Veien videre i Champions League

Liverpool er ikke helt der ennå, men har i alle fall minst ett bein i kvartfinalen i Champions League etter å ha beseiret Porto 5-0 på Estadio do Dragao.

15. feb 2018 kl 18.56 Einar Kvande

Med fem bortemål i bagasjen uten at Porto klarte å kvittere, bør returkampen på Anfield tirsdag 6. mars være en formalitet.

Hvordan ser så veien videre ut i Champions League?

1/8-finalene

1. kamp

Tirsdag 13. februar
Basel - Manchester City 0-4
Juventus - Tottenham 2-2

Onsdag 14. februar
Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1
Porto - Liverpool 0-5

Tirsdag 20. februar
Bayern München - Besiktas
Chelsea - Barcelona

Onsdag 21. februar
Shakhtar Donetsk - Roma
Sevilla - Manchester United

2. kamp

Tirsdag 6. mars
Liverpool - Porto
Paris Saint-Germain - Real Madrid

Onsdag 7. mars
Manchester City - Basel
Tottenham - Juventus

Tirsdag 13. mars
Manchester United - Sevilla
Roma - Shakhtar Donetsk

Onsdag 14. mars
Besiktas - Bayern München
Barcelona - Chelsea

Kvartfinalene

Kvartfinalene trekkes fredag 16. mars.

Det er en åpen trekning, noe som betyr at ingen lag er seedet og klubber fra samme nasjon kan trekkes mot hverandre. Laget som trekkes ut først vil spille første kamp på hjemmebane.

Første kamp spilles enten tirsdag 3. eller onsdag 4. april, med returoppgjør en uke senere, tirsdag 10. eller onsdag 11. april.

Det betyr at Merseyside-derbyet på Goodison Park kommer inneklemt mellom de to kvartfinalene. Liverpool har bortekamp mot Crystal Palace helgen før den første kvartfinalen, og hjemmekamp mot Bournemouth helgen etter den andre semifinalen.

Semifinalene

Semifinalene (og finalen) i Champions League trekkes fredag 13. april.

Første kamp spilles enten tirsdag 24. eller onsdag 25. april, med returoppgjør en uke senere, tirsdag 1. eller onsdag 2. mai.

Mellom de to semifinalene har Liverpool hjemmekamp mot Stoke i Premier League. Helgen før den første semifinalen har Liverpool bortekamp mot West Bromwich, forutsatt at WBA ikke har spilt seg frem til FA-cupens semifinale som går av stabelen den helgen. Albion spiller hjemme mot Southampton i FA-cupens 5. runde nå i helgen, og spiller kvartfinale i midten av mars dersom de vinner den. Helgen etter den andre semifinalen har Liverpool bortekamp mot Chelsea.

Finalen

Champions League-finalen er i år lagt til Kiev i Ukraina, og spilles lørdag 26. mai klokken 20.45. Dette er snaue to uker etter Liverpools siste ligakamp for sesongen, hjemme mot Brighton søndag 13. mai, og en uke etter FA-cupfinalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]