Juni

Nye bilder fra utbyggingen av Anfield Road End
30.jun 22:20 kopier linkNye bilder fra utbyggingen av Anfield Road End

Det skjer en del på Anfield om dagen – og nye Anfield Road End begynner å ta form.

Bildet øverst er det Tage Herstad som har tatt torsdag 30. juni, og vi kan se konturene av hvor stor den nye tribunen kommer til å bli.

Thisisanfield.com har vært ute med en drone, og kommet med nye bilder av Liverpools nye tribune. Se video under. 

Når tribunen står klar neste sommer, vil Anfields kapasitet være på ca 61 000, etter at stadion har fått 7000 nye seter. Byggeprosjektet har en prislapp på 80 millioner pund.

Elliott på trening med sin gamle U10-trener
30.jun 18:28 kopier linkElliott på trening med sin gamle U10-trener

Harvey Elliott ser ut til å være i rute før sesongoppkjøringen starter i Kirkby på mandag.

I dag har han lagt ut en videosnutt av seg selv, der han trener med sin gamle trener fra U10-nivå under Queens Park Rangers, melder thisisianfield.com.

Scott Chickelday skal være treneren som flyttet Elliott opp fra venstreback til en rolle i angrepet, og Chickelday jobber i dag som en spisstrener, under navnet SC9 Striker Coach.

På 1878 Stadium i Burnham kan vi se Elliott gjøre flere øvelser og avslutningstrening. 19-åringen virker klar for å imponere i pre-season!

30.jun 17:48 kopier linkAmazon Prime nær avtale om Champions League-rettighetene i England

Det er BT Sport som har hatt TV-rettighetene for Champions League-fotballen i England. Nå ligger det an til at de skal dele rettighetene med Amazon Prime, rapporterer Daily Mail.

Amazon har allerede vist Champions League i Tyskland, og vil gå sammen med BT Sport om å dele rettighetene.

Det er ventet at prislappen vil bli 1,5 milliarder pund for neste periode, 300 millioner pund mer enn den forrige avtalen.

Nominert til årets spiller i Afrika
30.jun 15:18 kopier linkNominert til årets spiller i Afrika

Naby Keita og Mohamed Salah er blant 30 nominerte til årets spiller i Afrika, melder det afrikanske fotballforbundet. 

Sadio Mané er også nominert, og regnes nok som storfavoritt til å vinne prisen i år. 

Everton i FFP-trøbbel - må helst selge Richarlison i dag
30.jun 11:35 kopier linkEverton i FFP-trøbbel - må helst selge Richarlison i dag

Everton er det laget i Premier League som har gått med de tyngste underskuddene de siste sesongene, og ifølge The Athletic er det flere kilder som hevder at Merseyside-klubben helst må selge Richarlison til Tottenham i dag, 30. juni, for å få bokført en solid inntekt på regnskapsårets siste dag. Everton og Tottenham skal være enige om en overgangssum som kan strekke seg til 60 millioner pund, og brasilianeren skal på medisinsk sjekk i dag. 

Det betyr at Liverpools blå nabo kan rekke å få gjennomført salget i dag og dermed unngå at de havner på feil side av Financial Fair Play-reglene, som sier at du ikke har lov til å tape mer enn 105 millioner pund over en treårsperiode. 

Everton har bokført negative resultat før skatt på til sammen 372 millioner pund de tre foregående regnskapsårene, men på grunn av pandemien tillot Premier League å slå sammen regnskapsårene 2019/20 og 2020/21 til ett år, slik at man også tar med 2017/18 i beregningen. Der leverte Everton et bedre resultat, noe som gjør at de ifølge The Athletic akkurat kan klare å snike seg under den magiske grensen på 105 millioner pund før kvelden er omme. 

Et salg av Richarlison vil trolig sørge for at de er trygt i havn inn mot et nytt regnskapsår.

Tottenham nærmer seg to nye signeringer
29.jun 23:12 kopier linkTottenham nærmer seg to nye signeringer

Tottenham har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer, og har hentet Yves Bissouma (£25M), Ivan Perisic (gratis) og Fraser Frasier (gratis) så langt.

Nå rapporterer Fabrizio Romano og engelsk presse, blant annet The Times, at Spurs er enig med Evertons Richarlison om de personlige betingelsene, og at det er avtalt nye forhandlinger om overgangssum.

