Ble oppdaget av Liverpool da han var 6 år

Trent Alexander-Arnold kunne havnet i Everton, men moren ville det beste for sønnen.

16. aug 2017 kl 23.06 Arve Vassbotten

Trent Alexander-Arnold fikk sitt definitive gjennombrudd i Liverpool med tirsdagens nydelige frisparkmål mot Hoffenheim.

Den nå 18 år gamle høyrebacken ble faktisk oppdaget av Liverpool allerede da han var seks år gammel. Den gang ble han tilfeldig trukket ut fra St Matthew's Primary School til å være med på akademiet sommerskole.

Året etter banken han inn mål og det ble enda mer oppmerksomhet rundt Alexander-Arnold. Faktisk var han også innom Everton en tur, før Liverpool sikret seg hans tjenester. Moren skal ha vært klar på at bare det beste var godt nok for sønnen.

FRA U18 TIL A-LAGET PÅ TO ÅR:
FRA U18 TIL A-LAGET PÅ TO ÅR:  Trent Alexander-Arnold i spill for Liverpool U18 i august 2015. Nå er han førstelagsspiller.

Gjorde utrolige ting med ballen

– Trent var bare en liten gutt den gangen, men han hadde mye naturlig talent. Han var spiss. Han var smart, han var raskt og han gjorde utrolige ting med ballen. Det var mye oppstandelse rundt ham selv som sjuåring, sier Iain Brunskill, som var assisterende teknisk direktør ved akademiet på den tiden,til Liverpool Echo.

– Han var bare en god gutt. Han var veloppdratt og jobbet hardt. Han hørte alltid på trenerne og ønsket å lære. Mye av æren for det har moren Dianne. Hun er en fantastisk kvinne og en sterk karakter. Når man hører på han nå er han så fokusert og har beina på jorda. Moren han har sørget for det, mener han.

Høster fruktene ti år seinere

Trent var en av de første spillerne som kom inn da Liverpool opprettet et pre-akademi for å sikre seg spillere før de kunne signere som åtteåringer. Det ble gjort som et resultat av at veldig mange andre klubber knyttet til seg spillere veldig unge.

– I mitt andre år i programmet kom Trent inn. Ben Woodburn var en del av det samme programmet. Nå ti år seinere kan Liverpool høste fruktene av det og det er fantastisk å se, sier Brunskill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]