Kun én spiller har kommet lenger enn til 8. delsfinale

Vi har tatt en kikk på hva spillerne i Liverpools tropp har gjort i Champions League.

13. feb 2018 kl 12.19 Arild Skjæveland

Liverpool gjør seg klar til sin første utslagskamp i Champions League siden 2009, da det ble tap mot Chelsea i kvartfinalen.

Kvartfinale i Champions League er det kun én spiller i dagens tropp som har spilt, og det er Joel Matip. Ingen av de andre spillerne i Liverpools tropp har kommet seg videre fra en 8. delsfinale.

Matip har kommet lengst

Vi har ikke glemt at Daniel Sturridge er Liverpool-spiller, og spilte sju kamper da Chelsea vant finalen i 2011-12 sesongen. Men utlånte Sturridge er ikke lenger i årets Champions League-tropp.

Av de spillerne klubben har registrert, er det Joel Matip som har har vært med på å gå lengst. Stopperen spilte 11 kamper, flere av dem på midtbanen, da Schalke 04 tok seg til semifinalen i turneringen i 2010-11 sesongen. I semifinalen ble det tap mot Manchester United. Barcelona slo senere United 3-1 i finalen på Wembley.

Det er faktisk kun Joel Matip som har kommet seg videre fra hinderet Liverpool nå står overfor – 8. delsfinale. Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner fikk aldri spilt kvartfinale med sine lag.

Jürgen Klopp vil lede et lag i Champions League for 43. gang mot Porto. På de første 42 har det blitt 20 seire, ni uavgjorte og 13 tap. Hans beste sesong var i 2012-13, da hans Borussia Dortmund gikk til finalen og tapte mot Bayern München.

Virgil jakter sin andre seier

Onsdag kveld vil trolig Virgil van Dijk starte sin første kamp for Liverpool i Champions League. Han har spilt seks kamper i turneringen tidligere. I 2013-14 ble det fem tap og én seier i Celtic.

FLEST:
FLEST:  Steven Gerrard (87) og Jamie Carragher (91) har flest kamper for klubben i Champions league.

Forhåpentligvis får nederlenderen pyntet på den statistikken.

Alex Oxlade-Chamberlain er spilleren i Liverpools tropp som har flest kamper i turneringen. Den tidligere Arsenal-spilleren har spilt 33 kamper.

Til sammenligning har Jamie Carragher 91 kamper for Liverpool i turneringen – det er klubbrekord. Steven Gerrard har 87. Hele dagens tropp har 220 kamper i turneringen til sammen.

Iker Casillas står på motsatt banehalvdel onsdag kveld. Han har rekorden med flest kamper, og har 170 kamper i turneringen.

220 kamper til sammen

Her er oversikten over det spillerne i Liverpools tropp har gjort i Champions League. Vi gjør oppmerksom på at kvalifisering ikke er tatt med. Tallene er hentet fra Transfermarkt.

Simon Mignolet - I 2014-15 sto han seks kamper, da det ble én seier, to uavgjorte og tre tap.
Totalt 6 kamper

Loris Karius - Har stått seks kamper, tre seire og tre uavgjorte denne sesongen. Får trolig sin sjuende onsdag kveld.
Totalt 6 kamper

Dejan Lovren - I 2010-11 spilte han Champions League med Lyon. Han fikk seks kamper og scoret ett mål. Lyon røk mot Real Madrid i 8.delsfinalen. I 2011-12 spilte han igjen CL med Lyon. Det ble to seire, to tap og to uavgjorte i gruppespill der kroaten spilte alle. Han var ikke i troppen i 8.delsfinalen mot APOEL, og på benken da Lyon røk ut på straffer på Kypros. I 2014-15 spilte han fire av seks kamper under Brendan Rodgers da Liverpool røk ut i gruppespillet Denne sesongen har han vært involvert i fem av seks kamper. Han var ikke i troppen hjemme mot Maribor, men startet fire andre.
Totalt 21 kamper

Virgil van Dijk - seks kamper for Celtic i 2013-14. I en tøff gruppe ble det én seier og 5 tap. Vil trolig få sin sjuende kamp på onsdag.
Totalt 6 kamper

Joel Matip - I 2010-11 sesongen gikk Schalke 04 helt til semifinale, der det ble tap mot Manchester United. Den sesongen spilte han 11 kamper, og spilte både stopper og defensiv midtbane. På veien til semifinalen slo de ut Valencia og Inter, og Matip kom på scoringslisten mot italienerne. I 2013-14 spilte han fire av seks gruppespillskamper, og scoret mot Basel. Han spilte stopper i 8. delsfinalene mot Real Madrid da de tapte 9-2 sammenlagt. Denne sesongen har han spilt de fire første grupepspillskampene, men sto over borte mot Sevilla med et problem i låret, og hjemme mot Spartak Moskva med en muskelskade.
Totalt 30 kamper

Ragnar Klavan - Fikk et innhopp på åtte minutter hjemme mot Standard Liege i gruppespillet for AZ Alkmaar og 2009. Startet og spilte de tre siste gruppespillkampene denne sesongen.
Totalt 4 kamper

Alberto Moreno - Fem kamper for Liverpool i 2014-15 sesongen, og alle de seks gruppespillkampene i årets turnering.
Totalt 11 kamper

