Dette skriver avisene:«Det var ikke Liverpools dag, men det kan fortsatt bli deres sesong»

Engelske aviser mener det ikke var så mye galt med Liverpools spill på St Mary's.

20. nov 2016 kl 09.56 Einar Kvande

«Frustrasjonen var stor blant Liverpool-supporterne da de satte kursen hjemover. Dette var to poeng tapt mer enn ett poeng vunnet», konstaterer James Pearce i Liverpool Echo.

Etter å ha gjort ti mål på sine to forrige ligakamper, klarte ikke Liverpool å score på sørkysten.

«Liverpool spilte ikke opp mot sitt beste. Spillerne virket slitne. Men det var ikke så mye som var galt. Gjestene dominerte andre omgang, og skapte mer enn nok sjanser til å vinne, men Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Sadio Mane misbrukte de beste av dem», konstaterer Echo-journalisten.

Resultatet betyr imidlertid at Liverpool er ubeseiret på sine 13 siste kamper, noe Pearce mener understreker hvor langt de er kommet siden forrige besøk på St Mary's i mars.

«Southamptons tilnærming til denne kampen vitnet om at Liverpool er en fryktet rival i Premier League denne sesongen. Bare ett lag var interessert i å vinne kampen. Claude Puels manglende vinnerambisjoner var et tegn på at han visste hva Klopps menn kunne gjøre mot The Saints dersom de lot dem få rom å boltre seg i. Loris Karius måtte ikke gjøre en eneste redning da Liverpool holdt buret rent for bare andre gang i ligaen denne sesongen.»

Matip og Lovren leverte varene

Pearce mener at det oste klasse av Joel Matip gjennom hele kampen.

«Matip vant alle hodeduellene og brukte ballen på intellligent vis. Han værer fare, og håndterer det uten nevneverdige problemer. Gratisovergangen fra Schalke ligner mer og mer på den beste investeringen Liverpool har gjort i Premier League-æraen.»

«Lovren kan også holde hodet høyt hevet. Hans spill var det perfekte svar på hetsen som kom hans vei fra hjemmefans som fortsatt er sinte for måten han forlot St Mary's på i 2014.»

Pearce mener dog at Liverpool savnet energien til Adam Lallana, som ikke kunne spille kampen på grunn av en lyskeskade. Han mener at det heller ikke var spesielt overraskende at de tre spillerne som har skapt trøbbel for de fleste forsvar denne sesongen, Coutinho, Firmino og Mane, var slitne etter lange reiser hjem etter landskamper.

«Dette resultatet setter ingen stopper for den gryende troen på at dette kan bli Liverpools sesong», konkluderer Pearce.

Bare tredje gang Liverpool ikke klarte å score

Southampton stagget Klopps Liverpool, slår Ian Hawkey fast i The Times.

«Det er ikke mange som har holdt nullen mot Liverpool i det siste. Liverpool dominerte med ballen og hadde flest sjanser, men Southamptons gode organisering hintet om hvordan fremtidige motstandere kan stoppe dem», skriver han.

«Liverpool er fortsatt på topp selv om de ikke klarte å score i Southampton», skriver Riath Al-Samarrai i Daily Mail.

Liverpool holdt nullen for andre gang denne sesongen. Samtidig var det bare den tredje kampen de ikke klarte å sccore i.

«Liverpool var håpløst svake foran mål, noe som ble understreket av at de hadde 65% ballinnehav. De hadde hele 15 avslutninger, men bare to på mål. Ett poeng i Southampton er selvsagt et godt resultat, men ut fra Liverpools ambisjoner denne sesongen og måten denne kampen ble spilt på, burde det ha vært mer», slår Mail-journalisten fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]