Pulisic er fortsatt på radarenÅpen for januarhandel

Klubben vurderer å hente kantspiller i januar, og eierne har gjort det klart at det er penger tilgjengelig.

5. nov 2016 kl 00.05 Marius Rabben

– Vi ser på markedet hele tiden. Selvfølgelig må vi være forberedte på forskjellige situasjoner, og en av dem er skader, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

Nylig måtte Danny Ings under kniven nok en gang grunnet problemer med kneet, noe som gjør at sesongen ryker, mens Sadio Mané blir opptatt med Afrikamesterskapet i begynnelsen av 2017. Turneringen finner sted i Gabon fra 14. januar til 5. februar.

Vil mangle en kantspiller

Derfor vurderer Liverpool å styrke stallen i januarvinduet. Med Roberto Firmino, Daniel Sturridge og Divock Origi tilgjengelig er det følgelig en som trives ute på kanten som er i søkelyset.

UTILGJENGELIG I JANUAR:
UTILGJENGELIG I JANUAR:  Fraværet av Sadio Mané og Danny Ings gjør at Liverpool vurderer januarkjøp.

Lokalavisen skriver at det amerikanske stortalentet Christian Pulisic fortsatt er på radaren, etter at Dortmund avslo de rødes bud i sommer.

Michael Edwards, klubbens nye sportsdirektør, har fått som oppgave å skrive opp potensielle overgangsmål.

– Afrikamesterskapet var noe vi visste om, så vi trenger ikke å påvirkes eller bli overrasket over det, men det kan være en periode hvor vi oppsøker markedet, sier Klopp.

– Det dreier seg ikke om antallet spisser. Tre er nok, tror jeg. Men når Sadio er borte, vil vi mangle en kantspiller. Vi har ikke mange vinger.

– Roberto Firmino kan spille som en slags ving, noe som da gir oss to spisser igjen. Det er en lang vei fra januar og fremover, og den måneden er hektisk. Kommer vi til semifinalen i ligacupen, kan det bli årets mest hektiske måned. Vi er helt klart nødt til å være forberedt på det.

Matip blir trolig hjemme

Bakover på banen har Kamerun tidligere gjort det klart at de ønsker Joël Matip på laget, men 25-åringen har ikke spilt landslagsfotball siden juni 2014. Det er svært usannsynlig at han drar til Afrikamesterskapet.

IKKE TIL AFRIKAMESTERSKAPET?
IKKE TIL AFRIKAMESTERSKAPET?  Joël Matip har tilsynelatende avslått mulighetene for landslagsspill for Kamerun de siste sesongene, og blir sannsynligvis ikke med til Gabon i januar.

– Som manager er man ikke særlig fornøyd når man ikke har spillere tilgjengelig i januar, men jeg er ikke personen som skal si noe om Afrikamesterskapet, fortsetter Klopp.

– Det er den største turneringen der, og man kan ikke bare si «kom igjen, spill den i sommer». Det er ganske vanskelig i Afrika. Som manager liker jeg det ikke, men det er tre uker. Vi visste om det fra før, så vi må finne en løsning.

– Jeg har ikke snakket så mye om det med Joël, men han var ikke med landslaget sist, og han er ikke med nå. Det er en helt annen situasjon enn med Sadio, for han bodde i Senegal. Joël vokste opp i Tyskland. Jeg er ganske sikker på at Joël blir værende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]