Rekordhøyt antall avslutninger på mål

Opta har aldri registrert flere skudd på mål enn Liverpool hadde søndag.

6. nov 2016 kl 20.55 Arve Vassbotten

Liverpool kjørte over Watford og vant hele 6-1 på Anfield søndag ettermiddag. Statistikken fra kampen viser med all tydelighet at det kunne blitt enda mer.

Liverpool kom til hele 28 avslutninger og 17 av dem gikk på mål. De 17 avslutningene er det meste Opta har registrert i Premier League siden de startet opp i 2003-2004.

På kampstatistikken, som du finner i vårt livereferat fra kampen, viser det seg at Firmino hadde 5 skudd, tre på mål, Daniel Sturridge hadde 5 skudd, og fire på mål, Sadio Mané hadde tre skudd og alle på mål, Milner hadde fire skudd, og tre på mål, Lucas hadde to skudd, og ett av dem på mål, mens Can, Coutinho og Wijnaldum alle hadde ett skudd på mål hver.

Philippe Coutinho ble igjen kåret til bestemann på Liverpool.nos spillerbørs. Coutinho hadde assist på det første målet til Sadio Mané, og doblet så ledelsen selv med et lavt skudd under keeper.

– Manageren ber oss bevege oss mye, og det er det vi prøvde å gjøre I denne kampen for å skape rom for lagkameratene. Det var en bra seier, og vi er godt fornøyd med det, sa Coutinho etter kampen.

Dermed scoret Coutinho sitt femte mål i Premier League denne sesongen, og det sjette totalt. Firmino har samme antall scoringer, og det har også Mané, men alle de seks målene til senegaleseren er kommet i serien.

– Målet mitt er å spille bra og hjelpe lagkameratene mine, sier Coutinho forsiktig.

At han klarer målet er det lite tvil om. Ifølge Opta har Coutinho vært involvert i åtte mål på sine sju siste Premier League-kamper med tre mål og fem assist.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]