Fem ting vi lærte av Southampton-kampen

Liverpool trenger bredde.

12. jan 2017 kl 22.23 Arve Corneliussen

Matip-savnet er sårt

Kameruneren er ikke bare en fantastisk enkeltspiller, han har den effekten at han løfter dem rundt seg. Plutselig var Dejan Lovren bare halvparten av den midtstopperen han har vært når Matip har spilt, og selv solide Nathaniel Clyne klønet det til ved et par anledninger.

Ragnar Klavan er også ustabil. Veldig ustabil. I kampene mot Manchester City og Everton spilte han som en stopper sendt fra himmelen, men i kamper som denne kan han være helt forferdelig.

Liverpool trenger en midtstopper som gjør at de kan håndtere selv en langtidsskade på Matip. En viss nederlender var god på motsatt banehalvdel.

Henderson er livsviktig

Det er ingen grunn til å så tvil om kapteinens bidrag lenger. Som Matip, virker spillerne rundt Henderson å løfte seg når han spiller.

Georginio Wijnaldum var en skygge av seg selv, og tok ikke ansvaret man forventer. Lucas Leiva og Kevin Stewart er dessverre hakket under den kvaliteten som trengs for å fylle tomrommet.

I tillegg hjelper det lite at Emre Cans form ikke virker å være på bedringens vei. Når Henderson er borte trenger Liverpool at tyskeren spiller slik han gjorde i fjorårets Europa League-innspurt. Da er Can sjef på midtbanen. Det er han ikke nå.

Også her spilte en Southampton-spiller glimrende – Oriol Romeu. Kanskje Liverpool bør fortsette å hente fra sørkysten?

Savner Mané

Selvsagt vil Liverpool savne toppscoreren. I går var det ingen som satte fart rett mot backen, og plutselig kom Lallana- og Firminos mange initiativ for langt unna boksen til å være farlig.

Utenom én gang.

Dermed slo Liverpool drøssevis av ufarlige innlegg, noe som igjen førte til at de ikke fikk involvert Daniel Sturridge.

Da er det gode nyheter at Coutinho er tilbake. Han skapte uro i et bunnsolid forsvar med en gang. Selv om det ikke ble farlig denne kampen, viste han nok til å tro at det kan skje allerede på søndag. Han er ikke like rask som Mané, men blir særdeles viktig for flyten i angrepsspillet den kommende måneden.

Karius kommer sterkere tilbake

Et sted Liverpool nå har bredde, er på keeperplass.

Endelig viste Karius hvorfor tyskerne stemte ham frem som Bundesligas beste keeper bak Manuel Neuer. Han reddet mesterlig ved to anledninger, og viste frem gode reflekser.

I tillegg minnet han om Pepe Reina da han satte ballen fort og presist i gang flere ganger. Det kan være hans fortrinn i keeperduellen.

Men – han bommet i feltet. Igjen. Med det beviste han at han fortsatt går innunder kategorien «talent». Kanskje det å være cupkeeper resten av sesongen er akkurat det tyskeren trenger for å ta opp kampen med Mignolet.

Sesongen er fortsatt god

Alle gode lag ser dårlige ut en periode i løpet av en sesong. Selv bunnsolide Chelsea hadde en periode med tre ligakamper uten seier.

Fordelen til Liverpool er at bare én av tre dårlige kamper har vært betydningsfulle enn så lenge, og til og med i den ble avstanden til ligalederen mindre.

Skulle Liverpool valgt på forhånd hvilke to uker som skulle være dårlige, måtte det blitt disse to ukene. Fortsatt er alt mulig i begge cupene, og avstanden til ligatittel er bare fem poeng. Med tilnærmet toppet mannskap er Klopp veldig interessert i å vinne ligacupen, og 1-0-tap er ikke det verste utgangspunktet for et meget bra hjemmelag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]