Tre kjappe før Sunderland-kampen

Liverpool.no-redaksjonen ser på status i Premier League.

25. nov 2016 kl 17.08 Lars Frøsland

Hva tenker du om Southampton-kampen nå i ettertid?

Torbjørn Flatin:
– Jeg lever rimelig komfortabelt med 0-0 i sør. Med 15-3 i skudd på mål og 65-35 i ballinnehav gjorde Liverpool en spillemessig bra kamp, selv om jeg ikke synes trykket var helt på topp. Det siste for øvrig som ventet etter landslagsopphold og spillere som Coutinho, Firmino og Mané hadde vært på langtur. Det var likevel på grensen til irritasjon da en av sjansene i 2.omgang burde ha blitt satt, og da spesielt muligheten som Roberto Firmino plasserte utenfor. Jeg tror likevel det vil være sjeldent at Southampton er så underlegne på eget gress denne sesongen.

Tore Hansen:
– Før den kampen hadde vi 9 seire og 1 uavgjort på de ti siste kampene. Forventningene var derfor store. Likevel synes jeg det er feil å si at dette var en enkel match og at vi må slå slike lag for å vinne ligaen. Det blir for enkel retorikk. Slik det utviklet seg med spill og sjanser var det selvsagt skuffende å sitte igjen med bare ett poeng, fordi vi spilte en så bra kamp som vi gjorde. Spesielt utover andre omgang. Jeg leste en plass at det var flere tiår siden Southampton hadde spilt en kamp uten en eneste avslutning på mål i løpet av nitti minutter. Kampen var nok et kvalitetstegn for oss. Vi er solide i år og må bare holde fokus oppe, være skjerpet før Sunderland. Vi må vinne den og bygge opp en ny bra run i ligaen.

Tor Sandø:
– Jeg klør meg fortsatt i hodet over at vi ikke fikk med oss alle tre poengene hjem fra regntunge Sør-England. Vi hadde sjanser nok og ledet alle statistikker gjennom drøyt 90 minutter, men det ville seg rett og slett ikke på St. Mary`s denne gang. Lallana var skadet og ute, men vi hadde store sjanser både ved Firminho, Coutinho, Manè, Matip og Clyne som normalt burde gitt en nettkjenning eller tre. Men av og til er fotball slik. Jeg tror ikke det er noe utslag for at vi har mistet formen eller noe i den retning. Jeg tror rett og slett dette var tilfeldig og er overbevist om at vi allerede lørdag mot svakt plasserte Sunderland er på vinnersporet igjen. Vi er gode på Anfield, er i solid kampform, har formsterke spillere og pleier å stikke av med alle poengene mot laget fra nordøst. 0-0-kampen i sør bør være nok til å tenne Klopps utvalgte til å heve seg.

Bør Lallana gå rett inn på laget når han blir skadefri?

Torbjørn Flatin:
– Pr. i dag vil jeg definitivt si ja. Det har fungert veldig bra med å ha Henderson som anker bak en noe defensiv indreløper (Can/Wijnaldum) og en som er kreativ (Lallana/Coutinho). Normalt vil Adam spille bak Coutinho, Firmino og Mane i en foretrukket startellever for Klopp, men det er mulig jeg vil svare annerledes hvis for eksempel Coutinho blir trekket ned mot Sunderland og Daniel Sturridge scorer fire mål som spiss(!)

Tore Hansen:
– Adam har vært i kjempeform i høst og også spilte gode kamper for England. Han passer bra inn i det spillet Klopp legger opp til og skal selvfølgelig inn på laget når han er skadefri. 3 ligamål på 11 kamper er småpent, selv om den siste kom mot Hull i september. I fjor hadde han fire totalt i Premier League. Noe av mantraet til manageren har vært at alle der fremme har ansvar for å score mål. Vi spiller jo egentlig uten rene spisser og Lallana fits the bill. Han var savnet på St Mary's.

