Desember

To reduseringer skapte spenning mot slutten, men Arsenal økte ledelsen til sju poeng
31.des 2022 20:27 kopier linkTo reduseringer skapte spenning mot slutten, men Arsenal økte ledelsen til sju poeng

Arsenal økte avstanden til sju poeng ned til tabelltoer Manchester City, etter at de i kveld vant 4-2 over Brighton på sørkysten.

The Gunners tok ledelsen ved Saka før det var spilt to minutter på Amex Stadium, og Martin Ødegaard doblet ledelsen seks minutter før pause.

Når Nketiah økte Arsenal-ledelsen til 3-0 to minutter ut i annen omgang trodde de fleste at kampen var avgjort.

Selv et reduseringsmål av Mitoma tjue minutter ut i omgangen skremte ikke The Gunners, da Martinelli økte til 4-1 tjue minutter før slutt.

Et nytt reduseringsmål av Ferguson tretten minutter før slutt skapte imidlertid spenning, og Brighton trodde de hadde satt inn et reduseringsmål til like før stadionuret passerte 90 minutter, men VAR annullerte scoringen til Mitoma for en marginal offside.

Luis Suarez blir lagkamerat med Lucas Leiva igjen
31.des 2022 20:11 kopier linkLuis Suarez blir lagkamerat med Lucas Leiva igjen

Det er en stund siden Lucas Leiva og Luis Suarez var lagkamerater i Liverpool, men nå blir de lagkamerater igjen i brasilianske Gremio.

Suarez var Bosman-spiller, og har nå signert en toårskontrakt med den brasilianske klubben. Han takket nei til tilbud fra MLS og klubber i Saudi-Arabia for å slutte seg til Gremio.

Suarez vil være 37 år når denne avtalen løper ut.

Manchester United opp på fjerdeplass
31.des 2022 15:25 kopier linkManchester United opp på fjerdeplass

En scoring av innbytter Marcus Rashford et kvarter før slutt sikret Manchester United de tre poengene i bortekampen mot Wolverhampton.

Seieren tok United forbi Tottenham på tabellen, og opp på fjerdeplass.

Erik ten Hags mannskap ligger fire poeng foran Liverpool, med like mange kamper spilt, så Liverpool har med andre ord fire poeng opp til den viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League.

Krawietz fyller år
31.des 2022 11:34 kopier linkKrawietz fyller år

Jürgen Klopps assistent Peter Krawietz fyller 51 år i dag. Vi gratulerer tyskeren med dagen!

Robertson har fått en MBE
31.des 2022 00:33 kopier linkRobertson har fått en MBE

Andy Robertson har fått tittelen «Member of the British Empire» for sin innsats for fotballen, sitt veldedighetsarbeid og sin innsats for unge mennesker.

Det opplyser Liverpool FC.

Venstrebacken har spilt 243 kamper for Liverpool, og var en nøkkelspiller da Anfileld-klubben vant Champions League i 2019, Premier League i 2020 og begge de hjemlige cupene i fjor.

Robbo, som også er kaptein for Skottland, har scoret åtte mål for Liverpool og ble nylig den forsvarsspilleren som har flest målgivende pasninger i Premier League gjennom tidene, med 54 assists.

Utenfor banen har han drevet veldedighet gjennom AR26 Charity, som har som mål at unge mennesker i hans hjemland skal få en lik start på livet. Arbeidet inkluderer gratis fotballtrening og hjelp med utdanning og arbeid. På den måten forsøker han å hjelpe barn og unge som har fått et dårlig utgangspunkt i livet, og spesielt barn og unge med helseutfordringer.

Ankom Anfield på krykker
30.des 2022 19:40 kopier linkAnkom Anfield på krykker

Luis Diaz er tilstede på Anfield for å se kampen mot Leicester i kveld. Colombianeren ankom stadion på krykker, etter at han ble operert for en leddbånsskade i kneet den 10. desember.

