September

Harvey Elliott månedens spiller
30.sep 18:09 kopier linkHarvey Elliott månedens spiller

Harvey Elliott er kåret til månedens spiller av Liverpool FC. Kåringen gjelder både august og september ettersom det knapt ble spilt fotball etter månedsskiftet. 

Roberto Firmino og Luis Diaz var de som var nærmest 19-åringen i avstemningen.

Elliott sier til klubbens nettsider at han er takknemlig for å motta utmerkelsen, men legger samtidig til at sesongstarten til laget ikke har vært den beste. 

Nominert til tre priser under Sports Business Awards
30.sep 13:30 kopier linkNominert til tre priser under Sports Business Awards

Liverpool FC er blant de nominerte klubbene til tre priser under Sports Business Awards. Den årlige kåringen finner sted den 18. november.

LFC Foundation er nominert i kategorien Best Sports Community Scheme. Gjennom dette tiltaket har Liverpool FC hjulpet unge mennesker og deres familier i 20 år. Bare i fjor fikk 83 000 mennesker støtte gjennom ordningen.

Liverpool er også nominert i kategorien Sponsorship/Partnership of the Year, takket være sitt samarbeid med Nivea Men. 

Den siste nomineringen er i kategorien Sustainability in Sports Award, hvor Liverpool gjennom ordningen Red Way forsøker å skape en bedre fremtid for lokalsamfunnet og planeten.

Kveldskamp mot Leeds
30.sep 11:04 kopier linkKveldskamp mot Leeds

Tidspunktet for Liverpools hjemmekamp mot Leeds United er nå blitt bekreftet.

Avspark blir klokken 20.45 lørdag 29. oktober. Kampen vil bli vist på Sky Sports i Storbritannia og på V Sport PL og Viaplay her hjemme.

Vellykket operasjon for Kiernan
30.sep 09:48 kopier linkVellykket operasjon for Kiernan

Liverpool FC Women-spissen Leanne Kiernan melder på Twitter at han hun har vært gjennom en vellykket ankeloperasjon.

Den irske landslagsspilleren ble skadet i andre omgang av ligaåpningen mot Chelsea, en kamp som Liverpool til slutt vant 2-1.

Nå starter flere måneder med rehabilitering for den uheldige angriperen. 

Blir tilbudt kontrakt
29.sep 21:05 kopier linkBlir tilbudt kontrakt

Elijah Dixon-Bonner ble frigitt av Liverpool etter forrige sesong. Midtbanespilleren har den siste uken vært på prøvespill i Queens Park Rangers, og London-klubben har nå bestemt seg for å tilby 21-åringen en kontrakt, ifølge West London Sport.

Dixon-Bonner kjenner QPR sin hovedtrener, Mick Beale, godt, etter at de tidligere jobbet sammen i Liverpool. 

Klopp har ikke sansen for Kostas sin nye hårstil
29.sep 18:50 kopier linkKlopp har ikke sansen for Kostas sin nye hårstil

Kostas Tsimikas returnerte fra landslagsoppdrag med ny hårsveis.

Den falt definitivt ikke i smak hos manager Jürgen Klopp, som undret på hvor mye penger grekeren ville ha for å la ham kutte av hårtappen som han mente fikk venstrebacken til å ligne på Darwin Nunez!

Liverpool, Manchester United og Tottenham går til krig mot falske produkter og uautoriserte selgere
29.sep 18:07 kopier linkLiverpool, Manchester United og Tottenham går til krig mot falske produkter og uautoriserte selgere

Liverpool, Manchester United og Tottenham har gått sammen for å bekjempe en felles fiende.

De engelske klubbene går nå rettens vei for å få stoppet salg av falske produkter gjennom nettbutikker som Alibaba, Amazon, eBay, Wish, AliExpress, Walmart, Etsy, DHgate og lignende plattformer. Klubbene krever flere millioner i erstatning.

Denne uken gikk klubbene rettens vei i Chicago for å få stoppet ulovlig salg av produkter med klubbenes logo på, melder Torrentfreak.

De falske produktene, inkludert drakter, blir solgt åpenlyst online. 

Uautoriserte selgere forsøker bevisst å unngå at de blir tatt, og disse diskuterer hvordan de skal unngå å bli tatt i ulike chatrooms og nettsider. 

Disse vil storklubbene nå til livs.

Klopp møter pressen fredag
29.sep 10:57 kopier linkKlopp møter pressen fredag

Det føles som om det er en evighet siden vi hørte fra Jürgen Klopp sist.

Tyskeren møter pressen fredag 14:30 norsk tid.

Fra AXA Training Centre vil han møte media i forkant lørdagens ligakamp mot Brighton.

