November

Polen videre med et nødskrik - møter Konates Frankrike
30.nov 2022 22:08 kopier linkPolen videre med et nødskrik - møter Konates Frankrike

Det ble i kveld en svært dramatisk avslutning på gruppe C i VM. Argentina rundspilte Polen, men vant bare 2-0, mens Mexico lenge ledet 2-0 over Saudi-Arabia.

Helt til langt på overtid var derfor Polen videre i VM på færre gule kort enn Mexico, men Saudi-Arabia satte inn et reduseringsmål helt på tampen av overtiden, som gjorde at Polen tok andreplassen i gruppen bak Argentina på ett mål bedre målforskjell enn Mexico. Hadde mexicanerne klart å score et tredje mål ville de ha gått til åttedelsfinalen på Polens bekostning.

Nå blir det isteden åttendedelsfinale mellom Ibrahima Konates Frankrike og Polen søndag klokken 16.00, mens Argentina møter Australia lørdag klokken 20.00.

Liverpool med fin gest til sine supportere
30.nov 2022 16:18 kopier linkLiverpool med fin gest til sine supportere

Liverpool FC setter opp gratis busser for sine supportere som har kampbillett til Premier League-kampen mot Aston Villa på Villa Park 2. juledag.

Liverpool FC stiller imidlertid ett krav, og det er at supporterne som ønsker å benytte seg av gratistilbudet donerer fem pund per sete til LFC sin Operation Christmas Magic, som er en støtteordning for vanskeligstilte familier i Liverpool i julen.

Setter opp 2500 nye rail-seter på The Kop
30.nov 2022 15:10 kopier linkSetter opp 2500 nye rail-seter på The Kop

Liverpool FC har gjennomført en prøveperiode med 7800 såkalte rail-seter på The Kop og nedre del av Anfield Road Stand. De skal ha som hensikt å sørge for at man kan stå trygt under viktige øyeblikk i kamper, som for eksempel scoringer. 

Nå skriver de i en pressemelding at ytterligere 2500 seter vil få slike rekkverk bak seg. Dermed blir det over 4000 slike seter på The Kop.

Klubben er veldig opptatt av å presisere at dette ikke dreier seg om «safe standing» og at Anfield fremdeles er et stadion der det utelukkende er sitteplasser. Hensikten med rekkverkene er enkelt og greit sikkerheten - at man unngår at supportere ramler nedover radene på tribunen. 

Safe standing ligger an til å bli tillatt i Premier League fra og med neste sesong. Det har vært påbud om sitteplasser helt siden 1994.

Konaté tilbake fra start - de store stjernene hviles
30.nov 2022 15:01 kopier linkKonaté tilbake fra start - de store stjernene hviles

Ibrahima Konaté er tilbake fra start for Frankrike når de møter Tunisia til den siste kampen i gruppespillet i VM. Stopperen spilte hele den første kampen mot Australia før han kom inn som innbytter mot Danmark sist. I dag danner han stopperpar med Manchester United-spiller Raphael Varane. 

Frankrike er allerede klare for sluttspillet, og gruppeseieren er også i boks med mindre det skulle kollapse helt i dag samtidig som Australia slår Danmark med store sifre. Derfor har de bestemt seg for å hvile et par av de største stjernene. 

Kylian Mbappé og Antoine Griezmann er blant dem som sitter på benken, og fremover i banen er det et reservepreget fransk lag som spiller. Det spørs om danskene er veldig fornøyd med det, ettersom de må vinne med mer enn Tunisia for å gå videre. 

Frankrike - Tunisia og Danmark - Australia har avspark klokken 16 og vises på NRK.

Slutt for Sportsrevyen etter over 60 år
30.nov 2022 14:23 kopier linkSlutt for Sportsrevyen etter over 60 år

NRK melder onsdag at de legger ned Sportsrevyen etter over 60 år. Bakgrunnen er at de økonomiske rammene til statskanalen gjør at de er nødt til å kutte i alle avdelinger, og da er det tradisjonsrike programmet et av ofrene.