Cody på Anfield i kveld
30.des 2022 19:24 kopier linkCody på Anfield i kveld

Cody Gakpo har ankommet Anfield for å se sine nye lagkamerater i aksjon fra tribunen, i kveldens Premier League-kamp mot Leicester.

David Johnson på fronten av kveldens kampprogram
30.des 2022 15:07 kopier linkDavid Johnson på fronten av kveldens kampprogram

Når Liverpool tar imot Leicester City i kveld, blir det den første hjemmekampen på Anfield siden David Johnson gikk bort 23. november, 71 år gammel.

Spissen gikk bort i VM-pausen, og ble gravlagt tirsdag 13. desember. Dette blir første mulighet for Anfield-publikummet til å hedre «Doc», som spilte over 200 kamper for de røde i storhetstiden på slutten av 70-tallet.

Med all sannsynlighet kommer det også til å være en markering for Pelé før kveldens kamp. Den brasilianske legenden gikk bort torsdag kveld.

Liverpool - Leicester har avspark kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Gakpos første dag som rød
30.des 2022 12:00 kopier linkGakpos første dag som rød

LFCTV hadde kameraene på plass i romjula da Cody Gakpo ble kjøpt og bekreftet klar på onsdag. 

Nå har de lagt ut en video av Gakpos første dag i klubben. Se den under.

Pelé har gått bort
29.des 2022 20:01 kopier linkPelé har gått bort

En av fotballhistoriens største har gått bort, 82 år gammel. Pele sin manager har i kveld bekreftet at brasilianeren døde på sykehus i dag, torsdag 29. desember.

Pele hadde en eventyrlig karriere, og vant VM tre ganger med Brasil, i 1958, 1962 og 1970. Han scoret 77 mål på 92 landskamper for Brasil.

Han er sett på som en av de største spillerne i historien, og mange holder ham fortsatt som den aller største. Under VM-mesterskapet i år var det klart at han var syk, og de brasilianske spillerne holdt opp en banner for å ønske legenden god bedring.

Liverpool har Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino, Arthur Melo og Marcelo Pitaluga som alle er brasilianere i troppen, i tillegg til Claudio Taffarel i støtteapparatet. Det vil med all sannsynlighet bli både et minutts stillhet eller applaus, og sørgebind i fredagens kamp mot Leicester.

Hvil i fred!

– Jeg håper nummeret du har valgt gir deg like mange magiske øyeblikk som det gjorde for meg
29.des 2022 17:34 kopier link– Jeg håper nummeret du har valgt gir deg like mange magiske øyeblikk som det gjorde for meg

Dirk Kuyt scoret 71 mål på 285 kamper for Liverpool mellom 2006 og 2012, og gjorde det med draktnummer 18 på ryggen.

Det er nummeret Cody Gakpo har valgt og skal spille med for de røde – selv om draktnummer 10 fortsatt står ledig etter at Sadio Mané forlot klubben i fjor sommer.

Gakpo blir den 11. nederlenderen som spiller for Liverpool. Dette er spillerne som har gjort det før: Sander Westerveld, Erik Meijer, Jan Kromkamp, Bolo Zenden, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Gini Wijnaldum, Virgil van Dijk, Ki-Jana Hoever og Sepp van den Berg.

Kuyt har lagt ut en melding på sosiale medier, der han ønsker Gakpo velkommen til de røde.

«Cody Gakpo, velkommen til LFC. Dette nummeret har gitt meg mye magi, og jeg håper at det vil gi deg den samme magien. Gratulerer og lykke til», skriver Kuyt til sin landsmann.

42-åringen mistet jobben sin som manager for ADO Den Haag i slutten av november, etter bare 16 kamper i jobben.

Får sin tredje manager på et halvt år
29.des 2022 12:34 kopier linkFår sin tredje manager på et halvt år

Crawley Town bekrefter at førstelagsmanager Matthew Etherington og assistentmanager Simon Davies har forlatt sine roller i klubben med umiddelbar effekt, etter bare 34 dager i jobben.

– Det er blitt klart for alle involverte parter at dette ikke var den riktige veien fremover for klubben, skulle vi nå våre mål. Derfor er vi blitt enige om å gå i en annen retning, sier fotballdirektør i Crawley Town, Chris Galley, til klubbens nettside.

