Gull-Maren klar for å hoppe på tur til Liverpool igjen

Maren Lundby har knapt rukket å komme hjem med OL-gullet før hun planlegger ny tur til Liverpool.

22. feb 2018 kl 16.56 Steinar Bjerkmann

De fleste har fått med seg at hoppdronningen har helrøde sympatier – akkurat som Daniel-André Tande, Kenneth Gangnes, Andreas Stjernen, hoppsjef Clas Brede Bråthen og den polske hoppkongen Kamil Stoch (tre OL-gull).

- Jeg er partisk, så jeg håper og tror at vi får se at Liverpool vinner Champions League samme sesong som jeg tok OL-gullet, ler Kolbukameratene-hopperen.

Gull-Maren klar for å hoppe på tur til Liverpool igjen

Trivdes i Liverpool

23-åringen besøkte Anfield for aller første gang i fjor høst. Debuten ble meget bra: Shopping i supporterbutikken og 3-0 mot Maribor i Champions League.

- Det var helt fantastisk å være på plass et stadion du har sett veldig mange fotballkamper fra som ung. En flott by var det også, så jeg planlegger en tur tilbake nå i vår. Det er bare å få tidsplanen til å gå opp, sier Lundby til Liverpool.no.

Hvordan var det å vinne OL-gull?
- Folk forteller meg at jeg er olympisk mester, men jeg tar det jo ganske pent selv. Jeg opplever at folk rundt meg er mer entusiastiske og imponerte, så jeg tror kanskje ikke at jeg har skjønt det helt enda. Det er vanskelig å se seg selv i den situasjonen, for å være ærlig, sier den helrøde hopperen fra Toten.

Skadeutsatt

Hun leder verdenscupen med 300 poeng etter å ha vunnet 7 av 10 renn hittil i vinter. Før OL i PyeongChang vant hun seks renn på rad. Det har ingen norsk hopper klart tidligere. Men mange fryktet at drømmen om gull ble knust da Lundby falt i siste treningsomgang før OL-rennet. Med smerter i hofta satte Kolbukameratene-hopperen utfor og sikret Norges 10. OL-gull i hopp.

Lundby har lagt merke til at mange av Liverpools spillere har slitt med stadige skader, som Dejan Lovren, Jordan Henderson, Adam Lallana og Daniel Sturridge (nå utlånt).

- Jeg er redd fotballen er mer utsatt for småskader, men hoppsporten rammes mer av store skader når det først skjer, sier gullvinneren.

Tur til Anfield

I løpet av noen hektisk helger i mars kan hun sikre verdenscupen sammenlagt for første gang. Deretter bærer det trolig rett til Anfield for nye opplevelser med favorittlaget, men det blir neppe businessbillett til England.

Det skapte stort engasjement da det etter OL ble kjent at gullvinneren selv måtte betale for oppgradert flybillett til OL i Sør-Korea. I verste fall måtte Lundby ut med 15.000 kroner, men den kostnaden kan hun heldigvis glemme.

For en lokal innsamlingsaksjon tok helt av på Spleis. Rundt 60.000 kroner er kommet inn. Så da blir det kanskje en Liverpool-drakt i supporterbutikken utpå våren.

Har du innspill til journalisten?