Klopp har aldri møtt Hodgson

Jürgen Klopp og Roy Hodgsons har lange managerkarrierer, men deres veier har aldri krysset hverandre tidligere. Hodgson har imidlertid åtte kamper mot Liverpool som manager.

29. mar 2018 kl 16.43 Einar Kvande

Roy Hodgson har hatt hele 22 manager-jobber i sin karriere, men har aldri ledet noen av sine lag mot et lag ledet av Jürgen Klopp.

Hodgson, som selv var Liverpool-manager fra 1. juli 2010 til 8. januar 2011, har imidlertid ledet lag i kamp mot Liverpool både før og etter hans korte periode som manager på Anfield.

Den 19. april 2008 var første gangen Hodgson var manager for et lag som møtte Liverpool. Det endte med at laget fra Merseyside vant 2-0 på Craven Cottage etter scoringer av Jermaine Pennant og Peter Crouch.

Fem før og tre etter Hodgson ble Liverpool-manager

Totalt ledet Hodgson Fulham i fem kamper mot Liverpool før han selv ble Liverpool-manager. Statistikken viser en seier for Hodgson og to trepoengere til Liverpool, mens to av kampene endte uten scoringer til noen av lagene. Hodgson sanket dermed fem av 15 mulige poeng mot Liverpool med Fulham.

Etter at han fikk sparken i Liverpool ledet Hodgson West Bromwich i tre kamper mot Liverpool, og med The Baggies hadde han en bemerkelsesverdig god statistikk mot de røde med to seiere og ett tap, og altså 6 av 9 mulige poeng.

Totalt på åtte kamper som manager mot Liverpool har Hodgson dermed statistikken 3-2-3 og har dermed plukket 11 av 24 mulige poeng.

Sist Hodgson ledet et lag mot Liverpool var da West Bromwich vant 1-0 over Liverpool på Anfield den 22. april 2012. Peter Odemwingie ble matchvinner et kvarter før slutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]