Det betyr at utlånte James Balagizi får sin tredje manager på seks måneder.

En som er kritisk til dette er assisterende redaktør Jack Lusby i This is Anfield, som mener en av Liverpools beste unge spillere er sendt til et sirkus.

Balagizi gjorde det bra under manageren som hentet ham til Crawley, Kevin Betsy, og bidro med tre mål og en målgivende pasning på elleve kamper under ham, før 19-åringen ble langtidsskadet og Betsy fikk sparken.

Liverpool-spilleren fikk tre kamper under Etherington, under sistnevntes drøye måned som manager.

Møter pressen torsdag ettermiddag
28.des 2022 11:36 kopier linkMøter pressen torsdag ettermiddag

Torsdag klokken 14.30 kommer Jürgen Klopp til å møte pressen på AXA Training Centre for å svare på spørsmål i forkant av hjemmekampen mot Leicester fredag kveld.

Du kan som vanlig følge pressekonferansen her på Liverpool.no

Første episode av Liverpool FC sin podcast «We are Liverpool» er ute
28.des 2022 11:30 kopier linkFørste episode av Liverpool FC sin podcast «We are Liverpool» er ute

I den første episoden av Liverpool FC sin nye podcast «We are Liverpool» blir James Milner intervjuet av Robbie Fowler og Peter McDowall om sin 20 år lange Premier League-karriere. 

Visekapteinen snakker også om sin Liverpool-karriere, som startet i 2015, og han reflekterer over milepæler han og klubben har hatt siden. 

Inside Villa ligger nå ute
28.des 2022 11:16 kopier linkInside Villa ligger nå ute

Nå kan du ta en titt bak kulissene i forbindelse med Liverpools fine borteseier mot Aston Villa. 

De røde vant 3-1 over Unai Emerys mannskap, takket være scoringer av Mohamed Salah, Virgil van Dijk og innbytter Stefan Bajcetic. 

Nå kan du gjennoppleve seieren fra noen unike kameravinker.

Jay Spearing måtte tilbringe julen på sykehus
27.des 2022 22:28 kopier linkJay Spearing måtte tilbringe julen på sykehus

Jay Spearing skriver på sin Instagram at han måtte tilbringe denne julen på sykehus. 

I forbindelse med en blodprøve i Liverpool skal legene ha lagt merke til at noe var galt, og etter flere sjekker ble det klart at 34-åringen har Addisons sykdom. 

Nå får han heldigvis behandling, og forventes å kunne leve livet som normalt videre. God bedring, Jay!

Chelsea og Manchester United med ventede seire mot bunnlag
27.des 2022 20:31 kopier linkChelsea og Manchester United med ventede seire mot bunnlag

Chelsea tok en ventet seier mot Bournemouth i deres første kamp tilbake etter VM-pausen. 

Kai Havertz scoring åpningsmålet etter et flott angrep fra Graham Potters menn da det var spilt 16 minutter, før Mason Mount la på til 2-0 bare noen minutter etterpå. 

Den stillingen sto seg kampen ut, og det var aldri noen tvil om hvor de tre poengene ville havne. 

Et skår i gleden for Chelseas del var at Reece James måtte ut med en skade, etter å tidligere ha mistet VM med en kneskade. 

For Manchester Uniteds del ble kampen mot Nottingham Forest plankekjøring. Marcus Rashford, Anthony Martial og Fred scoret målene. 

Dalglish med melding til Salah etter at egypteren matchet ham i antall scoringer
27.des 2022 09:48 kopier linkDalglish med melding til Salah etter at egypteren matchet ham i antall scoringer

Sir Kenny Dalglish sendte en melding til Mohamed Salah på Twitter etter a egypteren gjorde sitt 172 mål for Liverpool da han satte inn 1-0 mot Aston Villa 2. juledag. 

172 mål er like mange som Dalglish selv gjorde i løpet av hele sin Liverpool-karriere.