Oppgjøret på Anfield er første Premier League-kamp siden 3. september for de røde.

Vi følger selvsagt både pressekonferansen og kampen direkte her på Liverpool.no.

Nils Johan Semb til Viaplay
29.sep 10:42 kopier linkNils Johan Semb til Viaplay

Viaplay, som har Premier League, har vært på overgangsmarkedet og forsterket.

Tidligere landslagstrener og toppfotballsjef Nils Johan Semb er nå klar som kommentator for fotballrettighetene.

63-åringen er mest kjent for tida som landslagssjef i 1998 til 2003, med EM-sluttspillet i 2000. Etter det har han jobbet som sidekommentator for TV 2.

Semb sier: 

– Jeg gleder meg og er kjempemotivert til å jobbe videre med Premier League, denne gangen sammen med Viaplay. Premier League er verdens beste fotballprodukt, og det er ekstra interessant når vi har nordmenn som er blant de største profilene i ligaen. Så dette blir fantastisk.

Ifølge en pressemelding vil Semb jobbe med både Premier League, UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League.

– Nils Johan har et av de smarteste fotballhodene i landet, og er samtidig en særdeles god formidler. Han brenner for faget, og det er en ære for oss å få ham inn på Viaplay-laget, sier Kristian Oma som er norsk sportssjef i Viaplay Group.

– Vi registrerer at interessen for Premier League er så stor at vi må ha inn enda flere sidekommentatorer for å kunne være mest mulig til stede og tilby seerne et så spisset produkt som mulig. Der Liverpool og Manchester United var suverene enere før, er nå City og Haaland også helt der oppe. Arsenal-pilene peker også bare én vei, og vi har selvfølgelig også et ansvar for å dekke alle PL-lagene bredest mulig, så vi måtte rett og slett foreta oss noe for å møte den enorme interessen.

Liverpool-backen ble syk etter å ha spilt landskamp
28.sep 19:46 kopier linkLiverpool-backen ble syk etter å ha spilt landskamp

Conor Bradley ble byttet ut etter 68 minutter da hans Nord-Irland tapte 3-1 for Kostas Tsimikas og Hellas i Nations League tirsdag kveld. 

The Bolton News melder at den utlånte Liverpool-backen er blitt syk, og derfor er tvilsom til Boltons League One-kamp mot Lincoln City på lørdag. 

19-åringen følte seg uvel etter kampen i Hellas, og han vil derfor ikke være tilbake på treningsfeltet til Bolton før tidligst fredag. 

– Conor Bradley har følt seg litt uvel, men vi håper det ikke skal bli noe problem i forhold tl lørdagens kamp, siteres Bolton-manager Ian Evatt.

Jernbanestreik i England
28.sep 19:31 kopier linkJernbanestreik i England

Norske Liverpool-supportere som skal over på kampene mot Brighton, Rangers og Arsenal kan merke seg at det er jernbanestreik i Storbritannia på tre datoer i begynnelsen av oktober.

Blant annet er det jernbanestreik kommende lørdag, 1. oktober, som er samme dag som Liverpool spiller hjemmekamp mot Brighton. 

Det er vil også streikes onsdag 5. oktober, som er dagen etter hjemmekampen mot Rangers i Champions League, og lørdag 8. oktober, som er dagen før bortekampen mot Arsenal.

Streiken vil føre til at flere togavganger blir kansellert disse dagene.

Tysk landslag besøkte Hillsborough-minnesmerke
28.sep 12:58 kopier linkTysk landslag besøkte Hillsborough-minnesmerke

Det tyske fotballforbundet har lagt ut en melding på Twitter med bilder av at U21-landslaget besøkte Hillsborough-minnesmerket i Sheffield i forbindelse med kampen mot England U21 tirsdag. 

«Til minne om de 97. I forkant av tirsdagens landskamp mot England besøkte U21-landslaget vårt Hillsborough Memorial i Sheffield for å hylle ofrene for Hillsborough-katastrofen i 1989», skriver de. 

To år siden Jotas første mål
28.sep 11:53 kopier linkTo år siden Jotas første mål

I dag er det to år siden Diogo Jota for første gang markerte seg som målscorer for Liverpool, i hjemmeseieren over Arsenal i starten av 2020/21-sesongen. 

Portugiseren står totalt med 34 mål på 88 kamper for klubben.

27.sep 20:13 kopier linkElliott fra start, Morton på benken

Harvey Elliott er i startoppstillingen til England U21, som møter Tyskland på Bramall Lane i Sheffield i kveld. Tyler Morton sitter på innbytterbenken.

27.sep 20:11 kopier linkBeck starter for Wales U21

Owen Beck spiller fra start for Wales U21 i bortekampen mot Østerrike i kveld.

