Det beste laget i andre halvdel av sesongen

To lag har vært bedre enn Manchester City etter at julemiddagen ble fortært.

26. feb 2018 kl 23.37 Einar Kvande

Liverpool har vært det beste laget i Premier League etter den 24. desember, eller så langt i andre halvdel av sesongen, om du vil.

Både Liverpool og Tottenham har plukket flere poeng enn Manchester City etter julekvelden, selv om City skulle slå Arsenal i sin hengekamp torsdag kveld.

Det er også grunn til å merke seg Bournemouth, som har sanket like mange poeng på sine siste ni kamper som de gjorde på sine 19 første! Eddie Howes gutter er utvilsomt et av formlagene i Premier League.

Bemerkelsesverdig er det også at Swansea har plukket like mange poeng som Chelsea så langt i andre halvdel av sesongen.

West Ham, som Liverpool knuste så ettertrykkelig i helgen, har også vært i meget god form i vinter, og har plukket bare fire færre poeng på de siste ni enn på de første 19 kampene.

Burnley, som fortsatt er nummer sju på tabellen i Premier League, hadde en strålende første halvdel av sesongen, men har faktisk vært det dårligste laget i de ni siste kampene!

Sean Dyches mannskap har ikke vunnet en eneste kamp etter at juletreet stod ferdigpyntet, og har bare plukket fem poeng fra uavgjortkamper, mens de øvrige fire kampene er blitt tapt.

Det er også grunn til å merke seg Evertons svake poengfangst de siste par månedene. I løpet av de ni siste kampene har Sam Allardyce sine disipler bare sanket åtte poeng. Kun Stoke, West Bromwich og nevnte Burnley har vært svakere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]