Liverpools blå nabo er i økonomiske problemer, og klubben er til salgs. De ønsker mer enn 50 millioner pund for den brasilianske landslagsspilleren, og nå ser det ut til at han kan bli solgt i sommer.

Richarlison er ikke en spiller så mange Liverpool-supportere har så mye til overs for, etter oppførselen hans i Merseyside-derbyene siden han kom til Goodison Park, og spesielt etter grisetaklingen som satte Thiago Alcantara ut av spill i flere måneder.

I tillegg skal midtstopperen Clement Langlet fra Barcelona være klar for et lån hele kommende sesong, ifølge Gianluca di Marzio. Der venter vi fortsatt på den offisielle bekreftelsen.

Det virker som at Antonio Conte får de forsterkningene han ønsker seg, etter at han ledet London-klubben tilbake til Champions League-spill forrige sesong.

Guardiola bytter assistent igjen
29.jun 22:09 kopier linkGuardiola bytter assistent igjen

Juanma Lillo har vært Pep Guardiolas assistent etter at Mikel Arteta ble Arsenal-manager – men Lillo har nå blitt ny manager for Al Sadd i Qatar.

Det har gjort at Manchester City igjen har vært på jakt etter en assistent for Guardiola, og valget har valgt på den tidligere Juventus-midtbanespilleren Enzo Maresca.

42-åringen har tidligere jobbet under Manuel Pellegrini i West Ham, og var sjef for U23-laget til Manchester City i 2020/21-sesongen. Han fikk så jobb som manager for Parma i Serie A før 2021/22-sesongen, men fikk sparken i november i fjor.

Nå skal han ifølge Daily Mail være klar som Guardiolas nummer to.

Barcelona prøver å stikke av med Raphinha foran nesa på Chelsea
29.jun 18:56 kopier linkBarcelona prøver å stikke av med Raphinha foran nesa på Chelsea

Alt tydet på at Chelsea var i ferd med å sikre seg Raphinha, og hadde vunnet kampen om Leeds-stjernen foran Arsenal og Tottenham.

Brasilianeren er en spiller Liverpool ble veldig hyppig linket til, men det har stilnet helt etter at Luis Diaz ble kjøpt i januar og slo til på den måten som han gjorde.

Leeds og Chelsea skal ha blitt enig om en overgangssum på 55 millioner pund pluss bonuser på tirsdag, og det var forventet at han ville signere en femårskontrakt på Stamford Bridge verdt 115 000 pund i uken, ifølge The Telegraph

Barcelona har i lang tid blitt linket til Raphinha, men sliter med økonomiske problemer. Nå rapporterer Telegraph at spillerens agent, den tidligere storspilleren Deco, er observert i møter med Barcelona i ellevte time for å få til en overgang der.

Det ligger an til å bli en veldig travel uke på overgangsvinduet for Chelsea og deres nye eiere. Raheem Sterling er ventet å bli kjøpt, mens Romelu Lukaku er i Milano for å sluttføre en låneavtale til Inter. Klubben har også mistet Anthony Rudiger denne sommeren, og må forsterke i flere ledd.

Gjensyn for Salah og Wijnaldum
29.jun 14:46 kopier linkGjensyn for Salah og Wijnaldum

Mohamed Salah har lagt ut et bilde på Instagram der vi kan se at han har truffet på sin tidligere lagkamerat Gini Wijnaldum på ferie. Hvor bildet er tatt er ikke kjent, men for et par dager siden kunne vi se at Wijnaldum var i Dubai, så kanskje er det ikke så langt derfra. 

Prater de om en mulig retur til Anfield for «Gini», mon tro? Nederlenderen hadde en tung første sesong for PSG i Frankrike. Eller er det kanskje Salah som trenger tips om hvordan man skal forlate Liverpool på utgående kontrakt? 

Dropper forbud mot bettingsponsorer
29.jun 12:18 kopier linkDropper forbud mot bettingsponsorer

Boris Johnson og den engelske regjeringen tar sterke grep mot gambling på internett i et forsøk på å ta opp kampen mot spillavhengighet. Bettingselskapene vil garantert merke tiltakene på lommeboken. Blant annet blir det innført et tak på hvor mye man får spille for, og ulike typer spill skal endres slik at man ikke kan tape penger like fort som det man risikerer å gjøre i dag. 

