Liberty Stadium har ikke vært noen lykkearena for Liverpool

Liverpool har gjestet Swansea seks ganger etter at den walisiske klubben flyttet fra Vetch Field til Liberty Stadium. Poengfangsten har vært skuffende i disse kampene.

19. jan 2018 kl 20.09 Einar Kvande

Da Liverpool vant 2-1 på Liberty Stadium den 1. oktober 2016 var det bare klubbens andre seier på seks kamper på Swanseas nye stadion. Et sent straffespark satt i mål av James Milner sørget for det. Men kampen begynte på verst tenkelige måte for Liverpool i Wales, da Leroy Fer ga vertene ledelsen etter bare åtte minutter. Roberto Firmino sørget for balanse i regnskapet ni minutter ut i annen omgang, før Milner altså ble matchvinner fra straffemerket seks minutter før slutt etter at nettopp Firmino ble lagt i bakken.

Nøyaktig fem måneder tidligere var ikke opplevelsen like god for de helrøde, som tapte hele 3-1 mot slutten av 2015/16-sesongen. Andre Ayew og Jack Cork sørget for at vertene ledet 2-0 til pause. Christian Benteke ga Liverpool håp 19 minutter ut i annen omgang, men det ble slukket raskt av nevnte Ayew, som gjenopprettet tomålsledelsen bare tre minutter senere.

Liverpools andre seier på Liberty Stadium kom den 16. mars 2015, da Jordan Henderson gjorde kampens eneste mål på et noe heldig vis.

Anfield-klubbens tre første kamper på Liberty Stadium endte nemlig uten seier, og bare to poeng ble med hjem til Merseyside.

Den første kampen mellom lagene på den nye arenaen var Kenny Dalglish sin siste kamp som Liverpool-manager og Brendan Rodgers sin siste kamp som Swansea-manager. Serieavslutningen i 2011/12-sesongen den 13. mai 2012 endte med 1-0 seier til Swansea takket være en sen scoring av Danny Graham.

Sesongen etter var det nettopp Rodgers som ledet Liverpool ut på sin gamle hjemmebane, og nok en gang ble det et målfattig oppgjør. Ingen av lagene klarte å score den 25. november 2012.

Den 16. september 2013 ble det imidlertid scoringer. To til hvert lag. Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey ga vertene ledelsen før stadionuret hadde passert 2 minutter, men utligningen til Daniel Sturridge kom like kjapt, mindre enn to minutter senere. Innlånte Victor Moses ga Liverpool føringen 2-1 til pause, men en utligning av Michu etter 64 minutter førte til at kampen ebbet ut med ett poeng til hvert lag.

Kenny Dalglish dro med andre ord poengløs fra det sydlige Wales i sin ene kamp som Liverpool-manager på Liberty Stadium, mens tidligere Swansea-manager Brendan Rodgers kom bedre fra det med en seier og to uavgjorte resultater på tre kamper. Jürgen Klopp står bokført med en seier og ett tap på to kamper.