– Dette er en kamp som passer Woodburn

Tidligere Liverpool-spiller mener Ben Woodburn kan bekle «Coutinho-rollen».

26. jan 2018 kl 21.24 Arve Corneliussen

«Dette er en kamp som passer for Ben Woodburn. Han er en som tenker og som kan spille med få touch på midtbanen», skriver tidligere Liverpool-spiller Neil Mellor i sin spalte i Liverpool Echo.

Mellor, som en gang selv var et lovende talent i Liverpool-stallen, er for tiden LFCTVs ekspertkommentator under U18- og U23-kampene.

Dermed har han god oversikt over Woodburns fremgang.

«Spillere kan ta for mange touch, men han har evnene til å spille ballen fra seg raskt. I fjor, da han fikk starte bortekampen mot Stoke i ligaen, passet ikke kampen ham. Denne gjør det», mener Mellor.

I Coutinho-rollen

Da Woodburn fikk starte cupkamper forrige sesong, var det som regel som venstrekant. I preseason valgte imidlertid Jürgen Klopp å benytte seg av Woodburn i en mer sentral midtbanerolle, noe Mellor synes er en god idé.

«Jeg mener hans beste posisjon er en litt dypere rolle på midtbanen. Så å si den samme rollen som Coutinho hadde – som offensiv midtbane, eller kanskje til og med som en «nummer åtte». Han har en fantastisk evne til å finne de gode løsningene, og det ville vært godt å se ham få en sjanse mot West Bromwich. Jeg er bare glad for at han ikke dro til Sunderland», skriver Mellor.

Er i et godt treningsmiljø

Forrige sesong fikk Ben Woodburn ni kamper for førstelaget, der fire var fra start og fem som innbytter. I tillegg ble han tidenes yngste målscorer i helrødt da han scoret mot Leeds i ligacupen.

Denne sesongen har han bare fått 45 minutter for førstelaget, da han ble byttet inn for Coutinho i pausen av 0-2-tapet for Leicester i ligacupen.

SIGNERTE:
SIGNERTE:  Ti dager etter 18-årsdagen skrev Ben Woodburn under på en kontrakt som binder ham til klubben i fem år.

U23-manager Neil Critchley har imidlertid en beroligende melding til Liverpool-supportere som er bekymret for 18-åringens utvikling all den tid han ikke får spilletid på førstelaget.

– Jeg er sikker på at manageren har snakket med ham og forklart hva planen hans er. Han er god med de unge spillerne, og snakker mye med dem. Jeg er sikker på at Ben ikke er bekymret, sier Critchley til Liverpool Echo, og fortsetter:

– Han trener på Melwood hver eneste dag med verdensklassespillere. Det er ikke gale for en 18-årings utvikling. Jeg ser ham ikke hver dag, men når han har spilt med oss har han alltid spilt veldig bra. Det har han også gjort i UEFA Youth League (med U19-laget, der Steven Gerrard er sjef, journ. anm).

– Hver gang jeg har sett ham spille, så har jeg tenkt: «han er blitt bedre enn sist», roser U23-manageren.

Strålende landslagshøst

Ser en bort ifra sjansene på Liverpools førstelag, har walisiske Woodburn hatt en strålende høst. Ti dager etter 18-årsdagen skrev han under på en langtidskontrakt, og han ble matchvinner i A-landslagsdebuten mot Østerrike.

Woodburn hadde bare vært på banen i 261 sekunder da han dro seg innover i banen og hamret ballen i hjørnet fra 20 meter. I den påfølgende kampen mot Moldova slo han en målgivende pasning.

Da mottok tenåringen hyllest fra alle kanter. Også fra Gareth Bale, som kunne avsløre at han gjorde sitt for at Woodburn skulle velge Wales fremfor England.

– Jeg husker jeg møtte ham under en kamp. Jeg tror det var mot Nederland (i 2015). Jeg tok en liten prat med ham for å få ham med på laget, for jeg visste da at han var en fantastisk spiller. Vi fryder oss over å ha ham på laget, sa Bale til ESPN.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]