Det har også vært oppe til vurdering om man skal hindre bettingselskaper i å være draktsponsor for Premier League-klubber, men ifølge The Times valgte regjeringen å droppe det. 

Nesten halvparten av klubbene som var i ligaen forrige sesong er sponset av bettingselskaper, og de har vært gjenstand for kritikk både hos politikere og aktivister. Regjeringen håper i stedet for å tre lover over hodet på klubbene at de kan få fjernet bettingselskaper som sponsorer gjennom god dialog.

Taki takker av
29.jun 08:27 kopier linkTaki takker av

Takumi Minaminos overgang til Monaco ble bekreftet på tirsdag, og nå har japaneren kommet med en liten avskjedsmelding til Liverpool-supporterne via sin Instagram-konto.

«Jeg var så glad da jeg kom til Liverpool-familien for to og et halvt år siden, men nå er tiden inne for å dra. Jeg hadde en fantastisk periode her og vil aldri glemme den enorme støtten jeg fikk fra dere alle på Anfield. Jeg ønsker dere alt godt», skriver han.

Leeds sin største stjerne er på vei til en annen Premier League-klubb
28.jun 20:06 kopier linkLeeds sin største stjerne er på vei til en annen Premier League-klubb

Liverpool ble lenge linket til Leeds sin store brasilianske stjerne Raphinha. De røde skal ha fulgt 25-åringen også i Rennes, før han kom til engelsk fotball, der en må si at han har slått til skikkelig på Elland Road.

Leeds hadde en vanskelig sesong i fjor, og det siste halve året har mye tydet på at Raphinha skal ende opp i Barcelona. På grunn av Barcelonas vanskelige økonomiske situasjon kommer ikke det til å skje, og de siste ukene har han blitt kraftig linket til både Arsenal og Tottenham.

Nå rapporterer David Ornstein i The Athletic at det er Chelsea som stikker av med spilleren. Chelsea og Leeds skal nærme seg enighet om en overgangssum på 55 millioner pund, og det ser med det ut til at brasilianeren blir å se på Stamford Bridge neste sesong.

Chelsea skal også være nær en overgang for Raheem Sterling fra Manchester City. Leeds er også i ferd med å selge midtbanespilleren Kalvin Phillips til City.

Halvhjertet unnskyldning fra Frankrikes innenriksminister
28.jun 11:36 kopier linkHalvhjertet unnskyldning fra Frankrikes innenriksminister

Etterspillet etter skandalescenene som preget Champions League-finalen for en måned siden fortsetter. Nå har Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin gjestet RTL France og kommet med en halvhjertet unnskyldning til Liverpools supportere. Darmanin har tidligere sammen med sportsminister Amelie Oudea-Castera forsøkt å skylde på Liverpool-supporterne for det som skjedde før og etter kampen i Paris. 

Nå har Darmanin ifølge journalist Daniel Austin forsøkt å komme med en halvhjertet unnskyldning til Liverpool-supporterne og i stedet valgt å snakke om problemet med de mange gjengene som sørget for en uhyggelig opplevelse for mange fans etter kampen.

Nylig var også Oudea-Castera på samme radiokanal med liknende budskap, men Austin er klar på at ministrene ikke må slippe unna med ord. I stedet må en grundig etterforskning av hendelsene i Paris bli gjennomført, og de ansvarlige må ta konsekvensene.

Newcastle kjøper midtstopperen Liverpool lenge ble linket til
27.jun 20:37 kopier linkNewcastle kjøper midtstopperen Liverpool lenge ble linket til

I fjor ble Liverpool ofte linket til Sven Botman fra Lille. Spesielt i januarvinduet i 2021, da Joe Gomez og Virgil van Dijk var ute for sesongen, og etterhvert Joel Matip også røk ut, var han det heteste navnet som ble linket til de røde.

LFC endte opp med å låne Ozan Kabak og kjøpe Ben Davies den måneden, og Botman har fortsatt karrieren i Lille.

Nå er han omsider klar for en ny klubb, og vi kommer til å få se ham i Premier League. Etter å ha blitt linket til AC Milan i flere måneder ender han opp på St. James’ Park for 32 millioner pund, ifølge Fabrizio Romano.