Salah er dermed oppe på delt sjuendeplass med Dalglish på listen over Liverpools fremste målscorere gjennom tidene.

– En fantastisk prestasjon av Mo Salah. Det var flott å sitte på tribunen å se scoringen gå inn, postet Dalglish på Twitter.

– Dette var første gangen jeg tok med meg barnebarnet mitt på en bortekamp. Takk for at du gjorde det til en minneverdig kamp! Jeg er glad for at du tangerte meg, og håper du får enda mer suksess, skriver Dalglish videre.

Arsenal imponerte da de kom tilbake etter å ha blitt liggende under
26.des 2022 23:23 kopier linkArsenal imponerte da de kom tilbake etter å ha blitt liggende under

West Ham tok ledelsen på et straffespark midtveis i første omgang, da de tok den korte turen til serieleder Arsenal, men vertene slo tilbake med tre scoringer etter pause, og befestet dermed sin posisjon som ligaleder.

The Gunners har sanket 40 poeng på 15 kamper, og er dermed 15 poeng foran Liverpool på sjetteplass, og har sju poeng ned til Newcastle på andreplass.

Newcastle opp på andreplass
26.des 2022 18:01 kopier linkNewcastle opp på andreplass

Newcastle fortsetter å imponere, og klatret i ettermiddag til andreplass i Premier League etter å ha slått Leicester 3-0 på bortebane.

Crystal Palace fikk to røde kort, da de tapte London-duellen mot Fulham.

Everton tapte hjemme mot Wolves, etter et vinnermål fem minutter på overtid.

Brighton passerte Liverpool på tabellen, etter en overbevisende seier i sørkyst-oppgjøret mot Southampton.

Her er resultatene fra kampene klokken 16.00:

Crystal Palace - Fulham 0-3
Everton- Wolves 1-2
Leicester - Newcastle 0-3
Southampton - Brighton 1-3

Tottenham ga fra seg to poeng i vest-London
26.des 2022 15:27 kopier linkTottenham ga fra seg to poeng i vest-London

Tottenham våknet ikke før det var spilt en time på Brentford Community Stadium. Da lå de under 2-0, etter scoringer av Vitaly Janelt et kvarter ut i første omgang og Ivan Toney ni minutter ut i annen omgang for Brentford.

Harry Kane satte inn reduseringsmålet etter 65 minutter, før Pierre-Emile Højbjerg utlignet seks minutter senere.

Flere mål ble det ikke i vest-London, og poengdeling betyr at Spurs ikke klarte å passere Newcastle på tabellen.

Tottenham på fjerdeplass har nå åtte poeng mer enn Liverpool, men også to kamper mer spilt enn de røde, før Jürgen Klopps mannskap møter Aston Villa på Villa Park i kveld.

Boxing Day er her - og endelig er Premier League tilbake igjen
26.des 2022 08:29 kopier linkBoxing Day er her - og endelig er Premier League tilbake igjen

Det er 2. juledag, eller Boxing Day som man kaller det i England, og Liverpool skal spille sin første Premier League-kamp siden de slo Southampton 3-1 på Anfield lørdag 12. november.

De rødes først kamp i romjulen er mot Aston Villa på bortebane. Birmingham-klubben har Unai Emery som relativt fersk manager, og spanjolen vil være ute etter å fortsette den gode starten han har fått som Steven Gerrards arvtaker på Villa Park.

Her er Premier League-programmet på Boxing Day:

13.30 Brentford - Tottenham (TV3+)
16.00 Leicester - Newcastle (V Sport PL)
16.00 Everton - Wolverhampton (V sport PL 1)
16.00 Crystal Palace - Fulham (V Sport PL 2)
16.00 Southampton - Brighton (V Sport PL 3)
18.30 Aston Villa - Liverpool (V Sport PL)
21.00 Arsenal - West Ham (V Sport PL)

Forsvarsspiller vender tilbake til Liverpool
24.des 2022 16:08 kopier linkForsvarsspiller vender tilbake til Liverpool

Liverpool FC Women har kommet med en julepresang til supporterne. De har nemlig hentet tilbake Gemma Bonner, som spilte for de røde fra 2012 til 2018. 