– Gjennom over 60 år har Sportsrevyen betydd enormt mye for NRK, og for store deler av Norges befolkning, sier sportsredaktør i NRK Espen Olsen Langfeldt, i en pressemelding.

Han legger til at det er med tungt hjerte beslutningen er tatt.

Juniorene spiller Youth Cup samme dag som bortekampen mot Manchester City
30.nov 2022 13:38 kopier linkJuniorene spiller Youth Cup samme dag som bortekampen mot Manchester City

Liverpools neste tellende kamp er borte mot Manchester City i ligacupen 22. desember. Samme dag skal også U18-laget i aksjon i FA Youth Cup. 

De skal møte Bournemouth på bortebane i cupens tredje runde. Kampen spilles klokken 15.

Kan vinne pris for tredje år på rad
30.nov 2022 13:16 kopier linkKan vinne pris for tredje år på rad

Prisen «Fans' Footballer of the Year» deles ut for tredje gang i år. Det er engelske journalister som bestemmer hvem som er nominert til prisen, og så er det opp til supporterne å stemme frem sin vinner. 

Mohamed Salah har vunnet prisen de to foregående årene, og han er nominert igjen. Det samme er Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne, James Maddison, Bruno Guimaraes, Harry Kane, Heung-Min Son, Bukayo Saka og Beth Mead.

Du kan stemme på Salah ved å følge denne lenken.

Super League spås å være nær døden
30.nov 2022 11:29 kopier linkSuper League spås å være nær døden

«Super League er ikke død», har vært en gjenganger til tross for at ni av tolv klubber trakk seg fra prosjektet da det ble møtt med enorm motstand av en så godt som samlet fotballverden. 

Tre klubber har likevel stått last og brast ved Super League - Juventus, Barcelona og Real Madrid. Men nå som styret i førstnevnte klubb har trukket seg og de er under etterforskning, kan det se ut til at det kun er de to spanske gigantene som sitter igjen. 

Martyn Ziegler i The Times skriver at dette, kombinert med at FSG og Glazer-familien har lagt ut henholdsvis Liverpool og Manchester United for salg, tyder på at Super League aldri har vært nærmere døden. Og denne gangen vil den trolig være borte for godt.

Som vi i liverpool.no har skrevet tidligere, er storklubbene, Liverpool inkludert, tilbake i varmen i den europeiske klubbforeningen (ECA). De har bra med innflytelse hos UEFA, og skal ha sørget for at de største skal beholde sine økonomiske og sportslige goder også når Champions League kommer i ny drakt om to sesonger.

Klubbene, eller flesteparten av dem, skal ha akseptert at Super League ikke kommer til å bli en realitet, og at UEFAs enevelde i europeisk fotball fortsetter. 

Alexander-Arnold på benken igjen, men Henderson starter
29.nov 2022 18:54 kopier linkAlexander-Arnold på benken igjen, men Henderson starter

Jordan Henderson er å finne i startoppstillingen til Three Lions i Englands siste kamp i gruppe B, mot Wales. 

Trent Alexander-Arnold må nok en gang ta til takke med en plass på innbytterbenken. Dette er tredje gang av tre mulige i dette verdensmesterskapet at Liverpool-backen må se kampen fra innbytterplass.

Wales må vinne med fire mål eller mer for å ta seg forbi engelskmennene på tabellen. I startoppstillingen til waliserne finner vi tre tidligere Liverpool-spillere, nemlig Danny Ward, Neco Williams og Joe Allen. Den fjerde, Harry Wilson, sitter på innbytterbenken.

England må vinne kampen for å være sikre på å ta gruppeseieren, og dermed møte Senegal isteden for Nederland i åttedelsfinalen. 

I den andre kampen i gruppe B ligger det an til å bli en ren kamp om avansement mellom USA og Iran. Begge kampene har avspark klokken 20.00. England - Wales ser du på NRK 1, mens Iran - USA går på NRK 3.

Van Dijk starter mot Qatar
29.nov 2022 15:00 kopier linkVan Dijk starter mot Qatar

Virgil van Dijk starter som ventet med kapteinsbindet rundt armen når Nederland møter Qatar til den siste kampen i gruppespillet. Kampen har avspark klokken 16. 

