Skadefri tropp i midten av februar er ikke hverdagskost

Bank i bordet - eller «touch wood» som engelskmennene sier - Jürgen Klopp har en skadefri tropp å velge fra foran kampen mot West Ham.

22. feb 2018 kl 10.55 Einar Kvande

Nathaniel Clyne er endelig tilbake i trening etter åtte måneder med ryggproblemer, og dermed er alle seniorspillerne i Jürgen Klopps tropp helt skadefrie. Det er grunn til å sette et kryss i almanakken!

Det eneste navnet på skadelista av de førstelagsaktuelle spillerne som ikke er utlånt er for øyeblikket Rhian Brewster. Tenåringen, som er ute for resten av sesongen etter at han skadet ankelen stygt under spill for Liverpool U23 mot Manchester City i midten av januar, har fortsatt til gode å spille en offisiell kamp for førstelaget, og ville neppe fått debuten denne våren uansett.

Vi kan ikke huske sist Liverpool tok fatt på sesonginnspurten med en helt skadefri førstelagstropp, med under tre måneder igjen av sesongen å spille.

Lallana og Henderson ofte skadet i sesonginnspurten

På samme tid forrige sesong var Danny Ings ute for sesongen med sin kneskade. Marko Grujic slet med en hamstringskade, Dejan Lovren (kne og rygg) og Adam Lallana (akilles og lår) var ut og inn av laget, mens Jordan Henderson hadde en fotskade. I tillegg fikk Daniel Sturridge (hofte) og Roberto Firmino (lyske) skadeopphold i mars.

I februar 2015/16 var både Danny Ings og Joe Gomez ute for sesongen med hver sin alvorlige kneskade, og Jordan Rossiter, som riktignok var helt i periferien av troppen, var også ferdig for sesongen på grunn av hamstringproblemer. Joe Allen slet med en strekk i baksiden av låret, mens Adam Lallana hadde problemer med en leggmuskel og Jordan Henderson måtte stå over kamper på grunn av en vond hæl.

Seks spillere til skulle føye seg til skadelisten i løpet av mars og april. Lucas Leiva (lår) og Kevin Stewart (ankel) ble skadet i mars og fikk en måned på sidelinja. Samme måned fikk Christian Benteke og Jordan Henderson - sistnevne var akkurat var tilbake etter hælproblemene - kneskader som holdt dem ute i to måneder. I april ble så Emre Can og Divock Origi ferdigspilt for sesongen. Begge på grunn av ankelskader.

I 2014/15 var sesongen over for Jon Flanagan og Jose Enrique da vi skrev februar. Begge slet med kneskader. Lucas var ut og inn av laget med en lårskade, mens Mohamed Sakho (hamstring) og Daniel Sturridge (hofte) måtte kaste inn håndkledet i løpet av april. Jordan Ibe (kne) og Adam Lallana (lyske) fikk månedslange opphold på sidelinja i henholdsvis mars og april, mens Mario Balotelli skadet foten i mai.

Få skader våren 2014

Også i 2013/14 var sesongen over for Jose Enrique på grunn av hans problematiske kne. Ellers var det få skader våren 2014. Lucas kom tlbake etter en kneskade, mens Daniel Agger (fot) og Daniel Sturridge (hamstring) fikk korte skadeopphold i april.

I 2012/13 var sesongen over for Martin Kelly og Jon Flanagan, som begge hadde pådratt seg alvorlige kneskader. Fabio Borini og Joe Allen fikk begge skulderskader, i henholdsvis februar og mars, som gjorde at de ikke kom i spill igjen. Jose Reina var småskadet en periode i mars, mens Raheem Sterling (lår) måtte kaste inn håndkledet i april. Daniel Agger (rygg) og Steven Gerrard (skulder) måtte gjøre det samme i mai.

Tilbake i 2011/12 var sesongen over for Lucas, som fikk en alvorlig kneskade allerede i november. Daniel Agger slet med ryggen, og var to måneder på sidelinja, mens Glen Johnson og Craig Bellamy fikk småskader i mars. Charlie Adam skadet det ene kneet i samme måned, og dermed var sesongen over for midtbanespilleren. Mot tampen av sesongen fikk også Martin Kelly og Steven Gerrard småskader.

I februar 2011 var kvintetten Jay Spearing, Andy Carroll, Jonjo Shelvey, Fabio Aurelio og Martin Kelly alle på skadelista. De to førstnevnte var ute en måned, Shelvey og Kelly fikk opphold på hele tre måneder med henholdsvis kne og hamstring-skader, mens Aurelio slet med en muskel i magen og fikk to måneder på sidelinja. I tillegg fikk Steven Gerrard en lyskeskade i mars, som avsluttet sesongen for hans del, og Aurelio måtte også kaste inn håndkledet på grunn av hamstringproblemer så fort muskelskaden i magen var leget.

Glen Johnson og Fernando Torres slet med kneskader i februar 2010, men kom i spill igjen, mens Martin Skrtel fikk en ankelskade som holdt ham ute i tre måneder. Fabio Aurelios sesong var over i mars på grunn av en lårskade, mens Martin Kelly (kne), Emiliano Insua (lår) og Torres (kne) ble skadet i april og kom ikke i spill igjen før sesongen etter. Johnson fikk nye skadeproblemer i mai. Da var det baksiden av leggen som plaget backen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]