Gini Wijnaldum og Xherdan Shaqiri - hentet fra Newcastle og Stoke.

Liverpool kjøper de beste fra de nest beste

De røde har nå en kostbar startoppstilling, men med få unntak er de ikke hentet fra hva en kan kalle toppklubber.

Hvis en ser på de som startet og de som var på benken for Liverpool i siste kamp mot Cardiff har de 18 spillerne til sammen kostet £419.3M. Da har vi brukt tallene som er på liverpool.no og er klar over at det kan være variasjoner på transfersummer rundt omkring.

Startoppstillingen kostet ganske kraftige £368.3, mens det er en nokså «billig» benk for £51M. Nå var Lovren, Moreno og Lallana kommet inn, tre spillere som under regimet til Brendan Rodgers kostet £57M, og erstattet Gomez, Robertson og Shaqiri som de røde skaffet seg på billigsalg for £29M og kan hevdes å være i den foretrukke 11’eren, men i denne sammenhengen blir det for litt peanøtter å regne.

Fra få rivaler

Ni av de 18 som var i troppen er handlet inn av Jürgen Klopp, mens åtte allerede var på plass etter overganger under tiden med Brendan Rodgers.

Nå har Klopp også solgt for mye, men uten å se for mye på transfertall er det liten tvil om at manageren nå har begynt å betale med større sjekker for å skaffe seg renere kvalitet.

Det som imidlertid kan være interessant å merke seg er at av de 13 klubbene som Liverpool har handlet 17 spillere, Trent Alexander-Arnold er eget produkt, er det ikke mer enn seks spiller i årets gruppespill i Champions League.

60M til Southampton

Roma, Monaco, Hoffenheim, Schalke, Chelsea og Manchester City. Det er ikke av de største tungvekterne heller, og hvis en regner Chelsea og City som det ble Daniel Sturridge hentet for beskjedne £12M og kontrakten til James Milner var løpt ut.

For øvrig er det Sevilla, Southampton og Newcastle på nedre halvdel av Premier League og klubber som Stoke og Hull fra Championship og Charlton og Sunderland fra League 1. Nå var flere av de sistnevnte i Premier League når overgangene ble foretatt, men likevel.

Southampton har strittet i mot under spesielt overganger for midtstopperne Dejan Lovren og Virgil van Dijk, og det er vanskelig ikke å ha en viss forståelse hvorfor. I tillegg har sentrale spillere som Adam Lallana og Sadio Mané tatt turen sørfra og til nordvest. Hvis en legger til Nathaniel Clyne er det fem spillere på nokså kort tid som til sammen har kostet Liverpool £160M.

Konklusjonen får være at de største klubbene selger nødig til hverandre, mens mindre klubber ikke har noe valg annet enn å prøve å presse prisen mest mulig opp for sine sterkeste kort når gigantene banker på døra.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+