Fem ting om kampen:Liverpool var mer direkte

Liverpool spilte mer i lengderetningen i første omgang mot Arsenal, enn vi har sett tidligere i sesongen.

5. mar 2017 kl 20.09 Einar Kvande

Arsenal falt for eget grep

Liverpool tok på mange måter Arsenal på senga i første omgang, ved å bruke akkurat den taktikken Arsene Wenger hadde lagt opp til for å få grep om åpningsminuttene. Wenger stilte med Welbeck og Giroud på topp, og forsøkte å fore disse to med lange oppspill og innlegg. I stedet var det Liverpool som tok tak i kampen, ved å spille over Arsenals midtbane og opp på bevegelige angrepsspillere. Liverpools første mål var et godt eksempel på dette, der et langt utspill fra Simon Mignolet skaper ubalanse i Arsenal-forsvaret.

Ragnar gjorde jobben

Det eneste byttet som Jürgen Klopp gjorde fra tapet for Leicester, var å sette inn Ragnar Klavan som makker til Joel Matip i midtforsvaret, og degradere Lucas Leiva til benken. Det var et meget vellykket trekk. Estlenderen var skikkelig god og stødig der bak, akkurat som han var i kampen mot Manchester United på Old Trafford. Klavan spilte så godt at han fortjener fornyet tillit mot Burnley til helgen, dersom Dejan Lovren fortsatt ikke er 100%.

Viktige redninger av Mignolet

Enkelte har stilt spørsmål rundt måten Simon Mignolet ruste ut i et forsøk på å stoppe Arsenals scoring, men belgieren kunne kanskje ikke ha gjort så mye annerledes, og han bør få kredit for de viktige redningene han gjorde like etter pause, da Arsenal presset på for å få et tidlig reduseringsmål. Spesielt var redningen på Girouds heading tre minutter ut i omgangen meget god og viktig.

Midtbanen var solid

Midtbanetrioen som var fullstendig utenfor mot Leicester, og fikk mye kritikk for det, var virkelig skrudd på mot Arsenal. Adam Lallana, Gini Wijnaldum og Emre Can vek ikke en tomme i duellene, og de to førstnevnte var også svært sentrale som ballfordelere. Det var hyggelig at alle tre ga svar på tiltale. Nå håper vi at trioen klarer å holde den samme intensiteten og motivasjonen også mot et antatt svakere lag, Burnley, neste helg.

Manés tolvte

Liverpool.no kåret Sadio Mané til banens beste, etter at han markerte seg både med scoring og målgivende pasning, samt generelt godt spill, mot Arsenal. Senegaleseren er Liverpools toppsccorer, og gjorde sitt tolvte mål i går. Samtlige har kommet i ligaen. Dermed har han totalt to mål mer enn andremann på listen, Roberto Firmino, som også nettet i går. Firmino har forøvrig ni i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]