13 kapteiner siden Gerrard - men ingen selvskrevne på laget

Fem spillere har ledet Liverpool som kaptein denne sesongen.

18. jan 2018 kl 21.25 Arild Skjæveland

Lagkaptein Jordan Henderson var i dag tilbake i full trening, etter å ha vært ute med skade siden 3-3 kampen mot Arsenal like før jul.

De mange skadeproblemene til Henderson de to siste sesongene har gjort at svært mange spillere har båret kapteinsbindet. Hele 13 spillere har gjort det siden Steven Gerrard gikk til LA Galaxy.

Ingen ledet laget som kaptein flere ganger enn Gerrard, som gjorde det 473 ganger. Henderson har nå gjort det 90 ganger, ifølge LFCHistory.net.

13 kapteiner

James Milner har nå vært Liverpool-kaptein 44 ganger, men heller ikke han ser ut til å ha en fast plass på laget.

TILBAKE:
TILBAKE:  Jordan Henderson er nå tilbake i full trening.

Lucas Leiva har vikariert som kaptein 13 ganger, mens Philippe Coutinho fikk bære bindet tre ganger i det som viste seg å være en del av en sjarmoffensiv for å få brasilianeren til å bli i klubben ut sesongen.

Andre som har vært kaptein etter Gerrard som nå har forlatt klubben er Kolo Touré, som gjorde det to ganger, Joe Allen, Christian Benteke, José Enrique, Mamadou Sakho og Martin Skrtel som fikk æren én gang hver. Jon Flanagan fikk også være kaptein én gang i 2015-16 sesongen, men lite tyder på at han kommer til å komme seg inn igjen på laget.

Simon Mignolet har båret kapteinsbindet tre ganger denne sesongen, men har nettopp mistet plassen som lagets førstekeeper. Dejan Lovren var en stolt mann da han fikk lede Liverpool som kaptein mot Manchester City på søndag. Det var hans første gang.

Det vil kanskje ikke bli noen stor overraskelse om en spiller som Virgil van Dijk får bære bindet etterhvert, slik situasjonen har blitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]