Spilte betydelig flere kamper for to år siden

Minimum tolv kamper gjenstår av 2017/18-sesongen.

16. feb 2018 kl 14.02 Einar Kvande

Når Liverpool kommer hjem fra treningsleiren i Spania kan man hevde at laget for alvor starter sesonginnspurten med kampen mot West Ham neste lørdag.

I Premier League gjenstår det nå elleve kamper. I februar er det kun hjemmekampen mot West Ham igjen. I mars har Liverpool kamper mot Newcastle (H), Manchester United (B), Watford (H) og Crystal Palace (B). Mellom kampene mot Watford og Palace skal det forøvrig spilles landskamper i perioden 19-27. mars.

April-programmet starter med Merseyside-derby på Goodison, før kamper mot Bournemouth (H), West Bromwich (B) og Stoke (H). Sesongen avsluttes med Chelsea (B) og Brighton (H) i mai.

Hittil denne sesongen har Liverpool spilt totalt 39 kamper. 27 i Premier League, 1 i ligacupen, 2 i FA-cupen og 9 i Champions League.

I tillegg til de elleve gjenstående ligakampene skal det spilles minimum en kamp til i Champions League, nemlig returkampen mot Porto. Men sannsynligheten for at Liverpool går til kvartfinalen etter 5-0 seieren i Portugal er ganske stor, så det skal mye til for at det ikke skal bli minimum tre kamper til i Champions League.

Spilte flest kamper i 2015/16

Totalt kan det altså maksimalt bli 56 kamper på Liverpool denne sesongen om man spiller seg helt frem til Champions League-finalen i Kiev 26. mai. Skulle Porto klare å slå tilbake etter 0-5 på Estadio do Dragao og vinne sammenlagt over to kamper, vil det bare bli 51 kamper.

Sammenligner man med de to foregående sesongene under Jürgen Klopp, så spilte Liverpool totalt 47 kamper i 2016/17. Da var man ikke med i europacupene, kom til semifinalen i ligacupen, men røk ut tidlig av FA-cupen.

Uansett hva som skjer resten av sesongen så kommer man ikke i nærheten av de smått utrolige 63 kampene som Liverpool spilte i 2015/16, da de røde kom til finalen både i ligacupen og Europa League. I FA-cupen ble det relativt tidlig exit også den sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]