Disse styrer Liverpools overganger

De fleste satt også i transferkomiteen under Brendan Rodgers, men ansvarsfordelingen er annerledes nå.

18. jan 2018 kl 11.32 Arve Vassbotten

Ved midnatt norsk tid (23.00 engelsk tid) onsdag 31. januar stenger overgangsvinduet i England. Så langt har Liverpool satt rekord på både kjøp og salg. Virgil van Dijk som kom inn for 75 millioner pund, og Philippe Coutinho som dro for 142 millioner pund. I tillegg har mange spillere gått på lån.

Liverpool Echo har satt opp en oversikt over mennene som tar avgjørelsene på overganger i Liverpool nå. De er så og si de samme menneskene som satt i den utskjelte transferkomiteen under Brendan Rodgers periode.

Det er likevel noen tydelige endringer.

Mens Rodgers satte som krav at han ikke skulle jobbe under en sportsdirektør da han ble Liverpool-manager i 2012 og endte opp med en transferkomitee isteden, har Liverpool nå en egen sportsdirektør - noe Klopp er forkjemper for.

I tillegg er ikke lenger daglig leder involvert i overganger, slik Ian Ayre var da han var i klubben- og ikke minst er det en manager med en langt klarere vetorett enn forgjengeren hadde.

Jürgen Klopp - manager

SISTE ORD:
SISTE ORD:  Jürgen Klopp har siste ord i overganger i Liverpool.

Manageren er åpenbart en av de som tar avgjørelsene om hvor man skal styrke troppen. Klopp skal også ha siste ord på hvem som kommer og går. Men han er også en av de største grunnene for nye spillere til å ønske å spille for Liverpool, og er derfor en viktig mann i rekrutteringsarbeidet.

– Andre vil fortsatt ha påvirkning, men det er hevet over enhver tvil om at FSG har gått bort fra den opprinnelige ideen, der manageren er én av flere likeverdige – til en stil der Klopp er nummer én og uten likeverdige i avgjørelser, skrev The Times om Klopp da han fikk ny kontrakt sommeren 2016, og mente den nye modellen ville bety at alle i Anfield-hierakiet er der for å implementere Klopps stil og ønsker.

Michael Edwards - sportsdirektør

SPORTSDIREKTØREN:
SPORTSDIREKTØREN:  Michael Edwards er klubbens første sportsdirektør.

Ble i november 2016 klubbens første sportsdirektør. Han begynte med fotballanalyse i Portsmouth i 2003 under Harry Redknapp. I 2009 gikk han til Tottenham, der han jobbet mest med analyse av motstanderne før han gjorde som Damien Comolli og dro til Liverpool to år seinere.

På Anfield har han ledet analyseavdelingen for alle managerene siden Kenny Dalglish. Han skal ha gått dårlig overens med Brendan Rodgers, men Klopp har høye tanker om han.

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker konseptet med en sportsdirektør, og jeg har jobbet under denne modellen tidligere og har bare opplevd det som positivt og fremtidsrettet. Michael er absolutt riktig person for dette. Han har kunnskapen, ekspertisen og personligheten til å blomstre i denne rollen, og jeg var overlykkelig da han fortalte at han ville akseptere rollen, sa Klopp da Edwards ble forfremmet.

Edwards jobb nå er å lede speideravdelingen og jobben med å identifisere potensielle spillere, samt gå i forhandlinger med agenter og klubber. Mens Peter Moore leder klubben, er det Edwards som tar ansvaret for kontraktsforhandlinger og overganger.

Da Edwards ble ansatt het det at han ville få hovedansvaret for utviklingen av spillere i klubben, og også identifisering av spillere man ønsker, kjøp og salg. Han får også ansvaret for å evaluere og implementere forbedringer på treningsanleggene. Å sikre at klubben er best i klassen på å få spillere fra akademiet og inn på førstelaget, er også en viktig oppgave for Edwards.

Satt også i den tidligere transferkomiteen.

Mike Gordon - FSG President

BINDELEDDET:
BINDELEDDET:  Mike Gordon (til høyre) er bindeleddet mellom Liverpool og FSG i Boston her ved styreleder Tom Werner.

Rapporterer til John W. Henry og styreformann Tom Werner, og er den som styrer klubben på deres vegne og er bindeleddet mellom klubben og eierne i USA. Har også tatt dominerende roller i overgangssaker, som da han ble trukket fram som en viktig brikke i å redde forholdet til Southampton i forkant av overgangen til Virgil van Dijk. Han skal også ha vært sentral da Klopp ble ansatt som manager. Deler tiden mellom Liverpool og Boston.

Satt også i den tidligere transferkomiteen.

Dave Fallows - Leder for speidere og rekruttering

Kom fra Manchester City i 2012 og leder avdelingen for speiderne og rekruttering, og er den som har ansvaret for å koordinere klubbens verdensomspennende speidernettverk, og samarbeider tett med Barry Hunter, som er sjefsspeider i klubben. Og er den som lager rapporter på spillere for Edwards og Klopp. Klopp understreket i november betydningen Fallows og Hunter hadde på signeringen av Mohamed Salah.

– Speideravdelingen stod virkelig bak meg, og ville signere han enda tidligere så ingen andre kunne hoppe på. Michael Edwards, Dave Fallows og Barry Hunter var i øret mitt hele tiden og sa: «kom igjen, kom igjen, Mo Salah, han er løsningen», sa Klopp.

Satt også i den tidligere transferkomiteen. Det gjorde også Hunter.

John Achterberg - keepertrener

KEEPERTRENEREN:
KEEPERTRENEREN:   John Achterberg sammen med keeperne Danny Ward, Kamil Grabara, Simon Mignolet og Loris Karius.

Keepertreneren spiller også en viktig rolle i speiding etter nye keepere. Har visstnok en bred kunnskap om keepere over hele verden og er veldig involvert i videoanalyse av mulige overgangsmål. Kan bli en nøkkelmann når Liverpool skal finne en ny keeper til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]