Liverpools tall i Premier League:Suverent best på kontringer – dårligst på keeperplass

Vi har tatt en titt på Liverpools statistikk i Premier League denne sesongen.

26. jan 2018 kl 23.29 Arve Corneliussen

Statistikken på Premier Leagues offisielle nettside viser – lite overraskende – at Liverpool er blant de aller beste når det kommer til mange av de offensive aspektene av spillet denne ligasesongen.

Liverpool er blant annet best i klassen på å kontre inn mål. Jürgen Klopps lynhurtige angrepsspillere har kontret inn åtte scoringer, som er tre mer enn hva Leicester og Tottenham har gjort.

Skyter mest

I tillegg er Liverpool laget som skyter mest i ligaen, knepent foran Manchester City. De havner imidlertid bak den suverene serielederen når det kommer til antall skudd som treffer mål. Videre står Liverpool for nest flest «nesten-mål», bak City igjen.

Denne sesongen har de røde sløst bort 40 av det Premier League betegner som store sjanser. I tillegg har 14 skudd truffet enten stolpe eller tverrligger.

Selv om det aldri er bra å bomme på en stor sjanse eller å treffe tverrligger, ligger det noe positivt bak tallene: Det er en sterk indikasjon på at Liverpool er blant lagene som stadig vekk klarer å spille seg frem i scoringsposisjon.

For eksempel er de to lagene som sløser mest i Premier League – City og Liverpool – også de lagene som scorer mest, med henholdsvis 70 og 54 mål.

Dyster keeper-statistikk – eller?

Lesningen er langt mindre hyggelig når man vender lesebrillene mot keepertallene. Loris Karius og Simon Mignolet har seg i mellom reddet færrest skudd i Premier League, og bare Arsenal av topp-seks-lagene har sluppet inn flere mål.

Her er imidlertid sammenhengen mellom antall skudd imot og antall redninger med på å frikjenne Liverpools keeperduo. Manchester City slipper nemlig til færrest skudd i ligaen, mens Liverpool slipper til nest færrest med henholdsvis 160 og 185.

Da Sky Sports så på keepertall i forkant av forrige serierunde, kom Simon Mignolet nesten like bra ut som Éderson på «Expected Goals Prevented» – altså antall skudd som statistisk sett skulle gått i mål, men som keeperen reddet.

Éderson slapp inn 0,7 mål mer enn det som var forventet, mens Mignolet slapp inn 0,8 mer. David de Gea var klart best med 13,8 mål færre, mens Nick Pope var nest best med 8,1 færre.

Kilder: Sky Sports og Premierleague.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]