De oransje er sikret gruppeseieren dersom de vinner denne kampen. Avansementet er det kun syltynn teori som kan ta fra dem.

Hvilken scoring var den vakreste i november?
29.nov 2022 12:14 kopier linkHvilken scoring var den vakreste i november?

Liverpool FC har nå lagt ut kandidatene til månedens vakreste scoring i november. Blant annet er de tre målene i hjemmekampen mot Southampton med. 

Du kan stemme her

Kolo Touré har fått sin første managerjobb
29.nov 2022 10:13 kopier linkKolo Touré har fått sin første managerjobb

Wigan Athletic har tirsdag bekreftet at de har ansatt Kolo Touré som klubbens nye manager. Den meritterte spilleren har til nå vært et viktig medlem av Brendan Rodgers sitt støtteapparat i Celtic og Leicester, men skal nå prøve seg som manager på egen hånd. 

Tourés nye klubb ligger for øyeblikket på nedrykksplass i Championship.

I kveld er det duket for «Battle of Britain»
29.nov 2022 10:06 kopier linkI kveld er det duket for «Battle of Britain»

England og Wales skal tirsdag kveld møtes til den siste kampen i gruppespillet, og begge lag har litt å spille for. Waliserne, som har hele fire tidligere Liverpool-spillere i troppen, må vinne med fire mål eller mer for å ta seg forbi naboene på tabellen. England må på sin side vinne for å være sikre på å ta med seg gruppeseieren inn i åttendedelsfinalen. 

I den andre kampen i gruppe B ligger det an til å bli en ren kamp om avansement mellom USA og Iran. Disse kampene har avspark klokken 20, og begge vises på NRK. 

Klokken 16 skal Virgil van Dijk og Nederland i aksjon mot vertsnasjon Qatar. Kampen vises på TV 2. Samtidig kan du se en spennende kamp mellom Ecuador og Senegal på NRK. 

Dommertabbe da Uruguay tapte
28.nov 2022 22:36 kopier linkDommertabbe da Uruguay tapte

VAR-guru Dale Johnson i ESPN slår fast at både VAR og dommeren gjorde feil da dommeren ble bedt om å gå til skjermen, og som en følge av dette dømte straffespark til Portugal i sluttminuttene mot Uruguay, for en hands som ifølge regelverket ikke er straffbar.

Straffescoringen kom tre minutter på overtid, i kampen som Portugal vant 2-0.

Trent ser ikke ut til å slippe til denne gangen heller
28.nov 2022 22:18 kopier linkTrent ser ikke ut til å slippe til denne gangen heller

Trent Alexander-Arnold ser ut til å måtte følge sin tredje strake England-kamp fra innbytterbenken under VM i Qatar, når England møter Wales i sin siste kamp i gruppe B i morgen. 

Ifølge Telegraph vil nemlig Kyle Walker få sin første kamp i dette mesterskapet når England møter waliserne. Om det blir i en trebackslinje eller en forsvarsfirer gjenstår å se.

Avisen skriver at Gareth Southgate bare kommer til å gjøre mindre endringer på laget, der Liverpool-kaptein Jordan Henderson forventes å komme inn på midtbanen, muligens for Jude Bellingham.

Southgate kan også komme til å gjøre noen justeringer i angrepsrekka, der Marcus Rashford, Phil Foden og Jack Grealish alle er kandidater til å få starte.

Harry Kane har gitt beskjed om at han ikke ønsker å bli hvilt i denne kampen, mens James Maddison nå er tilgjengelig igjen etter skade etter å ha trent i helgen. Det forventes imidlertid ikke at sistnevnte starter denne kampen. 

På fredag kan VM-eventyret være over for Nunez
28.nov 2022 21:59 kopier linkPå fredag kan VM-eventyret være over for Nunez

Darwin Nunez lykkes med lite og ble byttet ut etter 72 minutter da Uruguay tapte 2-0 for Portugal i VM-gruppe H. Da var stillingen 1-0 til portugiserne.

