Ikke mye drama på overtid i Liverpools kamper

Ragnar Klavans 2-1 mål mot Burnley var sesongens første overtidsmål for Liverpool i Premier League.

2. jan 2018 kl 22.02 Einar Kvande

Dommer Roger East la til fire minutter i kampen mellom Burnley og Liverpool på Turf Moor første nyttårsdag, og Ragnar Klavan stanget inn vinnermålet etter 93 minutter og 8 sekunder. 2-1 scoringen var faktisk Liverpools aller første overtidsmål i Premier League denne sesongen.

Liverpool har imidlertid fått to mål mot seg på overtid i løpet av sesongens første 22 kamper. Og det første av disse kom allerede i ligaåpningen, da Miguel Britos utlignet til 3-3 for Watford i en kamp hvor det ble lagt til fem minutter. Utligningen kom etter 92 minutter og 58 sekunder. Og som ikke det var nok skulle scoringen også ha vært annullert for offside!

Da var ikke det andre overtidsmålet som de røde har sluppet inn i Premier League denne sesongen like bittert. Det var nemlig Manchester Citys femte og siste mål i 5-0 tapet på Etihad, hvor Sadio Mané ble utvist åtte minutter før pause på stillingen 1-0. Leroy Sane satte inn overtids-scoringen i en kamp hvor det ble lagt til to minutter. Scoringen kom etter 90 minutter og 38 sekunder.

Champions League

I begge storseierne over Maribor i Champions League scoret også Liverpool helt på tampen. Trent Alexander-Arnolds 7-0 mål i bortekampen kom imidlertid 15 sekunder før stadionuret passerte 90 minutter, og regnes som sådan ikke som noe overtidsmål.

På hjemmebane vant Liverpool 3-0, og Daniel Sturridge satte inn kampens siste mål fem sekunder etter at klokka hadde passert 90 minutter.

Alle husker også Sevillas utligning til 3-3 på Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan med gru. Det var lagt til fire minutter, og utligningsmålet til argentineren Guido Pizarro kom etter 92 minutter og 34 sekunder.

Totalt på 31 kamper har Liverpool altså gjort to mål på overtid denne sesongen, mens de har sluppet inn tre etter at stadionuret passerte 90 minutter.

Trass i sluttdramatikk i bortekampene mot Watford, Sevilla og Burnley må vi konkludere med at det, sesongen så langt sett under ett, har vært lite overtidsdrama i Liverpools kamper denne sesongen.