools tre fortsatt rekorden
26.apr 13:11 kopier linkSom trio har Liverpools tre fortsatt rekorden

Liverpool-trioen scoret 30 mål i 2017/18-sesongen, da Liverpool til slutt endte som tapende finalist i Kyiv.

Denne sesongen er tallene Salah (8), Firmino (5), Mané (3), og Jota og Diaz med ett hver.