Før kamp i motstanderleiren:– Derfor kan managerbyttet være bra for Liverpool

Alan Pardew har bare vunnet to av elleve kamper siden han tok over, men det er likevel visse bedringstegn å spore i West Bromwich-laget.

26. jan 2018 kl 19.35 Arve Corneliussen

– Jeg tenker at jeg – hvert fall inntil nylig – fikk rett i min antagelse om at det ikke var et særlig smart managerskifte. Nå er de kanskje litt på gang, men jeg har ikke sett den voldsomme forbedringen, sier TV 2s Premier League-kommentator Espen Ween.

I ligasammenheng har West Bromwich hatt en grusom sesong. Birmingham-klubben har bare vunnet tre kamper totalt, der to av seirene kom i sesongens to første kamper.

Alan Pardew tok sin første seier som West Bromwich-manager på sitt niende forsøk,mot League Two-klubben Exeter. Deretter har han fulgt opp med seier mot Brighton hjemme og uavgjort mot Everton borte.

Mot Liverpool karret imidlertid den danseglade manageren med seg et godt resultat da han sikret 0-0 etter å ha parkert bussen på Anfield. Strategien kan imidlertid bli noe annerledes denne gangen.

– I den kampen var det mye Pulis igjen i laget. Det er begrenset hva du får gjort på noen dager. Pardew er en manager som ønsker å være mer spillende, og det passer kanskje litt bedre for Liverpool. Likevel kan nok at oppgjøret er på Anfield føre til et defensivt West Brom, spår Ween.

Fortsatt et Pulis-lag

Tony Pulis bak managerroret i tre år har satt dype spor i West Bromwich-stallen. Denne sesongen har laget bare scoret 19 mål på 24 ligakamper, og har kun i tre kamper klart å score mer enn to mål.

Premier League-kommentatoren er ikke i tvil om hvor skoen trykker for dem.

– Det er fremover. De har litt for mange like typer på midtbanen, som ble hentet inn for å spille Pulis-fotball. Med Barry og Livermore sentralt oser det ikke akkurat kreativitet. Også kommer det heller ikke fantastiske prestasjoner fra vingene, konstaterer Ween, og fortsetter:

I TÅRER:
I TÅRER:  Salomon Rondón tok til tårene da han på uheldig vis påførte James McCarthy et stygt benbrudd i kampen mot Everton. Den venezuelanske spissen skulle til å fyre av et skudd, men McCarthy kom akkurat først på ballen.

– De er gode og kompakte bakover, og har noen svære kjøttbeist i forsvar som er gode når de har spillet foran seg.

En gledelig nyhet for «The Baggies» er at Alan Pardew ser ut til å ha fått fart på spissene. Jay Rodriguez, som Pulis brukte på flanken, har scoret tre på sine fem siste kamper.

PS: Jay Rodriguez er forkjølet, og er usikker til lørdagens kamp i likhet med fire andre West Bromwich spillere. Les mer her.

– Han er formspilleren deres, og har sett bedre og bedre ut. I tillegg viste Krychowiak og Rondón mye positivt i sist kamp. Spissparet med Rodriguez og Rondón har begynt å ta form, selv om det kanskje ikke er helt der ennå. I den spisskombinasjonen får de en bakromstrussel i Rodriguez som kan bli litt skummel sett med Liverpool-øyne. Rondón ha også brukbar fart, men han er ikke vass nok i avslutningene, forklarer Premier League-kommentatoren.

Rotasjonsfare

For Crystal Palace valgte Alan Pardew å prioritere FA-cupen da han tok dem helt til finalen i 2016. Da hadde han imidlertid ti poeng ned til nedrykkstreken etter runde 24, i motsetning til den nåværende situasjonen der han har tre poeng opp og ligger på 18. plass.

West Bromwichs neste kamp er borte mot Manchester City på onsdag, mens de spiller en viktig bunnkamp mot Southampton neste lørdag.

Mot Exeter valgte han imidlertid å stille med et sterkt lag, der spillere som Ben Foster, Kieran Gibbs, Jay Rodriguez, Salomon Rondón, Gareth Barry og Grzegorz Krychowiak alle var med i startoppstillingen.

– Slik FA-cupen er blitt kan det godt være han velger å rotere og heller tenker neste seriekamp. Samtidig har vi sett at enkelte lag har hatt en tendens til å legge seg i lagoppstillingen når dem møter Manchester City borte. Jeg vil si det er helt 50-50 om Pardew kommer med fullt lag eller velger å rotere, sier Ween.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]