Liverpool er uvanlig stabile

De røde har 63 poeng så langt denne sesongen. Det tegner til å bli to påfølgende ligaår som Anfield sjeldent har sett i Premier League.

23. mar 2018 kl 09.12 Torbjørn Flatin

Hvis de røde fortsetter slik de stevner denne sesongen, med et tilsvarende gjennomsnitt på de sju siste kampene som de 31 oppgjørene som har gitt 63 poeng så langt, da har man 77 poeng ved ligasesongens avslutning.

I fjor endte mannskapet til Jürgen Klopp på 76 poeng, eller to poeng i snitt.

To sesonger etter hverandre med minimum 76 poeng har bare skjedd en gang tidligere for Liverpool siden Premier League startet i 1992.

Nærme med Rafa

Det var i sesongene 2007-08 og 2008-09, da Rafael Benitez samlet sammen «verdens beste midtbane» med Gerrard, Alonso og Mascherano, samt hadde Reina i mål, Carragher/Hyypiä i midtforsvaret og Fernando Torres på topp. 76 poeng ble til 86 og sølvplass med en poengsum som mange sesonger hadde gitt gull.

Det offensive laget til Roy Evans lå rundt 70 poeng midt på 90-tallet, mens hans etterfølger Gérard Houllier bygde opp igjen laget til å vinne cuper og ha en god ligasesong i 2001-02 med 80 poeng. Før en manager med sykdom og svake kjøp snart startet en ny nedtur.


Et godt forsøk med Rodgers

Vi husker 2013-14 sesongen med Brendan Rodgers, men hvor 84 poeng og 101 scoringer ikke kunne døyve skuffelsen over at det glapp helt mot slutten.

Det var eneste gang under Rodgers hvor Liverpool hadde mer enn de 63 poeng som Jürgen Klopp allerede har ledet sitt lag til, etter en solid forrige sesong.

Fasiten er at Liverpool i moderne tid aldri har greid å være stabile over tid. Forhåpentligvis kan de røde nå fullføre sin andre ligasesong på rad som gir innpass til Champions League, og at det bare er starten på et stabilt høyere nivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]