Han blir nyrike Newcastles tredje signering, etter Matt Targett fra Aston Villa og Nick Pope fra Burnley.

Woodburn trener med Preston
27.jun 14:55 kopier linkWoodburn trener med Preston

Etter sesongen ble det klart at tidenes yngste Liverpool-spiller, Ben Woodburn, er ferdig i klubben når kontrakten går ut 30. juni. Waliseren tilbrakte forrige sesong på lån hos Hearts i Skottland og klarte aldri å etablere seg på Liverpools førstelag. 

Ifølge Daily Mail trener nå 22-åringen med Championship-klubben Preston i forbindelse med et to ukers prøvespill. 

Woodburn fikk elleve kamper for Liverpools førstelag. Den siste kom for litt over fire år siden.

Origi flyr til Milano i dag
27.jun 10:11 kopier linkOrigi flyr til Milano i dag

Transferjournalist Fabrizio Romano melder på sin Twitter-konto at Divock Origi kommer til å reise til Milano mandag i forbindelse med overgangen til AC Milan. 

Der vil han gjennomgå den medisinske sjekken, signere kontrakten og deretter bli presentert som klubbens nye signering. Origis kontrakt med Liverpool går offisielt ut 30. juni. 

Møter Italia i EM-semifinalen etter tre strake seiere i gruppespillet
25.jun 21:59 kopier linkMøter Italia i EM-semifinalen etter tre strake seiere i gruppespillet

Luke Chambers spilte hele kampen og Jarell Quansah spilte første omgang i England-forsvaret da England U19 slo Israel 1-0 i sin tredje kamp i U19-EM.

England vant dermed gruppe B, med tre strake seire, og vil som gruppevinnere møte laget som ble nummer to i gruppe A, Italia, i tirsdagens semifinale.

Israel ble nummer to i gruppen, og møter Frankrike i den andre semifinalen.

25.jun 19:24 kopier linkQuansah og Chambers fra start

Både Jarell Quansah og Luke Chambers starter når England U19 i kveld møter Israel i den siste gruppespillkampen i U19-EM.

England er allerede før kampen klare for avansement i mesterskapet.

25.jun 09:12 kopier linkFerierer med familien

Thiago Alcantara har lagt ut feriebilder på sin Instagram-konto.

Arsenal og City enige om Jesus
24.jun 22:19 kopier linkArsenal og City enige om Jesus

Transferguru Fabrizio Romano melder at Arsenal og Manchester City er blitt enige om en overgang for Gabriel Jesus. City er garantert å få minst 45 millioner pund for brasilianeren.

Arsenal jobber nå med de personlige betingelsene med spissens representanter. Blir man enige om dette vil avtalen bli fullført snart.

24.jun 21:35 kopier linkOx har også begynt treningen igjen

Selv om Liverpool-spillerne ferierer har den ene spilleren etter den andre delt treningsbilder på sosiale medier. Sist ut er Alex Oxlade-Chamberlain, som i likhet med mange av sine kolleger sparker ball i ferien.

City styrker midtbanen
24.jun 19:07 kopier linkCity styrker midtbanen

The Athletic-journalist David Ornstein melder at Manchester City har kommet til enighet med Leeds om en overgang for midtbanespiller Kalvin Phillips. Overgangssummen lyder på 42 millioner pund umiddelbart, i tillegg til tre millioner pund i klausuler. I tillegg vil Darko Gyabi slutte seg til Leeds i en separat avtale verdt fem millioner pund. 

Nyter ferien
24.jun 19:01 kopier linkNyter ferien

Mohamed Salah lader batteriene på sydligere breddegrader, og ser virkelig ut til å nyte ferien.

Har besøkt Mekka
24.jun 17:47 kopier linkHar besøkt Mekka

Naby Keita er troende muslim, og har benyttet sommerferien til å besøke Mekka i Saudi-Arabia.

Mekka er islams helligste by, og religionens geografiske sentrum og viktigste pilegrimsby.

Alle muslimer som er økonomisk og helsemessig i stand til det er etter religionen pålagt å utføre hajj, pilegrimsferden til Mekka, minst én gang i løpet av livet. Den som ber eller leser Koranen, vender seg alltid mot helligdommen Kaba i Mekka, og døde skal begraves i denne retningen. Fra midten av 600-tallet har bare muslimer hatt adgang til byen.

