Liverpool i den jevneste gruppa

Alle de engelske lagene, bortsett fra Liverpool, kan kvalifisere seg fra gruppespillet denne uken.

31. okt 2017 kl 13.54 Arve Vassbotten

Når Champions League ruller i gang igjen tirsdag kveld, er det hele 11 lag som allerede denne runden kan kvalifisere seg for utslagsrunden, med to kamper igjen.

Både Manchester United, Basel, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Barcelona, Juventus, Manchester City, Besiktas, Tottenham og Real Madrid kan kvalifisere seg denne runden ifølge UEFA.com.

FEIL PLASSERING:
FEIL PLASSERING:  På tabellen hos UEFA.com er det ikke tatt hensyn til reglene som slår inn ved poenglikhet og de er derfor sortert alfabetisk om to lag har like mange poeng, målforskjell feks er ikke tatt hensyn til.

Slik kan de sikre avansement

Av de andre Engelske lagene vil Manchester United kvalifisere seg hvis de vinner mot Benfica, og CSKA Moskva ikke slår Basel, eller om United spiller uavgjort og CSKA taper.

Chelsea er, som Man Utd, Man City og Liverpool gruppeledere, og vil på sin side være videre med seier borte mot Roma.

Manchester City er videre om de unngår å tape sin kamp mot Napoli borte. Tottenham vil også kvalifisere seg fra gruppa om de vinner mot Real Madrid på Wembley.

Jevneste gruppen

Men ingen av Champions League-gruppene er så jevn som Liverpools gruppe etter første halvdel av gruppespillet.

I gruppe E, er ting langt fra avgjort. Liverpool leder gruppen på målforskjell foran Spartak Moskva. Men både Liverpool og Spartak har 5 poeng, og like bak lurer Sevilla med 4 poeng.

Det eneste som kan bli avgjort i denne runden i gruppe E er at Maribor, som står med ett poeng, ikke vil klare å bli blant de to beste om de taper mot Liverpool og Spartak vinner mot Sevilla.

Liverpool ligger på andreplass på den offisielle tabellen hos UEFA.com, men dette er fordi de ikke kan legge til reglene for likhet på poeng før etter at alle kampene er spilt.

«Ettersom regelverket kun kan brukes etter at lagene har spilt mot hverandre to ganger, er de i alfabetisk rekkefølge dersom de står likt på poeng i den foreløpige tabellen», skrev UEFAs presseavdeling til Liverpool.no etter forrige runde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]