Fire gule kort:Må holde seg på matta i to kamper til

Dejan Lovren fikk sitt fjerde gule kort for sesongen i lokaloppgjøret mot Everton. Ett gult kort til før nyttår betyr karantene for kroaten.

20. des 2016 kl 12.23 Einar Kvande

Elleve minutter ut i annen omgang av Merseyside-derbyet på Goodison Park gikk Dejan Lovren i kroppen på Romelu Lukaku inne på Evertons banehalvdel, i et bevisst forsøk på å stoppe en kontring. Dermed ble han korrekt belønnet med gult kort av dommer Mike Dean.

Dette var midtstopperens fjerde gule kort for sesongen, noe som betyr at Lovren står i fare for å pådra seg en suspensjon. Et nytt gult kort i en av de to gjenstående kampene før nyttår, som er hjemmekamper mot henholdsvis Stoke og Manchester City, betyr at 27-åringen må stå over påfølgende kamp.

Med andre ord vil et gult kort mot Stoke føre til at Lovren må stå over mot Manchester City. Klarer kroaten å holde seg på matta mot Stoke, men får gult mot City, vil han måtte stå over bortekampen mot Sunderland like over nyttår. Klarer forsvarsspilleren å unngå gult kort mot både Stoke og City, er faren over for denne gang. Da må han opp i ti gule før det kan bli aktuelt med noen karantene for gule kort.

Færrest gule kort i Premier League

Liverpool er det laget i Premier League som har fått færrest gule kort så langt denne sesongen, med 25, og ingen andre Liverpool-spillere står i fare for å få gule kort før nyttår. Jordan Henderson er oppe i seks gule kort, og har allerede stått over en kamp, mens Emre Can, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Marko Grujic og Sadio Mané er de neste på listen bak Lovren. Alle disse har to gule kort så langt denne sesongen.

Statistikken for alle kamper denne sesongen (Premier League og Ligacupen) viser at Liverpool totalt har fått 31 gule kort. Bare Burnley og Swansea har færre med henholdsvis 29 og 28.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]