VM i RusslandRoberto Firmino er garantert plass

Vi har tatt en kikk på hvilke røde som skal spille VM til sommeren.

17. feb 2018 kl 15.02 Arild Skjæveland

Gruppe A

Russland, Saudi, Arabia, Egypt og Uruguay

SIKKER:
SIKKER:  Mohamed Salah er selvskreven for Egypt.

Sikker: Mohamed Salah

Mohamed Salah er Egypts kaptein og aller største stjerne. Det var hans scoringer som sendte landet til sitt første VM siden 1990. Salah har scoret imponerende 32 mål på 56 landskamper siden debuten i 2011.

Gruppe B

Portugal, Spania, Marokko og Iran

Usikker: Alberto Moreno

I høst fikk Alberto Moreno sin første landskamper siden han gikk til Liverpool. Han spilte en omgang i privatlandskampen borte mot Russland. Etter at han ble skadet mot Spartak Moskva har Andy Robertson spilt seg inn på laget, så det spørsmål om det blir plass til Moreno i landslagstroppen, der Spania har flere gode alternativer i hans posisjon.

Gruppe C

Frankrike, Australia, Peru og Danmark

I denne gruppen har ikke Liverpool noen spillere. Tidligere var Thomas Lemar, som vil spille for Frankrike, kraftig linket, men Jürgen Klopp skal ikke lenger ha han på sin ønskeliste.

Gruppe D

Argentina, Island, Kroatia og Nigeria

Sikker: Dejan Lovren

Dejan Lovren har sluttet fred med landslagsledelsen, og er tilbake på det kroatiske landslaget. Det er snart ni år siden han debuterte på landslaget, men av ulike grunner har det kun blitt 37 landskamper. Spilte i kvalifiseringen til Russland, og begge kampene i playoff mot Hellas. Vil være i troppen.

Gruppe E

Brasil, Sveits, Costa Rica og Serbia

SIKKER:
SIKKER:  Roberto Firmino er garantert plass i Brasils tropp.

Sikker: Roberto Firmino

Usikker: Marko Grujic og Lazar Markovic

Roberto Firmino er med på flyet til Russland, så lenge han ikke blir skadet. Landslagssjef Tite har bekreftet at Liverpools angriper, som har 21 mål denne sesongen, kommer til å være med. Han har allerede tatt ut en tropp på 15 spillere som har garantert plass i troppen. Den Liverpool-linkede målvakten Alisson vil også være med på flyet, som Brasils førstekeeper.

Marko Grujic har spilt fire landskamper for Serbia, og fikk være med i troppen til de to privatlandskampene i Asia i november. Han spilte hele kampen borte mot Sør-Korea. Er nå utlånt til Cardiff City i Championship, og spiller endelig fast. Har en sjanse.

Lazar Markovic var med i troppen til kvalifiseringskampen mot Georgia i mars, men ble sittende på benken. Har ikke spilt fotball i år, og er nå utlånt til Anderlecht hvor det rapporteres at hans fysiske form er elendig. Kommer trolig ikke med.

Gruppe F

Tyskland, Mexico, Sverige og Sør-Korea

Sikker: Emre Can

Emre Can har nå 20 landskamper, og har vært fast inventar i siste del av Joachim Löws tropp i VM-kvalifiseringen. I tillegg var han med på å vinne Confederations Cup i fjor sommer, og har spilt i de siste privatlandskampene. Har blant annet blitt benyttet som høyreback på landslaget, og vil være med til Russland.

KOMMER MED:
KOMMER MED:  Jordan Henderson bør være selvskreven i Gareth Southgates tropp.

Gruppe G

Belgia, Panama, Tunisia og England

Sikker: Simon Mignolet, Jordan Henderson

Usikker: Divock Origi, Adam Lallana, Nathaniel Clyne, Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez, Daniel Sturridge og Dominic Solanke

Simon Mignolet er Belgias andrekeeper bak Thibaut Courtois, og det vil neppe endre seg selv om han har mistet plassen i Liverpool. Vil uansett være med i troppen som en av tre målvakter.

Divock Origi har vært i troppen, men ikke fått spilletid i Belgias VM-kvalifisering. Fikk innhopp i begge Belgias privatlandskamper i november. Vist litt varierende form for Wolfsburg, og det er litt konkurranse på spissplassen for Roberto Martinez. Bør ha en brukbar sjanse til å komme med som backup.

Jordan Henderson var en av kandidatene til å få kapteinsbindet for England, og er selvskreven i troppen dersom han er skadefri.

Adam Lallana ble kåret til årets landslagsspiller for England i 2016, men har nesten mistet hele denne sesongen med skade. Dersom han spiller seg i form igjen kan han ha en mulighet.

Nathaniel Clyne ville vanligvis ha vært med som andrevalg bak Kyle Walker, men har mistet hele sesongen med en ryggskade. Dersom han får nok minutter i de siste kampene kan han ha en mulighet.

Alex Oxlade-Chamberlain har spilt 30 kamper med flagget på brystet, men ble vraket til privatlandskampene i november. Dersom han har en god vårsesong er sjansene gode for at han er med på flyet.

Joe Gomez spilte to meget gode kamper mot Tyskland og Brasil i november, i en midtstopperrolle. Kan ha en mulighet.

Daniel Sturridge ble utelatt fra troppen for de siste kampene, og har slitt veldig med skader de siste sesongene. Må vise at han klarer å holde seg skadefri og score mange mål for West Brom utover våren for å komme med.

Dominic Solanke fikk spilletid for England i deres siste privatlandskamp, men det skal veldig mye til for at unggutten får være med til et mesterskap slik situasjonen er nå.

Gruppe H

Polen, Senegal, Colombia og Japan

Sikker: Sadio Mané

Sadio Mané er den største stjernen i Senegals lag, og er fast på laget. Dette blir hans første VM, etter at Senegal ikke kvalifiserte seg i 2014. Han debuterte på landslaget i 2012, og har 13 mål på 46 kamper.

MED:
MED:  Sadio Mané er Senegals største stjerne og selvskreven.

Gjengen som blir hjemme

Nederland klarte ikke å kvalifisere seg til VM denne gang, så Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum får seg en lang sommerferie. Ragnar Klavan og Estland er ikke med, og det er heller ikke Andy Robertson og Skottland, og Adam Bogdan og Ungarn. Wales tapte den siste avgjørende kampen mot Irland, og fikk ikke play-off eller VM-billett, så Ben Woodburn, Danny Ward og utlånte Harry Wilson blir alle hjemme.

Det blir også James Milner, som har lagt opp på landslaget. Joel Matip har takket for seg på det kamerunske landslaget, som uansett ikke har kvalifisert seg selv om de vant Afrikamesterskapet i 2017.

Tyskland har flere gode målvakter, så det er ikke sannsynlig at Loris Karius vil få blitt med. Han har én U21 kamp fra 2014 på landslags-CVen. Kevin Trapp og Bernd Leno er tredje- og andrekeeper for Tyskland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]