Bruno Fernandes scoret begge Portugals to mål. Begge i andre omgang, og det siste på straffespark.

Det hjalp ikke for Uruguay at de kastet innpå Luis Suarez og Maxi Gomez i et dobbeltbytte da Nunez forlot banen sammen med Edinson Cavani.

Portugal er med denne seieren videre fra gruppe H, og Uruguay er nå helt avhengige av å slå Ghana i sin siste gruppespill-kamp, skal de ha sjanse til å gå videre til sluttspillet. Selv ikke det trenger å være nok, dersom Sør-Korea skulle overraske å slå Portugal. Da vil i så fall målforskjellen bli avgjørende.

På fredag risikerer dermed Nunez å bli den første Liverpool-spilleren som ryker ut av VM.

Trent demonstrerte skuddfoten
28.nov 2022 19:24 kopier linkTrent demonstrerte skuddfoten

Trent Alexander-Arnold har ikke sluppet til for England så langt i VM, men skuddfoten er i alle fall intakt. Det fikk han demonstrert under engelskmennenes trening i dag, da han scoret på fire flotte skudd fra utenfor 16-meteren.

Foreløpig har det ikke kommet noen indikasjoner på hvorvidt scouseren kommer inn for Kieran Trippier til den siste gruppespill-kampen, mot Wales. En kamp som spilles tirsdag klokken 20.00.

Alisson og Fabinho er klare for sluttspillet
28.nov 2022 19:03 kopier linkAlisson og Fabinho er klare for sluttspillet

Lørdag ble Ibrahima Konate den første Liverpool-spilleren som er klar for utslagsrundene i VM med sitt Frankrike, og etter kveldens 1-0-seier over Sveits følger Alisson Becker og Fabinho etter. 

Brasil slet med å få hull på byllen mot sveitserne frem til Casemiro dukket opp og ble matchvinner i det 83. minutt.

Alisson hadde ristet av seg forkjølelsen han slet med i helgen, og voktet buret for brasilianerne, mens Fabinho ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Seieren betyr at Brasil har sanket seks poeng på sine to første kamper, og trenger bare ett poeng i den siste kampen mot Kamerun for å sikre seg gruppeseieren. Sveits på andreplass i gruppen har tre mål dårligere målforskjell og tre poeng mindre, så brasilianerne kan faktisk bli gruppevinnere selv med tap i den siste kampen. Dette er dog avhengig av hvordan det går i kampen mellom Serbia og Sveits.

Nunez starter nøkkelkampen for Uruguay
28.nov 2022 18:49 kopier linkNunez starter nøkkelkampen for Uruguay

Klokken 20.00 er det duket for nøkkelkampen mellom Uruguay og Portugal i den spennende gruppe H i VM. 

Etter Ghanas 3-2-seier over Sør-Korea tidligere i dag er det viktig for Uruguay å slå portugiserne, som før kampen topper gruppen med sine tre poeng.

Kampen ser du på NRK 1.

Tidligere Liverpool-trener bekreftet som ny Rangers-manager
28.nov 2022 18:40 kopier linkTidligere Liverpool-trener bekreftet som ny Rangers-manager

Rangers Football Club bekrefter at tidligere Liverpool-trener Michael Beale er klubbens 18. manager. Beale har signert en kontrakt til 2026 med den skotske storklubben, og går dermed i fotefarene til Steven Gerrard.

Beale har en veldig interessant CV. Han jobbet som U16 og U23-trener på akademiet i Liverpool, og hadde også et år som assistentmanager i Sao Paolo i brasiliansk fotball. Han returnerte til LFC og hjalp Steven Gerrard med U18-laget, før han ble en del av trenerteamet rundt Liverpool-legenden både i Rangers og i Aston Villa. Han kommer nå tilbake til Rangers fra managerjobben i QPR, som var den første han har hatt på egenhånd.