27.sep 20:08 kopier linkTsimikas mot Bradley

Liverpool-backene Kostas Tsimikas og Conor Bradley starter for hvert sitt lag når Hellas møter Nord-Irland i Nations League i kveld. Kampen ser du direkte på TV 2 Play fra klokken 20.45.

27.sep 20:05 kopier linkJota fra start mot Spania

Diogo Jota starter for Portugal i kveldens Nations League-match mot Spania. En kamp du kan se direkte på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Play fra klokken 20.45.

Alisson starter, Fabinho og Firmino på benken
27.sep 20:01 kopier linkAlisson starter, Fabinho og Firmino på benken

Alisson Becker starter for Brasili i kveldens privatlandskamp mot Tunisia på Parc des Princes i Paris, mens klubbkameratene Fabinho og Roberto Firmino er blitt plassert på innbytterbenken.

27.sep 19:30 kopier linkMusialowski spilte en time

Mateusz Musialowski fikk gult kort etter 54 minutter, og ble byttet ut fem minutter senere, da Polen U21 spilte 1-1 mot Latvia i en privatlandskamp i Suwalki tirsdag kveld.

Latvia tok ledelsen bare minuttet før Liverpool-angriperen ble byttet ut. Polen utlignet i det 71. minutt.

27.sep 19:09 kopier linkBalagizi fikk et kvarter

Den utlånte Liverpool-spilleren James Balagizi fikk spille det siste kvarteret da England U20 slo Australia 3-0 tirsdag kveld, og dermed vant sin tredje strake kamp under sin tur til Spania. De slo Chile og Marokko i sine to første kamper.

Alle målene kom før Balagizi entret banen. Liverpool-målvakt Harvey Davies var ubenyttet reserve.

Nunez med vakker scoring for Uruguay
27.sep 18:52 kopier linkNunez med vakker scoring for Uruguay

Darwin Nunez doblet Uruguays ledelse til 2-0 i privatlandskampen mot Canada i Bratislava, da han på vakkert vis headet et innlegg fra Luis Suarez i mål etter 33 minutter.

2-0 er også stillingen til pause.

Nunez i aksjon for Uruguay
27.sep 18:15 kopier linkNunez i aksjon for Uruguay

Darwin Nunez spiller akkurat nå privatlandskamp for Uruguay i Slovakia, hvor sør-amerikanerne har tatt en tidlig ledelse mot Canada.

Jaros på benken
27.sep 18:09 kopier linkJaros på benken

Liverpool-keeper Vitezslav Jaros sitter på innbytterbenken for Tsjekkia U21, som akkurat nå spiller EM-kvalifiseringskamp mot Island.

27.sep 17:42 kopier linkMusialowski fra start

Liverpools Mateusz Musialowski spiller akkurat nå for Polen U21 mot Latvia.

27.sep 17:40 kopier linkDuo på benken

England U20 spiller akkurat nå privatlandskamp mot Australia U20. Både Harvey Davies og James Balagizi er å finne blant innbytterne.

27.sep 17:31 kopier linkVan den Berg i aksjon

Den utlånte Liverpool-stopperen Sepp van den Berg spiller akkurat nå for Nederland U21 i en privatlandskamp borte mot Romania.

27.sep 17:27 kopier linkMrozek satt på benken

Liverpool-keeper Fabian Mrozek ble sittende på innbytterbenken da Polen U20 i dag slo Portugal 3-1 i Elite League.

Liverpool kan få finalen i Eurovision Song Contest i mai
27.sep 16:19 kopier linkLiverpool kan få finalen i Eurovision Song Contest i mai

Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix som det ofte kalles her hjemme på berget, kan havne i Liverpool til våren.

Det står nemlig mellom Liverpool og Glasgow som vertsby for det populære arrangementet.

I august var det sju kandidater til å få finalen, nemlig Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle og Sheffield. 

Men nå står det altså bare to igjen.

En endelig avgjørelse hvilken by som får arrangementet vil bli tatt i løpet av de kommende ukene. 

27.sep 15:23 kopier linkVirgil van Bike

Virgil van Dijk tok seg en sykkeltur i Amsterdam etter samlingen med det nederlandske landslaget, og ordspillet som hørte til bildet han la ut på Instagram var det kvalitet på: «Virgil van Bike»..

En rød fra start og tre på benken for England U19
27.sep 14:14 kopier linkEn rød fra start og tre på benken for England U19

Venstreback Luke Chambers starter dagens EM-kvalifiseringskamp mellom England U19 og Danmark U19, som hadde avspark klokken 14. 

De øvrige Liverpool-spillerne i troppen, Isaac Mabaya, Lee Jonas og Oakley Cannonier, sitter på benken for engelskmennene.