«Aldri» målløst hjemme mot City

I oppgjørene mot Manchester City på Anfield er det blitt scoret over tre mål i snitt – gjennom historien.

10. jan 2018 kl 23.40 Marius Rabben

På søndag møtes de to mestscorende lagene i Premier League når Jürgen Klopps mannskap skal forsøke å revansjere femmålstapet fra september.

Og det meste tyder på at det blir nettsus også denne gangen.

De røde står med 50 ligamål på de første 22 rundene, mens Pep Guardiolas mannskap, den store gullfavoritten, hele 15 poeng foran nummer to, har imponerende 64 nettkjenninger.

Manchester United (45 mål) er det eneste andre Premier League-laget med over to scoringer i snitt, etterfulgt av Tottenham (42), Chelsea (41) og Arsenal (40).

Anfield-mål hver gang i Premier League

Ligakampene mellom Liverpool og Manchester City på Merseyside har tradisjonelt sett også vært merkverdig målrike. I løpet av 81 oppgjør på Anfield-gresset har lagene produsert 266 av dem, med 168 for vertene.

Kun tre ganger gjennom historien har lagene gått målløse av banen, og det er nå 32 år siden forrige gang – som betyr at det i Premier League er blitt mål på Anfield hver gang.

I tillegg til å ha scoret i 23 strake ligakamper hjemme mot de lyseblå, har Liverpool vist defensive muskler og holdt nullen i halvparten av de tolv siste. Det inkluderer begge de siste sesongene – noe som er Jürgen Klopps to ligamøter med dem hjemme – med henholdsvis 1–0 og 3–0.

TO SEIRE:
TO SEIRE:  Jürgen Klopp har vunnet begge sine hjemmekamper mot Manchester City som rød manager.

Helgas vertskap har hatt et meget godt tak på City foran egne supportere de siste årene. Kun én gang, da Nicolas Anelka snudde til 2–1 for gjestene i mai 2003, har Liverpool tapt en ligakamp mot City de siste 37 årene.

I Premier League-sammenheng har Liverpool vunnet solide 14 av 20 kamper, med fem uavgjort.

På 81 ligamøter totalt på Anfield, der den første kom i 1893, har hjemmelaget 50 seire, 18 uavgjort og 13 tap. Ti av dem har endt uten Liverpool-scoringer, mens City har gått målløse av banen 26 ganger.

Alle turneringer inkludert er tallene 52 seire, 21 uavgjort og 14 tap på 87 kamper på Merseyside.

Avspark kommende søndag, 14. januar, er kl. 17.00 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]