Den Liverpool-linkede Ajax-spilleren økte sin markedsverdi
28.nov 2022 16:37 kopier linkDen Liverpool-linkede Ajax-spilleren økte sin markedsverdi

Ifølge journalistenEdmund Okai Gyimah i Sports World Ghana har Liverpool hatt speidere på tribunen for å følge Ajax-spilleren Mohammed Kudus under VM. 

Den offensive midtbanespilleren økte utvilsomt sin markedsverdi under dagens kamp mot Sør-Korea, hvor han gjorde Ghanas to siste scoringer på utsøkt vis, og dermed ble matchvinner i 3-2-seieren. 

Alisson har overvunnet forkjølelsen
28.nov 2022 16:19 kopier linkAlisson har overvunnet forkjølelsen

Alisson Becker har hatt symptomer på forkjølelse i helgen, men Liverpool-keeperen er likevel foretrukket mellom stengene for Brasil, når de møter Sveits i sin andre kamp i gruppe G under VM i Qatar klokken 17.00.

Fabinho er nok en gang avspist med en plass på innbytterbenken.

Kampen ser du på TV 2. Med seier mot Xherdan Shaqiri og hans lagkamerater vil Brasil være klare for utslagsrundene, og poengdeling vil også være et godt resultat siden Kamerun og Serbia spilte uavgjort tidligere i dag.

FA-cuptrekning i kveld - Liverpool har kule nummer 21
28.nov 2022 15:34 kopier linkFA-cuptrekning i kveld - Liverpool har kule nummer 21

FA-cupens tredje runde trekkes i kveld, og trekningen som finner sted på Anfield kan du følge her på liverpool.no. Du kan også se den på Viaplay eller på FA sine sosiale kanaler. Trekningen starter ca klokken 20.

Liverpool har fått kule nummer 21 i trekningen til runden der samtlige Premier League-lag kommer inn i turneringen. Totalt er det 64 lag som er med i tredje runde. 

National League-klubber som Chesterfield og Disney+-aktuelle Wrexham er blant lilleputtene som er med i trekningen.

Henderson får trolig starte mot Wales
28.nov 2022 14:19 kopier linkHenderson får trolig starte mot Wales

Jordan Henderson har sittet på benken i Englands to første kamper dette mesterskapet, men etter et godt innhopp mot USA sist ser det nå ut til at han får starte den siste gruppespillkampen mot Wales tirsdag. Det skriver Daily Mail.

Henderson ble byttet inn for stjerneskuddet Jude Bellingham sist, og ifølge avisen er det unggutten som viker plass når Liverpool-kapteinen kommer inn i laget. 

England vil gå videre dersom de unngår å tape med fire mål eller mer, men må slå waliserne dersom de skal være sikker på å vinne gruppen. 

Trent Alexander-Arnold har ikke fått spille et eneste minutt så langt i VM. Foreløpig har det ikke kommet noen indikasjoner på hvorvidt han kommer inn for Kieran Trippier til den siste kampen. Kampen starter tirsdag klokken 20.

I dag er det 18 år siden denne perlen på Anfield
28.nov 2022 11:56 kopier linkI dag er det 18 år siden denne perlen på Anfield

Neil Mellor hadde ingen lang karriere i rødt, men noen minneverdige øyeblikk i 2004/05-sesongen ble det. I dag er det 18 år siden han scoret på et utrolig langskudd mot Arsenal og avgjorde kampen til Liverpools fordel. 

Liverpool slo London-laget 2-1 og Mellor feiret sin scoring på ellevilt vis foran supporterne.

– Det var helt magisk, og det beste ved scoringen var å feire sammen med The Kop, sier han i et intervju med liverpoolfc.com.

Mellor jobber i dag blant annet for LFC TV. 

England-stjernene klager på ustabilt internett
28.nov 2022 11:03 kopier linkEngland-stjernene klager på ustabilt internett

Spillerne som deltar i et VM-sluttspill lever ganske isolerte liv i landslagsleirene, og da er det viktig å holde kontakten med familien på Facetime eller liknende. Men i Qatar skal det ha vist seg å være vanskelig å få til. Daily Mail skriver nemlig at det er veldig ustabilt Wi-Fi, og at samtalene til stadighet blir brutt. 