Tor Sandø:
– Ja, han bør inn i førsteelleveren mot Sunderland dersom han er skadefri og kampfit. Lallana har, sammen med Firmino, Manè og Coutinho, vært hovedarkitektene bak Liverpools gode form og leder statistikkene både for nettkjenninger og målgivende i den første tredjedelen av ligasesongen. Kvartetten har levert varene i nesten hver kamp denne høsten og så sant Adam er skadefri, så bør han utfylle kvartetten og starte kampen mot Sunderland lørdag ettermiddag, til fordel for Wijnaldum. Måten Lallana har spilt på, bevegelsene, hurtigheten og touchen, har vært en fryd å se på. Lallana har vært en av Premier Leagues beste spillere i høst. Han har stor kapasitet og har evnen både til å spille fri andre og stå fram og avgjøre selv. Spillerbørsen til liverpool.no taler også sitt tydelige språk. Liverpools spiller nummer 20 er på femteplass med et snitt på 6,91 (elleve kamper) og må starte.

STERKESTE UTFORDRER?
STERKESTE UTFORDRER?  Er Chelsea den sterkeste PL-kandidaten?

Er Chelsea den største favoritten til å vinne Premier League?

Torbjørn Flatin
– Jeg mener at Manchester City fortsatt har det antatt høyeste nivået, 3-1 mot Barcelona i Champions League gir et hint om det selv om en kan hevde at Liverpool har vært best så langt i Premier League, og at de bør gi lavest odds. Samtidig er det imponerende hvordan Antonio Conté har funnet en startoppstilling som funker etter de problemene de hadde tidlig. Chelsea har nå holdt nullen i seks kamper på rad i Premier League, de har etter min oppfatning ligaens beste keeper og de har et meget sterkt defensivt skjold på midtbanen i Matic og Kanté, og det er ofte slike lag som tar gullet. Store veksler legges imidlertid på Diego Costa lengst fremme og jeg tror de må kjøpe en spiss i januar om de skal holdes som den største favoritten.

Tore Hansen:
– Jeg er usikker på om det er én klar favoritt til å vinne ligaen. Chelsea leder nå, vi har ledet og City startet bra med tabelltopp tidlig i høst. For så vidt imponerende av de blå fra London å komme sterkt tilbake etter en varierende start. De var jo bare en skygge av seg selv da vi spilte mot dem på broa. Status er vel at det er minst 3-4 klubber som kan vinne dette og det hyggelige er at vi foreløpig er en av dem. Jeg synes ikke vi står tilbake for noen av dem, selv om et par av de andre klubbene gjerne har et par mer profilerte toppspillere enn det vi har. Klopp sier at det som skjer på treningsfeltet er undervurdert i engelsk fotball og det har han bevist så langt. Om 4-5 uker åpner transfervinduet og klarer vi å få inn én bra forsterkning i tillegg til det vi har på gang nå, vil vi være med helt inn.

Tor Sandø:
– Tja. Chelsea har imponert i det siste etter en variabel start på sesongen, men jeg mener londonerne må dele favorittstempelet med både Manchester City, Arsenal og Liverpool. De fire lagene har hatt det desidert høyeste toppnivået - og også hatt evnen til å få med seg poeng på svake dager. Det, sammen med høy intensitet og flere matchvinnere i førsteelleverne er gode tegn for lag som har tenkt å ta Premier League-tittelen i mai. Men sesongen er lang og mye kan fortsatt skje. Så her gjelder det bare å holde vinnerstimen. Det er fortsatt 78 poeng å kjempe for og forhåpentligvis får våre røde helter tatt de fleste av dem. Mitt tips er at Chelsea, Manchester City, Arsenal og Liverpool - som nå - er på de fire første plassene på Premier League-tabellen. Men rekkefølgen er det ikke så lett å forutse med to tredeler av kampene igjen å spille. Det som er sikkert er at det gjelder å finne vinnersporet etter en skuffende poengdeling sist.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]