Hvem når høyest i midtstopperduellen?

Jürgen Klopp har benyttet tre midtstopperpar etter at Virgil van Dijk kom i januar, hvor Joel Matip og Dejan Lovren ventelig vil være de som kjemper om å bli makker til nederlenderen.

22. feb 2018 kl 18.21 Torbjørn Flatin

Liverpool har spilt åtte kamper etter at Virgil van Dijk ble spilleklar etter sin £75M overgang fra Southampton.

Nederlenderen har spilt i seks av disse, hvor han har vært partner med Joel Matip fire ganger og Dejan Lovren ved to anledninger.

I tillegg har Matip og Lovren dannet stopperduo, og det i to kamper hvor Liverpool vant, mot Manchester City og Huddersfield.


Van Dijk og Lovren i to av tre siste

Det var nok mange som forventet at Jürgen Klopp hadde i tankene van Dijk sammen med Matip som sitt foretrukne stopperpar. De spilte også i tre av de fire første kampene.

Dejan Lovren har imidlertid spilt i tre av de fire siste kampene, hvorav to sammen med Virgil van Dijk, og han har spilt bra.

De to kampene sammen med van Dijk har også vært profilerte oppgjør mot Tottenham og Porto.

Det gjør at usikkerheten nå synes langt større angående hvem Klopp vil benytte framover, om han lander på en stopperduo hvor van Dijk er antatt å være den ene, eller han rett og slett har tenkt å rotere/holde spillere friske også i det sentrale forsvaret.

Ut fra formen og vår vurdering på spillerbørsen, ligger det nå an til Virgil van Dijk og Dejan Lovren som førstevalg, men det knytter seg spenning til hvem Klopp velger mot West Ham på lørdag.


Tallenes tale

Slik at Liverpool satt opp sitt midtforsvar i de siste åtte kampene, med spillerbørs i parantes.

Gjennomsnitt på spillerbørs (f.o.m. 05.01):

7,25 – Dejan Lovren
6,83 – Virgil van Dijk
6,17 – Joel Matip

Har du innspill til journalisten?
[email protected]