– Første omgang var ikke dårlig, men andre omgang var mye bedre

Slik konkluderte Jürgen Klopp etter 0-0 i Southampton.

19. nov 2016 kl 19.43 Einar Kvande

– Vi gjorde egentlig en veldig god kamp, mot et lag det er vanskelig å spille mot. Southampton er et av de best organiserte lagene i ligaen, slo Klopp fast til pressen etter kampslutt.

– Jeg tror de tilpasset spillestilen sin litt til våre styrker. Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen. Spesielt i annen omgang.

– Spillernes respons i andre omgang var veldig god. Kroppsspråket var mye bedre. I første omgang så du at våre spillere syntes at dette var veldig vanskelig.

– Vi var forberedt på en vanskelig kamp, men det føles likevel annerledes når du spiller kampen. Jeg er fornøyd med prestasjonen. Absolutt. Vi kunne ha scoret mål, og kanskje skulle vi ha scoret mål. Men slik er fotball.

– Ofte i livet mitt har jeg tapt kamper som denne, hvor vi var mye bedre enn det andre laget og skapte mange flere sjanser en dem. Vi tapte ikke, fordi vi beholdt konsentrasjonen, og det er veldig viktig. Kanskje det viktigste som er for oss.

– Alle har sett tidligere denne sesongen at vi på gode dager kan score fantastiske mål. Men i dag var det mye vanskeligere for oss av flere årsaker. Da er det beste vi kan gjøre å holde oss inne i kampen. Jeg er ikke fornøyd, men det er helt greit.

– Resultatet var ikke perfekt

Liverpool presset på for å få den forløsende scoringen i sluttminuttene, men det ville seg ikke for gjestene fra Merseyside.

– Selvsagt ønsket vi å vinne. Jeg syntes vi beskyttet eget mål veldig godt. Joel og Dejan gjorde det veldig bra. Vi tok litt mer risiko med byttene vi gjorde. Det føltes litt som i en finale, men det var ikke noen finale. Men det var intenst for oss alle. Så vi gjorde et forsøk, det gjør du alltid, for å hjelpe laget.

– Daniel kom inn og slo et strålende innlegg. Dessverre var Clyney den mest overraskede personen på hele stadion! Dette kunne ha vært et mål. Roberto kunne ha scoret, Phil kunne ha scoret. Sadio i første omgang. Vi hadde disse sjansene som var veldig store.

– Jeg har sagt det tidligere også. To ting er veldig viktig når du spiller fotball, nemlig resultatet og prestasjonen. Resultatet var ikke perfekt, men prestasjonen var mye bedre enn vi kunne ha forventet når vi har forberedelsene til kampen i tankene. Ikke minst med tanke på hvor sent Phil og Roberto kom tilbake. Det er nesten likt for alle lag, men med spillere fra Sør-Amerika er det litt vanskeligere, for de har så lange flyturer og slikt. Så dette var helt greit.

– Vanligvis spiller Southampton annerledes

Om motstanderlaget, Southampton, hadde Klopp følgende å si:

– Som jeg sa foran kampen, så har jeg den største respekt for denne klubben. De har et godt lag. Jeg vet ikke hva Claude Puel sa etter kampen, men kanskje var dette en av de mer vanskelige kampene for dem.

– Jeg sa til mine spillere i pausen, at vi hadde spilt vårt eget spill mer enn de hadde. Vanligvis spiller de annerledes. De er vant til ha ballen mye mer, og så legger de igjen to eller tre spillere for å spille på kontringer.

– Det var ikke ofte de gjorde det i dag. Vi var tålmodige nok, men ikke kontante nok i første omgang. I andre omgang spilte vi bedre, og når du spiller uavgjort er det bedre at du hadde fortjent å vinne enn at du hadde fortjent å tape, med tanke på spillet og prestasjonen. Så dette var som sagt greit.

– Alle ga tommelen opp

Klopp hadde også noen ord om spillerne som kom sent tilbake etter landskamper.

– Coutinho og Firmino var tilbake på Melwood torsdag. Det var det tidligste vi kunne få dem tilbake. Men de kan selvsagt ikke trene med en gang etter en så lang flytur.

– Sadio kom tilbake ganske tidlig. Han var tilbake på mandag, så alt var greit med ham.

– Phil fikk ett lite problem etter den lange flyturen, men det var ikke noe stort problem, noe alle kunne se i dag. Vi tok ingen risiko. Helt klart ikke.

– Tre ting er viktige for meg i en slik situasjon; Det legen sier, hva en scan forteller oss og hva spilleren sier. Alle ga tommelen opp, så vi lot ham spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]