Leicester - Liverpool: Sesongens fjerde mandagskamp

Liverpool har spilt tre mandagskamper tidligere denne sesongen. Det har endt med en seier og to poengdelinger.

27. feb 2017 kl 10.21 Einar Kvande

Første mandagskamp denne sesongen var den målløse forestillingen mot Manchester United på Anfield i oktober.

Deretter må man frem til den flotte 1-0 seieren over Everton på Goodison like før jul for å finne neste mandagskamp.

Like oppløftende var det ikke med 2-2 i Sunderland på den første mandagen i 2017.

Kveldens kamp mot Leicester blir dermed den tredje bortekampen på en mandag denne sesongen. Det er bare å krysse fingrene for at det er «Goodison-utgaven» av Liverpool som dukker opp på King Power Stadium i kveld, og ikke «Stadium of Light-utgaven». Mot Everton virket spillerne opplagte og på hugget, mens det var en sliten tropp som fikk med seg ett poeng fra nordøst i det som var begynnelsen på Liverpools downperiode i vinter.

Uansett kan vi slå fast at Liverpool ikke har tapt på mandag denne sesongen, og det gjorde de heller ikke forrige sesong.

Siden 2010-11 har Liverpool spilt 19 mandagskamper i Premier League. Bare sju av disse har endt med seier. Sju seire, åtte uavgjorte og fire tap lyder fasiten etter disse 19 kampene.

De røde hadde en dårlig periode mellom 2011-12 og 2013-14 der de ikke vant en eneste mandagskamp. To tap og fire uavgjort-resultater var fasiten for de seks kampene i den svake perioden.

Positiv trend

Siden 2014-15 har det imidlertid gått langt bedre på mandager, med fem seire, tre uavgjort og bare ett tap på ni kamper.

Av de 19 mandagskampene har ti vært på bortebane.

Studerer vi de ti bortekampene har det resultert i tre seire, fire uavgjort-kamper og tre tap. Man må tilbake til 3-1 tapet for Manchester City sesongen 2014-15 for å finne siste tap på bortebane på en mandagskveld. Etter det har det blitt to uavgjorte og en seier på bortebane på mandagskvelder. De to øvrige tapene kom for City, 3-0 i sesongen 2010-11, og 1-0 for Fulham i 2011-12.