Studerte Lahm og Dani Alves

Trent Alexander-Arnold forteller om veien fra midtbane til høyreback.

22. mar 2018 kl 20.35 Arild Skjæveland

Trent Alexander-Arnold var en lovende midtbanespiller på akademiet for U16 og U18-lagene. I et intervju med Liverpoolfc.com forteller han om debuten på førstelaget i sesongoppkjøringen under Brendan Rodgers.

Som 16-åring var han i London for pre-season med U18-laget, og skulle møte Manchester United. Trent så frem til å spille, men ble ikke valgt.

– Jeg var skuffet. Jeg tvilte ikke på manageren, og det var hans avgjørelse, men jeg tenkte at han kanskje ville hvile meg fordi vi hadde en kamp på ettermiddagen også, sier Trent til klubbens offisielle nettsider.

Fikk sjansen av Rodgers

Det var feil. Det var Brendan Rodgers som ønsket en spiller han hadde observert i en treningskamp på Melwood sesongen før.

– Etter United-kampen kom Alex Inglethorpe bort til meg og sa at han hadde fått en telefon fra Brendan, som kanskje trengte meg mot Swindon. «Jeg tror han vil du skal spille, så sørg for at du er klar. Det er fortsatt ikke 100 prosent».

I kampen på ettermiddagen spilte Alexander-Arnold høyreback.

– Jeg spilte kampen på ettermiddagen mens det fortsatt ikke var sikkert om jeg skulle dra eller ikke. Jeg spilte høyreback for å bli så vant med det som mulig, for jeg tror det bare var tredje eller fjerde gang jeg spilte høyreback, og jeg kunne egentlig ikke den posisjonen. Jeg husker at Alex snakket meg gjennom hele kampen, og sørget for at jeg skulle være klar dersom sjansen kom.

Fikk debuten

Telefonen kom, og Inglethorpe kjørte 16-åringen tilbake til Merseyside og Melwood.

– Vi trente på Melwood på lørdag morgen, og fløy til Swindon på kvelden. Vi overnattet, og spilte på søndagen. Jeg spilte ca 60 minutter, og var så lykkelig. Jeg var så takknemlig for sjansen, og når jeg ser tilbake på det så var det en veldig stor mulighet for meg.

Etter kampen mot Swindon var det tilbake på midtbanen for U18-laget, men det varte ikke lenge.

Studerte Lahm og Alves

Neil Critchley og Trent-Alexander Arnold satt i timevis og studerte legendariske spillere som Philipp Lahm og Dani Alves for å vise gode eksempler offensivt og defensivt for en høyreback.

– Det var ikke bare høyrebacker, men også forsvarsspillere generelt. Hvordan de beveger seg. når du skal falle tilbake og bli med fremover. Alle mulige ting, sier han.

Alexander-Arnold, Inglethorpe og Critchley kom til enighet om at høyreback var posisjonen han skulle satses på.

– Jeg ble sakte men sikkert brukt mer og mer som høyreback. Det var da vi satte oss ned og diskuterte fremtidsplanene. Vi kom frem til at høyreback kanskje ville være min enkleste rute inn på førstelaget. Joe Gomez var fortsatt alvorlig skadet, Jon Flanagan var skadet, og det var bare Nathaniel Clyne i klubben. Vi så på det, og tenkte at her er det kun Clyney og en U23-høyreback i veien.

Lang vei på midtbanen

Det er midtbane Trent har spilt i mesteparten av karrieren, men der var det langt tøffere å komme inn.

– Du har tre spillere som starter på sentral midtbane for førstelaget. To eller tre på benken, og tre midtbanespillere for U23. Jeg spilte for U18, og det er en eller to på benken der også. Jeg tenkte at det kanskje ikke var det lureste.

– Jeg ble vant med og begynte å like høyrebackrollen. Det var noe jeg ønsket å gjøre. Du kan ikke sløse bort tiden. Når du får høre som 17-åring at du kun er en eller to spillere unna å være rundt førstelaget gir det deg inspirasjon, sier han.

Les hele det eksklusive intervjuet hos Liverpoolfc.com, der han snakker om sin lagkamerat Ben Woodburn, og om det å være fra Liverpool.

Alexander-Arnold har denne sesongen spilt 22 kamper for førstelaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]