Forsvarsspilleren har siden 2021 spilt for Racing Louisville i USA, og har utover det en fartstid i Chelsea og Manchester City. Opprinnelig kommer hun fra Leeds. 

Årets julebilde er her
24.des 2022 15:30 kopier linkÅrets julebilde er her

Liverpool FC har lagt ut årets julebilde fra treningsanlegget i Kirkby! Du kan se det her.

Se Alisson og Firmino overraske supporterne
24.des 2022 11:05 kopier linkSe Alisson og Firmino overraske supporterne

Liverpool FC har sluppet en fersk julevideo i samarbeid med Coca-Cola, der Alisson og Roberto Firmino har fått i oppdrag å overraske noen supportere inne i klubbens butikk utenfor Anfield. 

Her kan du se resultatet.

Frank forlenger med Brentford
24.des 2022 10:21 kopier linkFrank forlenger med Brentford

Brentford har på julaften kunngjort en fin presang til sine supportere. De skriver nemlig at deres populære danske manager Thomas Frank har forlenget kontrakten frem til 2027. 

Frank har vært i jobben siden 2018 og gjort stor suksess med London-klubben, som er inne i sin andre sesong i Premier League.

Liverpool skal spille borte mot Brentford 2. januar. 

Pressekonferanse i ettermiddag
23.des 2022 12:26 kopier linkPressekonferanse i ettermiddag

Jürgen Klopp vil holde pressekonferanse på AXA Training Centre klokken 14.30 i ettermiddag, der fokus vil være på kampen mot Aston Villa 2. juledag.

Du kan som vanlig følge pressekonferansen her på Liverpool.no.

Dette er kvartfinalene i ligacupen
23.des 2022 00:26 kopier linkDette er kvartfinalene i ligacupen

Kvartfinalene i ligacupen ble trukket etter at regjerende mester Liverpool ble slått ut av Manchester City i fjerde runde torsdag kveld.

Utfallet av trekningen ble slik:

Manchester United- Charlton Athletic

Southampton - Manchester City

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers

Newcastle United - Leicester City

Oppgjørene skal spilles den andre midtuken i januar.

Doak ikke med U18-laget mot Bournemouth
22.des 2022 14:06 kopier linkDoak ikke med U18-laget mot Bournemouth

Liverpool og Bournemouth møtes torsdag til tredje runde i FA Youth Cup, og nå har lagoppstillingen til Marc Bridge-Wilkinsons lag kommet. 

Der kan vi slå fast at Ben Doak ikke er i troppen, noe som kan bety at unggutten i stedet får være med seniorene mot Manchester City i ligacupen i kveld. 

Følgende lag starter for U18-laget. Kampen på Vitality Stadium starter klokken 15 og vises for britiske supportere på LFCTV. 

Hewitson - Davidson, Scanlon, Lucky, Miles - Laffey, Gift, Pilling - Danns, Kelly, Young. 

Wolves sikrer seg ny spiss før møtene med Liverpool
22.des 2022 13:10 kopier linkWolves sikrer seg ny spiss før møtene med Liverpool

De neste månedene blir det minst to kamper mot Wolves - først i FA-cupen den første helgen i januar, og så i ligaen første helg i Premier League. Mellom de kampene kan det også bli plass til kampen som i høst ble utsatt som følge av dronning Elizabeths bortgang.

Før kampene mot Liverpool ser ulvene ut til å sikre seg en ny spiss. De hentet veteran Diego Costa i høst, men ser nå ut til å se etter et litt yngre alternativ i form av 23 år gamle Matheus Cunha fra Atletico Madrid.

Tabelljumboen har fått en ny manager i form av spanske Julen Lopetegui, og han ønsker at klubben skal åpne lommeboken i januar i håp om å redde plassen. Det ser ut til at han får viljen sin - Cunha skal koste ulvene 40 millioner pund, men overgangen gjøres ikke permanent før til sommeren, skriver The Telegraph