Andy Robertson - Venter på sin første sjanse i turneringen.
Totalt 0 kamper

Joe Gomez - Tre kamper for Liverpool i gruppespillet denne sesongen. Fikk det røde kortet i sin andre kamp, borte mot Spartak Moskva.
Totalt 3 kamper

Nathaniel Clyne - Har enda ikke spilt Champions League. Europacuperfaringen til høyrebacken er 14 kamper med Liverpool i Europa League i 2015-16.
Totalt 0 kamper

Trent Alexander-Arnold - Spilte fire gruppespillkamper denne sesongen. Scoret på et flott frispark i kvalifiseringen til turneringen borte mot Hoffenheim, og kom også på scoringslisten i 7-0 seieren over Maribor.
Totalt 4 kamper

Conor Masterson - Har ikke spilt Champions League eller førstelagsfotball for klubben.
Totalt 0 kamper

Gini Wijnaldum- Har spilt Europa League med Feyenoord og PSV, men kom seg ikke til Champions League i sin tid i Nederland. Har spilt i alle Liverpools kamper i turneringen denne sesongen – fire fra start og to som innbytter.
Totalt 6 kamper

James Milner - I 2011-12 spilte han fire kamper for Manchester City i gruppespillet da de lyseblå røk ut. I 2012-13 ble det to kamper da laget igjen røk ut. I 2013-14 fikk Milner seks kamper, og spilte på Camp Nou da City røk ut i 8. delsfinalen. I 2014-15 spilte han åtte kamper da de igjen røk ut mot Barcelona i 8. delsfinalen. Denne sesongen spilte han fire kamper i Champions League, to av dem som kaptein, etter å ha sittet på benken i de to første.
Totalt 24 kamper

Jordan Henderson - Spilte fem kamper for Liverpool som røk ut i gruppespillet i 2014-15. Denne sesongen har kapteinen spilt fire av seks kamper i gruppespillet.
Totalt 9 kamper

Adam Lallana - Spilte fire kamper i Champions League i 2014-15 sesongen. Har ikke vært involvert i gruppespillet i første halvdel av denne sesongen.
Totalt 4 kamper

Emre Can - I 2013-14 sesongen spilte han sju kamper for Bayer Leverkusen, og måtte stå over den første 8. delsfinalen med suspensjon – som i år. Leverkusen røk til slutt ut mot Paris Saint-Germain. I 2014-15 sesongen spilte han to kamper for Liverpool, begge mot Real Madrid. Denne sesongen har han spilt i alle gruppespillskampene, og må dessverre stå over den første kampen mot Porto med suspensjon.
Totalt 15 kamper

Alex Oxlade-Chamberlain - I 2011-12 spilte han fire kamper for Arsenal som gikk videre og røk ut mot AC Milan i 8. delsfinalen. I 2012-13 ble det fire kamper da Arsenal igjen røk ut av 8. delsfinalen - denne gang mot Bayern München. Sesongen etter mistet han hele gruppespillet med kneskade, men spilte i begge 8. delsfinalene mot Bayern München der det ble exit med 1-3 sammenlagt. I 2014-15 spilte han alle de seks gruppespillskampene og den første 8. delsfinalen mot Monaco, men måtte stå over returoppgjøret med en hamstringskade da Monaco vant. Sesongen etter fikk han spilletid i fem kamper da Arsenal tok seg til 8. delsfinale og røk ut mot Barcelona. Forrige sesong spilte han fem av seks gruppespillskamper da Arsenal tok seg til 8. delsfinale og røk mot Bayern München med 10-2 sammenlagt. Denne sesongen har han spilt fire kamper i gruppespillet og scoret ett mål.
Totalt 33 kamper

HAR STORSPILT
HAR STORSPILT  Mohamed Salah og Roberto Firmino har vært glimrende så langt i Champions League.

Dominic Solanke - Fikk 14 minutter borte mot Maribor i 7-0 seieren. Det er det han har av Champions League-erfaring.
Totalt 1 kamp

Danny Ings - Venter fortsatt på sin første kamp i Champions League.
Totalt 0 kamper

Ben Woodburn - Er i Liverpools Champions League-tropp, men har spilt UEFA Youth League. Venter fortsatt på sin første sjanse i seniorturneringen.
Totalt 0 kamper

Rhian Brewster - Er i klubbens Champions League-tropp, men har ikke, og kommer ikke til å spille. Er trolig ute resten av sesongen med en ankelskade.
Totalt 0 kamper

Roberto Firmino - Har kun spilt Champions League for Liverpool, og det er denne sesongen. Har spilt seks kamper og levert imponerende seks mål og tre målgivende.
Totalt 6 kamper

Sadio Mané - Har spilt Europa League for Red Bull Salzburg, men Champions League har han kun spilt for Liverpool denne sesongen. Har scoret tre mål på fire kamper i gruppespillet.
Totalt 4 kamper

Mohamed Salah - Scoret to mål på seks gruppespillskamper i 2013-14 sesongen for Basel. I 2014-15 sesongen fikk han to kamper for Chelsea, hjemme og borte mot Sporting, i gruppespillet. I 2015-16 sesongen var han tilbake i Champions League, og spilte sju kamper for et Roma som gikk til 8. delsfinale og røk mot Real Madrid. Denne sesongen har han spilt seks kamper, scoret fem mål og hatt to målgivende i Liverpools gruppespill.
Totalt 27 kamper

Liverpool spiller borte mot FC Porto onsdag kl. 20.45, i den første 8. delsfinalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]