Har ikke treningsfri i sommer
24.jun 17:34 kopier linkHar ikke treningsfri i sommer

Darwin Nunez opplyser på Twitter at han ikke tar en eneste fridag fra treningsarbeidet i sommer, foran sin første sesong som Liverpool-spiller.

Diaz besøkte gamleklubben
24.jun 15:46 kopier linkDiaz besøkte gamleklubben

Luis Diaz ferierer hjemme i Colombia, og har tatt seg tid til å besøke gamleklubben Barranquilla. Han har tidligere i ferien besøkt en annen tidligere klubb, Atletico Junior.

Barranquilla spilte treningskamp denne uken, og Diaz skal ha kommet for å vise sin støtte og hilse på gamle kjente.

Diaz skal ha tatt bilder med alle, snakket med alle spillerne, og var den siste som forlot gressmatta, ifølge Barranquilla sin Instagram-konto.

4. juli skal Diaz og de andre spillerne etter planen returnere til pre-season på AXA Training Centre.

I dag fyller den nye Liverpool-spissen år
24.jun 08:19 kopier linkI dag fyller den nye Liverpool-spissen år

Liverpools nye storsignering Darwin Nunez fyller 23 år i dag. Uruguayaneren har signert en seksårskontrakt med Liverpool, og er bundet til de røde til 30. juni 2028 – seks dager etter at han fyller 29.

Vi gleder oss til å se ham i aksjon i den riktige røde drakten!

En annen som fyller år i dag, er det Luis Garcia. Spanjolen som spilte tre år i klubben er 44 år i dag. 

Carroll og Mignolet blir lagkamerater
23.jun 23:23 kopier linkCarroll og Mignolet blir lagkamerater

Andy Carroll skal være på vei til belgisk fotball, og er i Belgia for å signere en kontrakt med Club Brugge. Det rapporterer Simon Jones i Daily Mail

Liverpools tidligere rekordkjøp spilte forrige sesong for Reading og West Bromwich, men er nå tilgjengelig gratis. 33-åringen har giftet seg i sommer, og vært på bryllupsreise fra Mexico. Han har flydd rett til Belgia etter at han kom hjem fra bryllupsreisen, ifølge avisen.

Nå skal den hodesterke spissen gjennom den medisinske sjekken, før han kan signere. Club Brugge er regjerende ligamester i Belgia, og skal spille i Champions League til høsten. Han vil bli lagkamerat med den tidligere Liverpool-målvakten Simon Mignolet.

Liverpool betalte 35 millioner pund for Carroll i 2011. Han scoret 11 mål på 58 kamper for klubben, før han ble solgt til West Ham for 15 millioner pund i 2013.

FIFA med regelendring før VM i Qatar
23.jun 19:18 kopier linkFIFA med regelendring før VM i Qatar

Det har allerede fra før vært store benker med mange spillere som reserver i mesterskapene – men nå utvides det enda mer. Tallet øker fra 23 spillere, til 26 spillere, melder FIFA i en pressemelding

FIFA har godkjent at landslagene kan ha samtlige spillere i mesterskapstroppen tilgjengelig i kamptroppene. Det betyr 26 mann i en kamptropp - 11 på banen og 15 på benken.

Tidligere har grensen blitt satt på 23 spillere, slik at det er tre spillere i troppen som ikke kan kan være involvert kamp for kamp.

Grunnen er for å lette byrden på spillerne, og gjøre det enklere med tanke på potensielle skader.

Landslagene må melde inn sine satte 26-mannstropper 13. november – åtte dager før mesterskapet sparkes i gang i Qatar.

Før det skal landslagene melde inn en bruttotropp på 55 navn som de 26 spillerne skal være fra. Økningen på tre spillere gjør at vi kan ende opp med å se flere overraskelser i landslagstroppene.

Gruppespillet i Papa Johns Trophy er trukket
23.jun 12:49 kopier linkGruppespillet i Papa Johns Trophy er trukket

Gruppespillet i Papa Johns Trophy er blitt trukket i dag, og Liverpool U21 møter Accrington Stanley, Salford City og Rochdale i gruppe D i gruppespillet for nord-England.