– Ben trenger spilletid

Steven Gerrard om hvorfor han benytter Ben Woodburn som kaptein for sitt lag i UEFA Youth League.

19. okt 2017 kl 13.04 Einar Kvande

Woodburn er stort sett blitt avspist med akademifotball etter at han debuterte på det walisiske landslaget i september. 18-åringen har spilt bare en førstelagskamp for Liverpool denne sesongen, mot Leicester i ligacupen.

Tirsdag var han Liverpools kaptein i 4-1 seieren over Maribor i UEFA Youth League.

– Jeg mener at Ben trenger spilletid for øyeblikket, og dersom Jürgen ikke har bruk for ham på førstelaget er det utmerket for ham at han får spille med sine venner som han gikk gradene i klubben sammen med. Han er kaptein og lederen på dette laget, og går foran med et godt eksempel, sier Steven Gerrard til Liverpool Echo.

– Jeg synes han spilte strålende som nummer åtte. Han kontrollerte midtbanen i store deler av kampen, sier Gerrard om Woodburns innsats mot Maribor.

– Jeg er godt fornøyd med Ben. Hans holdninger og mentalitet når han må trene på akademiet er 10 ut av 10. Han gir alle et løft.

– Kameratene hans er glade for å ha ham på laget. Han smiler og spøker med dem, så kjemien er god.

– Ben kommer til å spille fotball på flere ulike nivåer denne sesongen. Det vet han selv også, og det er han fornøyd med.

– Utfordringen hans når han kommer ned på dette nivået blir å behandle kampene på samme måte som en førstelagskamp. Så langt har ikke det vært noe problem. Jeg tror grunnen til at vi har spilt så gode kamper er at alle de andre hever seg når de spiller sammen med ham.

Tre kamper i UEFA Youth League

Woodburn har startet alle Liverpools tre kamper i UEFA Youth League så langt, og har som kaptein hjulpet Liverpool til topps i gruppe E.

– Ben fortjener det ansvaret kapteinsvervet medfører. Han har gode kunnskaper gjennom at han har vært så mye sammen med førstelaget i ett års tid, og har også litt internasjonal erfaring. Så han er kommet lenger enn de øvrige guttene.

– Han har også en positiv innflytelse i garderoben. Jeg har ikke gitt Ben kapteinsvervet bare fordi han er Ben Woodburn. Han har fått det fordi han fortjener det, og vil gå foran som et godt eksempel ute på banen. Det har han gjort både på trening og i kamper, så vi er virkelig fornøyde med ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]