Dette skriver avisene etter Huddersfield-kampen

«Resultatet burde ikke maskere hvor dårlige Liverpool var før de var heldige og Sturridge tok vare på sjansen.»

29. okt 2017 kl 09.38 Arve Vassbotten

Våknet i tide

«I 50 minutter så Liverpool ut til å ha gått i søvne inn i et Haloween-mareritt. Anfield var helt stille, og spillere og supportere var fortsatt rystet av det som skjedde på Wembley en uke tidligere. Jürgen Klopps lag var frarøvet selvtilliten, og en trøblete sesong var i ferd med å nå et nytt bunnpunkt etter Mohamed Salahs straffemiss», skriver James Pearce i Liverpool Echoom innledningen av kampen.

Men humøret løsnet hos både spillere og supportere etter at Daniel Sturridge satte inn sitt 100. mål i karrieren.

«Lettelsen fylte Anfield og troen sirkulerte igjen gjennom årene til de som bar rødt. Presset hadde lettet fra deres skuldre. Flyten kom umiddelbart tilbake og for Kopites kunne de siste 40 minuttene nytes isteden for å være uutholdelige.»

Men resultatet burde ikke maskere over hvor dårlige Liverpool var før de var heldige og Sturridge tok vare på sjansen.James Pearce - Liverpool Echo

Tre mål, og ikke minst å holde nullen, var viktig etter forsvarsmarerittet mot Tottenham.

«Men resultatet burde ikke maskere hvor dårlige Liverpool var før de var heldige og Sturridge tok vare på sjansen. Dette var definitivt ikke et rørende svar på ydmykelsen på Wembley.»

Pearce mener Liverpool var altfor trege i oppbygningsspillet og altfor forutsigbare.

«Liverpool savnet sårt Coutinhos evne til å åpne opp et forsvar», mener Pearce.

Stormfult liv som manager

Chris Bascombe i The Telegraph mener Liverpool gjenfant noe av sitt angrepsspill i andreomgangen.

«Slik er en fotballmanagers stormfulle liv. Det tregs ofte bare en gunstig sprett på ballen for å gå fra å være under beleiring til å bli revitalisert. Slik må det se ut for Jürgen Klopp også», skriver Bascombe om forsvarsfeilen som ledet fram til 1-0.

«Tvil, frustrasjon og søken etter stabilitet fortsetter, men akkurat som at dette fungerer som en påminnelse om at alt ikke er like perfekt som når Liverpool har toppformen, er ikke framtiden like dyster som forrige helgs Wembley-fadese kunne se ut som.»

Dette var ikke det 'gegenpress'-derbyet mange forventet. I 45 lange minutter lot Huddersfield Liverpools midtbane, som er kronisk lave på selvtillit, beholde ballen.Chris Bascombe

Bascombe mener signeringen av Alex Oxlade-Chamberlain virker merkelig.

«Det var ingen Philippe Coutinho, ingen Sadio Mané og ingen Adam Lallana, men likevel ikke rom for Alex Oxlade-Chamberlain i Liverpools startellever. Det reiser spørsmålet om hvor seriøst Klopps skadekrise må være før midtbanespilleren til 35 millioner pund starter en Premier League-kamp. Det har ennå ikke skjedd etter at han kom på deadline day»

«Dette var ikke det 'gegenpress'-derbyet mange forventet. I 45 lange minutter lot Huddersfield Liverpools midtbane, som er kronisk lave på selvtillit, beholde ballen. Stillheten på Anfield, ble bare punktert av stønn og hån ved farlige pasninger, og mangelen på å utnytte gavepakken straffen var.»

Fortsatt læremester

«Da kampen var over, omfavnet David Wagner Jürgen Klopp og plantet et kyss på kinnet hans. En var fortsatt læregutt, den andre fortsatt læremester», skriver Paul Rowan i The Sunday Timesi innledningen til sin kommentar om kampen.

Huddersfield lå dypt og håpet på kontringer, men så var det faktisk en feil fra deres egen kaptein Tommy Smith, som ledet til at Sturridge kunne score Liverpools første, og faktisk en corner som sendte Liverpool opp i 2-0. Dermed skriver Rowan noen ord, som vi nok mest har blitt vant med at brukes om Liverpools forsvar denne sesongen.

«Men konsentrasjonen sviktet dem denne gangen, og de ble hardt straffet».

Andy Hunter i The Guardian mener førsteomgangen føltes som «skjærsilden». «Men Liverpool tok til slutt en mye tiltrengt seier», skriver han.

Hjelp av venner i krisetider

«I krisetider vender man seg til sine venner for støtte. Ved denne anledningen var det vennens kaptein som leverte.»

«Med et Anfield-publikum som ble stadig mer frustrerte etter en tam, ufruktbar første omgang, var det Huddersfield-kaptein Tomy Smith som ga bort en dum straffe. (...) Etter pause gjorde Smith en feil til. Denne gangen la han opp til at Daniel Sturridge kunne score fra fem meter, med en uheldig heading», skriver Mike Keegan i Mail on Sunday.

Tar du tre kreative spillere ut av et hvilket som helst Premier League-lag, vil de slite med å skape sjanser.Mike Keegan - Mail on Sunday

Med skadeproblemene til Liverpool synes ikke Keegan det er rart at Liverpool slet med å skape sjanser i første omgang.

«Tar du tre kreative spillere ut av et hvilket som helst Premier League-lag, vil de slite med å skape sjanser, slik som Liverpool gjorde her til Smiths andre gavepakke. Dette var en kamp som besvarte få spørsmål, men alt annet en en komfortabel seier over Yorkshire-laget ville gitt flere spørsmål.»

«Det var noen nervøse øyeblikk for backlinjen, men den nye omtalte Mignolet kunne funnet fram en iPad, planlagt sommerferien eller sett på Rhian Brewster i finalen i U17-VM, så lite hadde han å gjøre», skriver Keegan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]