Dette skriver avisene etter kampen:«Klopps lag er uimotståelig og sårbart på samme tid»

Supporterne blir bedt om å feste setebeltene, for dette blir litt av en sesong!

24. aug 2017 kl 10.17 Arve Vassbotten

Med onsdagens offensive maktdemonstrasjon i 4-2-seieren mot Hoffenheim på Anfield, og 6-3 sammenlagt, er Liverpool tilbake i selskapet der klubben hører hjemme. Nå skal endelig Champions League-hymnen igjen runge utover Anfield i flomlyset denne høsten.

«De smertefulle tre årene ute av Europas elite ble det gjort slutt på med en kveld det er verdt å huske på Anfield», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

«Da mye sto på spill, da alt de røde hadde jobbet for sist sesong sto på spill, leverte de. Dette var ikke noe nervedrama. Supporterne slapp å bli vridd tomme denne gangen. Det ble en strålende prosesjon, og et sjokkert Hoffenheim hadde ikke noe svar på de briljante angrepet de ble møtt av.»

Mané har fylt tomrommet

Pearce mener Hevy Metal-fotballen gjenoppsto onsdag og skjøt fart som en rakett i de første 20 minuttene. De minuttene som i bunn og grunn avgjorde kampen. Sadio Mané var nok en gang en av de toneangivende spillerne.

«På et tidspunkt der Philippe Coutinhos forsøk på å presse fram en overgang til Barcelona kunne ha avsporet de røde, har han (Mané) tatt ansvar og fylt tomrommet.»

Pearce drar også fram Roberto Firmino for innsatsen mot sin gamle klubb.

«Liverpool har tre framme som er i stand til å skape farer mot ethvert lag i Europa. Klopps midtbane fungerte også bedre enn i de andre åpningskampene denne sesongen», mener han.

Må adressere forsvarsproblemene

Men til tross for alle gledene, har også Pearce en bekymring han nok deler med mange Liverpool-fans.

«Sårbarheten defensivt har ennå ikke blitt adressert i dette vinduet. Begge Hoffenheims mål kom veldig enkelt, og behovet for en dominerende midtstopper, som Virgil van Dijk, er åpenlyst», mener Pearce og mener det nå må handles før overgangsvinduet stenger.

«Selv om de var spektakulære når de gikk i angrep, er det fortsatt urovekkende til tider defensivt hos Liverpool. Det er mangel på lederskap og organisering bak der.»

Da mye sto på spill, da alt de røde hadde jobbet for sist sesong sto på spill, leverte deJames Pearce i Liverpool Echo
LETTET:
LETTET:  Jürgen Klopp kunne fornøyd slå neven i lufta etter seier mot Hoffenheim.

Må vise tenner

Chris Bascombe i The Telegraphdrar interessante paralleller til sist Liverpool var i Champions League i 2014.

Da hadde «den mest verdifulle spilleren blitt solgt til Barcelona, og til tross for store løfter om å tiltrekke seg de beste navnene, var ingen av spillerne som kom spesielt ettertraktet av Champions League-rivalene. Slik var trinnene som var starten på at Brendan Rodgers til slutt mistet jobben. Hvis man spoler raskt fram til i dag, tok Liverpool med entusiasme tilbake plassen, til tross for pågående forsøk fra Barcelona på å sikre seg deres mest verdifulle ressurs. Til tross for mange bud på førsteklasses spillere har listen vært lang med grunner til at Merseyside-klubben ikke har klart å sikre seg sine overgangsmål i sommer», skriver han.

Også Bascombe mener de neste dagene må brukes effektivt for Liverpools del. Han mener plassen i Champions League ikke lenger bare handler om å sikre de store pengene for Liverpools del, langt mer står på spill.

«Denne gangen handler det mer om prestisje, og bevise at de virkelig hører til blant klubbene som en gang var deres jevnbyrdige. For å slå tilbake Barcelonas forsøk på å stoppe framgangen, er det nødvendig for Liverpool å klatre opp på samme nivå.»

Å beholde Coutinho blir fortsatt veldig viktig av den grunn mener han.

«Det vil være tider der en klubb er maktesløs i å hindre en misfornøyd spiller fra å dra, men når de har muligheten til å hindre det er det fundamentalt viktig for en eliteklubb å vise tenner. (...) Det handler om hvor Liverpool er på vei.»

Denne gangen handler det mer om prestisje, og bevise at de virkelig hører til blant klubbene som en gang var deres jevnbyrdige.Chris Bascombe i The Telegraph

Rask, unnvikende, rovdyraktig

Henry Winter i The Timesmener Liverpool returnerte med stil til turneringen de har vunnet fem ganger.

«Liverpool spilte med tempo og bravur, med en god Emre Can, en veldig god Sadio Mané og en sensasjonell Roberto Firmino mot hans gamle lag.»

Winter er spesielt imponert over hvordan Firmino stadig endret posisjon i kampen, og mener Nacho Monreal og Shkodran Mustafi må finne et nytt gir for å stoppe han på søndag mot Arsenal.

«Firmino var rask, unnvikende, rovdyraktig», oppsummerer han brasilianerens innsats med.

Også The Times Chief Football Writer mener det trengs en ny midstopper i Liverpool, men mener onsdagen handlet mer om å feire prestasjonene framover enn å kritisere det bak.

ROVDYRAKTIG:
ROVDYRAKTIG:  Det er betegnelsen Firmino får etter onsdagens kamp.

Hva med forsvaret?

«Bare fire kamper inn i Liverpools sesong kjenner vi dem allerede. Enestående å se på når de går fremover, men preget av usikkerhet bak. Jürgen Klopps lag er uimotståelig og sårbart på samme tid», mener Ian Ladyman i Daily Mail.

Han mener Liverpool med sine tre mål på 21 minutter måtte gjøre Julian Nagelsmann flau på grunn av optimismen han hadde på forhånd.

«Med Roberto Firmino og Sadio Mané i storslag, fløt Liverpool som lava».

«Liverpool var fantastiske med ballen, altfor bra for Hoffenheim og tilsynelatende i stand til å score hver gang de avanserte framover. Men hva med hjemmelagets forsvar? Vel, vi kjenner svaret allerede, og vi har kjent det lenge - for ofte for dypt og nesten alltid for firkantet.»

«Å spille en ball mellom de statiske medlemmene av Klopps bakre firer er like enkelt som å putte en mynt inn i en myntautomat. Det er et pågående problem som vil drepe Liverpool om de ikke fikser det», er hans harde dom.

Med Roberto Firmino og Sadio Mané i storslag, fløt Liverpool som lavaIan Ladyman i Daily Mail

Perfekt levert

«I en kamp som ble sett på som et suksesskriterie for sesongen, blåste Jürgen Klopps menn Hoffenheim av banen på 10 minutter i første omgang», skriver David Maddock i The Mirror.

«Tempoet og styrken til Mané, kombinert med bevegelsen og det kunstneriske fra Firmino, er nydelig når det blir levert så perfekt som det gjorde her.»

«Ja, det kommer til å bli stilt spørsmål ved Liverpools forsvarsspill til tider, men det ville være frekt å gjøre etter denne oppvisningen i angrepsenergi. Med eller uten Coutinho bør The Kop feste setebeltene, for det kommer til å bli litt aven tur denne sesongen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]