– Den beste perioden i karrieren hans hittil

Divock Origi får skryt for hvordan han har stått frem i fraværet av Philippe Coutinho og Daniel Sturridge.

16. des 2016 kl 23.08 Marius Rabben

I forkant av Merseyside-derbyet står Origi med scoring i fem strake kamper. Nå ligger han an til å starte på Goodison Park for første gang når Liverpool besøker Everton mandag kveld.

Landslagsspissen fra Belgia noterte seg også for en målgivende pasning i seieren over Middlesbrough denne uka, og cuper inkludert har han sju mål denne sesongen.

– Det beste siden landslagsoppholdet

Liverpool Echo-journalist James Pearce sier i podkasten «Blood Red» at han tror på borteseier mot naboene fordi rytmen endelig ser ut til å fungere igjen, og trekker frem Origi, Adam Lallana, Roberto Firmino og Sadio Mané.

– Det mest tilfredsstillende (mot Middlesbrough) var at Liverpool spilte med den beste flyten sin siden landslagsoppholdet, og det var helt klart første gang de virkelig kjørte over et lag i fraværet av Coutinho.

Lokalpressen i nordøst påpekte etter kampen at det ikke er ofte Middlesbrough blir rundspilt på den måten de ble mot Liverpool.

– Et stort steg opp fra de siste ukene

– Lallana var enestående. Firmino kom til livs igjen etter en liten formdupp. Mané var involvert i alle tre målene; det eneste han manglet, var avslutningene, fortsetter Pearce.

– Og Divock Origi. Liverpool var desperate etter å få ham til å ta steget opp i fraværet av Coutinho og Sturridge, og han har klart det. Dette en den beste perioden i hans profesjonelle karriere. Fem mål på fem kamper, og ikke bare målene han scorer, men prestasjonen hans totalt sett har vært et stort steg opp fra de siste ukene.

Pearce er forberedt på en ekstra spesiell, intensiv kveld på Goodison Park grunnet omstendighetene rundt kampen. I tillegg til Liverpool vant også Everton i midtuka – mot Arsenal.

– Begge lag kommer inn til kampen etter en opptur. Klopp sa tidligere at Liverpool-troppen samlet seg og så Arsenal-kampen på laghotellet i Middlesbrough, forteller han.

– Alt ligger til rette for en stor begivenhet. At det er under flomlysene gjør det litt mer spesielt, og det er den siste kampen før jul. Liverpool kommer etter sitt nylige kvelertak på terminlisten, mens Everton er desperate etter å bryte den røde dominansen. Dette er også Klopps første derby på Goodison.

– Everton et helt annerledes lag nå

I april vant Liverpool komfortabelt 4–0 på Anfield i det som var Jürgen Klopps første Merseyside-derby. Få dager før han ble ansatt i fjor høst, spilte laget 1–1 på Goodison. Og en må tilbake til 2011 for å finne den røde Liverpool-seieren i Evertons stue.

– Jeg tror det kommer til å være en del jevnere enn det første derbyet under Klopps ledelse. Everton gikk helt i oppløsning tilbake i april, sier Pearce.

Liverpool Echo ga faktisk ikke Simon Mignolet børskarakter etter storseieren fordi han hadde så lite å gjøre.

– Andre omgang var som en treningsøkt, spesielt etter (midtstopper Ramiro) Funes Mori sin utvisning. Det ble 4–0, men kunne fort vært seks eller sju. Men Everton er et helt annerledes lag nå, under Koeman.

– De har hatt noen svake resultater, men resultatet mot Arsenal tror jeg skjerper fokuset deres litt ekstra. Det viste at Everton er en trussel, og at de må respekteres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]