Sliter fra 11 meterHvem bør ta Liverpools straffer?

Liverpool har misset fem av sine siste sju straffespark.

2. nov 2017 kl 11.38 Arild Skjæveland

I går var det James Milner sin tur. Etter sju straffescoringer på rad forrige sesong kom missen hans mot Southampton, i kampen som endte 0-0 da Liverpool jaktet Champions League-plass.

31-åringen så unormalt nervøs ut og pustet tungt før han skjøt en brukbar straffe som Jasmin Handanovic slo i stolpen og ut i går. Med det hadde Liverpool brent fire straffer på rad foran Anfield-publikummet.

Roberto Firmino skulle spille spiss, og overtok ansvaret fra straffemerket for denne sesongen. Han satte sine straffer i pre-season, og mot Watford i åpningskampen, men på Anfield ble det bom da straffesparket hans på 2-1 mot Sevilla gikk i stolpen og ut.

Mohamed Salah fikk så ansvaret etter å ha scoret sikkert for Egypt, men hans straffe mot Huddersfield var alt annet enn bra, da han gikk for kraft og Jonas Lössl reddet.

Tar vi med Divock Origi sin straffemiss mot Plymouth i FA cupen i januar har de helrøde nå brent fem av de sju siste straffesparkene de har blitt tildelt i gjeldende kamper.

Skal finne en straffetaker

Jürgen Klopp fikk spørsmål om sitt lags problemer fra straffemerket på pressekonferansen etter kampen mot Maribor.

– Etter en kamp du har vunnet er ikke det neon stor bekymring, men det er så klart noe du ikke liker. Jeg synes straffen denne gang var veldig god, men det var også en fantastisk redning. Du må respektere det, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Den forrige straffen (til Salah) var ikke så kreativ, men dagens var veldig bra satt. Før det så misset Roberto, og før det så misset kanskje Milner? Ja, vi skal finne en spiller!

– Men situasjonen som førte til straffen var verdensklasse, med driblingen fra Roberto. Det var veldig bra, sa Klopp.

BOMMET:
BOMMET:  Roberto Firmino misbrukte straffesparket mot Sevilla.

Milner har mest erfaring

Vi har tatt en kikk på de som har tatt straffer tidligere, og brukt tall fra Transfermarkt. Kun tall fra seniorkamper er tatt med, og treningskamper og straffesparkskonkurranser er utelatt.

Det er ingen tvil om at James Milner er klubbens mest rutinerte mann fra straffemerket.

James Milner har tatt 24 straffespark i karrieren, og 20 av dem har gått i mål. Nå har han misbrukt to straffespark på rad, men forrige miss før det var i november 2009, da Jussi Jääskelainen i Bolton reddet.

Daniel Sturridge har tatt fem straffespark, og det siste var mot David de Gea da Liverpool slo Manchester United 2-0 i Europa League. Han har scoret fire ganger, og misset én. Missen kom da Liverpool slo Everton 4-0 i 2014 og spissen ønsket hattricket sitt.

Mohamed Salah har kun tatt tre straffespark. De to første var i VM-kvalifiseringen til Russland, og begge satt i mål. Mot Huddersfield for Liverpool ble det miss.

Gini Wijnaldum har tatt straffer for Newcastle, PSV Eindhoven, Nederland og Feyenoord. Han har scoret sju, og misset tre.

Roberto Firmino hadde tre straffescoringer og to straffebom i Bundesliga for Hoffenheim. I Liverpool har han ett mål og en bom.

Sadio Mané har tatt to straffespark. Straffen for Senegal mot Tunisia scoret han på, mens straffen han tok for Southampton mot Simon Mignolet og Liverpool i 2016 misset han. Mange vil kanskje også huske at han misset den avgjørende straffen i straffekonkurransen da Senegal røk ut av Afrikamesterskapet i januar også.

Emre Can har tatt to straffer for Bayern München II i Regionalliga Bayern. En bom og en scoring.

Philippe Coutinho har tatt ett straffespark, for Vasco da Gama da han var utlånt fra Inter i 2010. Det satte han i mål.

Jordan Henderson har tatt én straffe på seniornivå. Det var mot Arsenal da Liverpool ble slått 4-1 på Emirates Stadium. Den satte han i mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]