Avisen legger til at det ikke bare er de brutte samtalene som gir grunnlag for frustrasjon, men også at FIFA-spilling over internett har vist seg å være vanskelig. 

Mange av spillerne liker godt å bruke fritiden med en Playstation-kontroll i hånda, og det er en fin måte å lade batteriene på. Nå kan det imidlertid ha motsatt effekt, takket være ustabilt internett.

Lionel Messi skal være nær å få Phil Neville til sjef neste sesong…
27.nov 2022 17:32 kopier linkLionel Messi skal være nær å få Phil Neville til sjef neste sesong…

Lionel Messi viste sin klasse på banen igjen lørdag kveld, da han holdt liv i Argentinas VM-drøm etter sjokktapet mot Saudi-Arabia i åpningskampen.

35-åringen er på utgående kontrakt i Paris Saint-Germain, men skal nå være i ferd med å finne seg ny klubb.

The Times rapporterer eksklusivt av han er på vei til USA og Major League Soccer – der han vil signere for klubben Inter Miami. Klubben er delvis eid av David Beckham, og har Phil Neville som manager…

Han vil naturlig nok bli den høyest betalte spilleren i MLS gjennom alle tider. I tillegg har de planer om å hente inn to av hans gamle lagkamerater og nære venner i Cesc Fabregas og tidligere Liverpool-spiss Luis Suarez.

Disse 11 starter i cupkampen for LFC Women
27.nov 2022 14:32 kopier linkDisse 11 starter i cupkampen for LFC Women

Liverpool FC Women møter Blackburn i cupen kl. 15.00. Nå er lagoppstillingen klar.

Kampen ser du på LFCTV Go eller VGTV.

Fabinho har fått gode nyheter på hjemmebane
27.nov 2022 13:45 kopier linkFabinho har fått gode nyheter på hjemmebane

Fabinho skal bli far for første gang. Det skriver hans kone Rebeca Tavares på Twitter. Paret giftet seg i 2015, men har så langt ikke fått barn.

Nå er Tavares gravid i 33. uke, skriver hun på sosiale media. De venter en gutt.

Fabinho er for tiden i Qatar der han er del av den brasilianske VM-troppen. Brasils neste kamp er mot Sveits i morgen kl. 17.00.

Nå har den tidligere U23-assistenten fått jobben permanent
27.nov 2022 13:05 kopier linkNå har den tidligere U23-assistenten fått jobben permanent

Liverpools tidligere U23-assistent Gary O'Neil har fått jobben som manager i Bournemouth.

39-åringen har tatt Bournemouth til 14. plass i Premier League, men det har ikke blitt lagt skjul på at klubben har vært på jakt etter en ny etablert manager.

Nå er det bekreftet at han får jobben permanent, og har signert en avtale. Avtalen er til sommeren 2024, men opsjon på ytterligere 24 måneder.

U23-assistent i Liverpool

O’Neil ble så sent som høsten 2020 ansatt som assistent for Barry Lewtas for Liverpools U23-lag. Det var hans første trenerjobb, etter at han avsluttet karrieren i 2019. Han ble værende i jobben til februar måned, da han dro videre til Bournemouth og ble del av trenerteamet under Jonathan Woodgate.

Woodgate har også vært ansatt i Liverpool FC i nyere tid, og hadde en speiderrolle i klubben en kort periode. Etter at Woodgate fikk sparken i Bournemouth, ble O’Neil med videre under Parker, før han fikk sin første sjanse som hovedtrener da samme mann ble sparket i august.

Bournemouth er i ferd med å bli overtatt av den amerikanske finansmannen Bill Foley, men salget av klubben har ikke gått gjennom ennå. O’Neil skal likevel bli støttet på overgangsmarkedet når vinduet åpner i januar, skriver Telegraph. Sørkystklubben har blitt linket en del til Nathaniel Phillips, som var med på å hjelpe klubben til opprykk forrige sesong, men da overgangsvinduet stengte i høst ble han i LFC som femtevalg på midtstopperplass.