Fra sikker plass på laget til åtte måneder på sidelinjen

Nathaniel Clyne var spilleren som aldri ble skadet. Plutselig fikk han ryggproblemer og var ute i månedsvis.

21. feb 2018 kl 14.33 Einar Kvande

Nathaniel Clyne var navnet som Jürgen Klopp noterte ned først når han skulle sette opp laget. I uke etter uke, måned etter måned. Men denne sesongen har mannen som nesten aldri var skadet måttet bivåne Liverpools kamper fra tribunen eller TV-stolen.

Høyrebacken fikk problemer med ryggen under preseason. Liverpools medisinske stab håpet lenge at ryggplagene skulle gå over av seg selv, men slik gikk det ikke. Den 13. november måtte London-gutten gjennom en ryggoperasjon. Han var ikke tilbake i full trening før den 12. februar.

Erstatterne har vokst med oppgavene

Clynes skadefravær voldte Jürgen Klopp store bekymringer før ligastart, men så snart sesongen kom igang vokste duoen Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold med oppgavene, og har byttet på å løse høyrebackfloken på fortreffelig vis mens Clyne har vært skadet. Faktisk har de to spilt så bra at mange mener at Clyne vil få problemer med å gjenvinne plassen.

Mannen som nærmest har hatt klippekort på alle lagene han har spilt for, får nå den uvante oppgaven med å jobbe seg tilbake og gjøre seg fortjent til en plass på laget igjen.

PÅ TRENINGSLEIR
PÅ TRENINGSLEIR  Nathaniel Clyne var blant spillerne som Jürgen Klopp tok med til Marbella.

Forrige sesong var Clyne involvert i hele 41 av totalt 47 Liverpool-kamper. I ligaen gikk han glipp av bare en kamp. I 2015/16 startet han 52 av Liverpools 63 kamper, og 33 av 38 i ligaen.

Også i sine tidligere klubber var han nærmest fast inventar på laget. I Southampton spilte han henholdsvis 34, 25 og 35 ligakamper i de tre sesongene fra 2012/13 til og med 2014/15.

Før det spilte han i The Championship med Crystal Palace, hvor det henholdsvis ble 26, 22, 46 og 28 ligakamper fra 2008/09-2011/12.

Tett oppunder 40 kamper i snitt

På de ni sesongene før denne spilte Clyne hele 334 kamper i alle turneringer. Det gir et snitt på 37 kamper per sesong, så sesongen på sykestua har vært en svært uvant affære for mannen som fyller 27 år i april.

Åtte måneder på sidelinja på grunn av ryggen er drøy kost for en kar som bare har en ribbeinsskade og litt knetrøbbel som tidligere skadehistorikk i Liverpool. De kommende månedene vil vise hva mannen som kostet Liverpool totalt 12,5 millioner pund er laget av.

Nå handler det ikke bare om å komme i form og holde seg skadefri, men også å gjennvinne høyrebackplassen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]