– Vi lærte i løpet av kampen

Det Jürgen Klopp var aller mest fornøyd med etter seieren over Everton, var hvordan hans spillere lærte av en svak førsteomgang, og tok tak i kampen etter pause.

20. des 2016 kl 08.10 Einar Kvande

– Du kan ikke være 100 prosent sikker på hva motstanderen kommer til å gjøre. Vi hadde en mistanke selvsagt, og den var ganske lik det Everton gjorde. De forsøkte å strekke våre lagdeler, og startet ganske likt som de avsluttet mot Arsenal, uttalte Jürgen Klopp til pressen etter det 227. Merseyside-derbyet.

– Det ble ganske vilt og ganske intenst, med markeringsorientert forsvarsspill. Vi øvde på å håndtere dette på trening, men det blir litt annerledes i kamp likevel.

– Førsteberøringen til hver enkelt spiller blir ganske viktig, for det avgjør om du får flere eller færre pasningsalternativer. Vi spilte ikke enkelt og raskt nok i første omgang. Vi hadde noen sjanser, slik som da Divock avsluttet et innlegg fra Clyney.

– Vi viste spillerne en situasjon i pausen, der vi spilte ball i to og et halvt minutt eller noe uten å miste den, og så mistet Adam den, og vi fikk en kontring i mot. Vi vant tilbake ballen, og slo tilbake, og Clyne var umarkert i feltet. Han slo et innlegg, og Divock kunne ha scoret.

– Dette er måten vi ønsker å spille på, og skulle vi klare det måtte vi posisjonere oss bedre i annen omgang. Vi var litt utålmodige på vei fremover, og vi kom for tidlig inn i boksen deres, uten at man var et reelt pasningsalternativ.

– Jeg kan ikke huske at Everton hadde en eneste sjanse

– Så vi snakket om dette i pausen, og det fungerte bedre i annen omgang. Guttene er vant til dette, men tydeligvis ikke vant nok, ellers kunne vi ha gjort det allerede i første omgang. Det var veldig viktig i en kamp som dette, selv om det var litt vilt i første omgang. Du må ikke gi fra deg sjanser, og det gjorde vi heller ikke. Jeg kan ikke huske at Everton hadde en eneste sjanse.

– Vi hadde ikke så mange selv heller, selv om vi hadde våre øyeblikk. I andre omgang hadde vi flere. Vi var mye bedre da, og kunne ha scoret tidligere.

– Så kom Daniel inn, traff stolpen, og Sadio avsluttet angrepet. Det var flott, det var intenst, og det var slik et derby skal være. Det var ikke den beste fotballkampen i verden, men du kan ikke ignorere intensitet og du kan ikke ignorere hvor viktig en kamp som denne er. Du må ta kampen som den er. I andre omgang var vår tilnærming til kampen slik den skal være.

– Jeg synes vi var det klart beste laget. Det betyr ikke automatisk at vi vinner kampen, men dersom du snakker om at en seier er fortjent eller ikke, så var det fortjent at vi vant. Men selvsagt kan alt skje i en kamp som denne. Everton kunne ha fått ett mål, og da ville de ha fortjent seieren. Det var en åpen kamp.

– Det handler om karakterstyrken til laget, og den har jeg aldri tvilt på. Første omgang ble veldig viktig for oss. Folk vet at vi er i stand til å spille god fotball. Det handlet ikke om å holde ballen i laget, men at vi ikke var bestemte nok i vårt spill.

– Det var et par tilfeller der Dejan tok med seg ballen fremover, og så stengte han sine egne pasningsmuligheter gjennom denne bevegelsen, og da ble det for enkelt for Everton å forsvare seg, så alt ble hektisk. Det var problemet. Og noen ganger spilte Millie ballen for raskt i en retning, og slike ting. Vi må lære oss dette.

– Vi lærte i løpet av kampen, og det var det jeg likte aller best med denne matchen. Det at vi gjorde det så mye bedre i annen omgang. At vi lærte noe av første omgang. Det er veldig viktig. Men til slutt måtte vi kjempe for hver eneste ball, og det gjorde vi. Bra!

Klopp ble spurt om denne seieren betydde mer for ham enn 4-0 seieren i hans første Merseyside-derby.

– Jeg ønsker ikke å sammenligne de to opplevelsene. Jeg likte begge faktisk! Det første derbyet på Anfield var selvsagt annerledes, men jeg vil faktisk foretrekke denne kampen fordi vi ikke fikk noen skader. Det er bedre å vinne 1-0 og ikke få noen skader enn å vinne 4-0 og få en spiller skadet i lang tid.

Solide bakover

Liverpool holdt buret rent i andre kamp på rad.

– Det var veldig viktig, men jeg er ikke overrasket, for det er grunnen til at disse spillerne er i klubben. Selv om en spiller ikke fungerer med en gang, betyr ikke det at han er en dårlig spiller. Guttene må være klare når det er behov for dem, og de var tydeligvis klare for denne kampen. Det er alt, egentlig.

– Det er bra at det er slik. Vi vant 1-0, og ikke mer, og nå må vi forberede oss til Stoke-kampen om noen få dager, og så Manchester City og så videre. Denne kampen var bra.

– Det var veldig viktig at vi ikke ga Everton noen sjanser, da de har Lukaku på topp. Det var veldig vanskelig, men vi gjorde det veldig bra, og forsvarte oss godt mot Evertons lange fremspill. Vi beholdt roen i vanskelige situasjoner, og laget ingen unødige frispark og slike ting. Det å beholde fatningen når du er i en følelsesladet situasjon er en stor utfordring for oss alle, og spillerne klarte dette bra.

Fornøyd med innbytter Sturridge

Daniel Sturridge var tilbake etter skade, og hadde et godt innhopp fra benken, der han ble sentral i forbindelse med vinnermålet. Dette var for øvrig hans første ligakamp for Liverpool i desember måned noensinne!

– Når du har Daniel Sturridge på benken, tenker du alltid på når du skal sette ham inn. Og om han er klar for dette etter skaden. Det er ikke vanlig at en spiller får spilletid med bare to treningsøkter på baken etter en skade. Men han er en spiller som virkelig kan hjelpe deg.

– Han hjalp oss mye her, i en veldig vanskelig kamp. Han kan utgjøre en forskjell, og det er veldig viktig for oss.

– Ikke misforstå meg, for jeg vil ikke vise manglende respekt, men etter førsteomgangen følte vi at dette bare hadde vært oppvarmingen. Det var ikke så intenst for oss, og Everton måtte jobbe mye, så de var ganske slitne. Så når vi setter inn Danny etter 70 minutter, ble det en virkelig intens kamp for dem. Vi kunne sette inn friske bein, og det var riktig å gjøre det.

Klopp ble også spurt om den stygge taklingen som Ross Barkley hadde på Jordan Henderson.

– Det var en veldig, veldig stygg takling, men dere så den alle sammen, så jeg trenger ikke å si noe mer om det. Jeg synes Ross var heldig, og Hendo var heldig, at det ikke gikk verre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]